Eurovision 2023: Η Ελλάδα απόψε στον Β’ ημιτελικό - Τι δείχνουν τα προγνωστικά

Eurovision 2023: Η Ελλάδα απόψε στον Β’ ημιτελικό - Τι δείχνουν τα προγνωστικά

Με τις στοιχηματικές και τους περισσότερους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να προεξοφλούν τον αποκλεισμό του από τον τελικό, ο Βίκτωρ Βερνίκος ρίχνεται στη μάχη του Β’ ημιτελικού χωρίς άγχος όπως λέει, με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρει.

Τα τελευταία μηνύματα κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι. Η Ελλάδα έχασε από χθες μια επιπλέον θέση στα προγνωστικά για πρόκριση στον τελικό και βρίσκεται πλέον 13η στον πίνακα με τις 16 χώρες που συμμετέχουν. Αντίθετα η Κύπρος είναι μέσα στα φαβορί και έχει σκαρφαλώσει στην 4η θέση, με το τραγούδι «Brake a Broker Heart».

Το κύμα αντιδράσεων στα social media συνεχίζεται και από τα βέλη δεν γλιτώνει ούτε η ΕΡΤ που όπως τονίζουν ορισμένοι φρόντισε να μην αξιοποιήσει ένα από τα πιο εμπορικά προϊόντα της.

«Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, η ΕΡΤ πάντως λέει ότι τα τραγούδησε όλα τέλεια ο Βερνίκος»

«Εν τω μεταξύ ο μόνος που δεν αξίζει κράξιμο είναι ο Βίκτωρ. Ανεξαρτήτου αποτελέσματος είναι ένα παιδί. Αυτοί που αξίζουν κράξιμο είναι όσοι τον επέλεξαν να μας εκπροσωπήσει».

Το ενδιαφέρον φαίνεται μειωμένο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια και αυτό αποτυπώθηκε και στα ποσοστά τηλεθέασης του πρώτου ημιτελικού. 9,1% στο γενικό σύνολο και μόλις 11,6% στο δυναμικό κοινό για την ΕΡΤ, που ευελπιστεί σε καλύτερες πτήσεις τόσο στον δεύτερο ημιτελικό όσο και στον τελικό του Σαββάτου.

Ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος έγραψε μόνος το τραγούδι που μας εκπροσωπεί όταν ήταν 14 ετών και πριν από λίγους μήνες πήρε το χρίσμα με απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ.

«Δεν ήθελε ο μικρός Βερνίκος να τραγουδήσει στη σχολική γιορτή και του κάνανε δώρο οι γονείς του, τη Eurovision».

«Θα ήθελα να ξέρω ποιος ανεγκέφαλος αποφάσισε να στείλει αυτό το κατά τα άλλα γλυκύτατο παιδί και να παίξει με την ψυχολογία του. Όλοι ξέρουμε πόσο σκληρή είναι η διοργάνωση και ο κόσμος της. Ίσως 3-4 χρόνια μετά κάτι να γινόταν».

Σε περίπτωση που ο Βίκτωρ Βερνίκος ανατρέψει το βράδυ τα προγνωστικά, οι στοιχηματικές δεν του δίνουν καμία τύχη στον τελικό. Κατατάσσεται πλέον 4ο από το τέλος το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής.

Στο Λίβερπουλ πάντως οι συζητήσεις επικεντρώνονται στον τελικό και στη… σκανδιναβική μάχη που διαφαίνεται για την πρωτιά. Μεγάλο φαβορί η Σουηδία.

Με τη συμμετοχή της Φινλανδίας να είναι δεύτερη και να κερδίζει τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότερο έδαφος.

Σταθερά σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες μέσα στην 5άδα η Γαλλία με την Κύπρο να βρίσκεται χαμηλά κάτω από τη 15η θέση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα