Eurovision 2023: Απόψε ο Α’ ημιτελικός - Οι χώρες που θα εμφανιστούν

Eurovision 2023: Απόψε ο Α’ ημιτελικός - Οι χώρες που θα εμφανιστούν

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision έχει ξεκινήσει και το Λίβερπουλ είναι έτοιμο να υποδεχτεί απόψε στην Μ&S Bank Arena τον πρώτο ημιτελικό, καθώς μετά την περσινή νίκη της Ουκρανίας, αποφασίστηκε τη φετινή διοργάνωση να αναλάβει το Ηνωμένο Βασίλειο, που το 2022 τερμάτισε στη δεύτερη θέση με τον Σαμ Ράιντερ και το «Space Man».

Έτσι, η Μ&S Bank Arena είναι έτοιμη για τους δύο ημιτελικούς (Τρίτη 9 και Πέμπτη 11 Μαΐου, αντίστοιχα) αλλά και για τον μεγάλο τελικό το Σάββατο 13 Μαΐου.

Απόψε θα διαγωνιστούν 15 χώρες, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό στον οποίο θα εμφανιστεί η Ελλάδα και η Κύπρος θα διαγωνιστούν 16 χώρες.

Έτσι σήμερα στην Μ&S Bank Arena θα εμφανιστούν οι: Νορβηγία, Μάλτα, Σερβία, Λετονία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κροατία, Ελβετία, Ισραήλ, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Ολλανδία, Φινλανδία.

Η οικοδέσποινα του σόου, Yuliya Sanina θα ανοίξει τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision, καθώς μαζί με το συγκρότημά της, The Hardkiss, θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Маяк».

 Στο διάλειμμα, θα εμφανιστεί η Rita Ora, η οποία θα ξεκινήσει με μία μείξη μουσικών επιτυχιών της, πριν ερμηνεύσει, σε παγκόσμια πρώτη, το νέο της τραγούδι «Praising You».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα