Γη της ελιάς - Spoiler: Αγωνία για την τύχη του Μάνου – Στα πατώματα η Μαρίνα

Ο Μάνος έχει πέσει θύμα απαγωγής στη «Γη της ελιάς». Λίγο πριν εγκαταλείψει την ενεργό δράση, ο Δημοσθένης αποφάσισε να κάνει μια τελευταία γερή μπάζα και φυσικά έστρεψε το βλέμμα του στους Βρεττάκους, τους οποίους κατηγορεί για την αποτυχία του σχεδίου του να μετατρέψει την περιοχή σε προσωπικό φέουδό του.

Η Μαρίνα χτυπάει πρώτη το καμπανάκι του κινδύνου. Ο Μάνος, ο οποίος της είχε υποσχεθεί ότι θα περάσει να την πάρει από το ανθοπωλείο, είναι άφαντος. Απορημένος ο Ισίδωρος τη διαβεβαιώνει ότι έφυγε από το σπίτι και οι δυο τους υποθέτουν ότι κάτι το καθυστέρησε στον δρόμο. Όμως, όταν το κινητό του συνεχίσει να παραμένει βουβό, οι ανησυχίες τους ζώνουν.

Ο πρώτος άνθρωπος τον οποίο καλούν είναι ο Κουράκος, ο οποίος καλεί τη Δήμητρα και την επιφορτίζει να βρει τον Μάνο. Οι δυο τους ερευνούν διεξοδικά τον χώρο γύρω από το σπίτι για ίχνη και σύντομα οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας της Μαρίνας δεν απομακρύνθηκε ποτέ από το σημείο. Κάποιοι τον άρπαξαν και τον κρατούν σε άγνωστο σημείο.

Ο Κουράκος ενημερώνει τον Ισίδωρο για τα συμπεράσματα της πρόχειρης έρευνας και του ζητάει να είναι σε διαρκή επαφή για το ενδεχόμενο οι απαγωγείς να επικοινωνήσουν μαζί του. Τον προειδοποιεί επίσης να μην κάνει οποιαδήποτε κίνηση που θα αναστατώσει τους απαγωγείς. Τα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να φέρονται τις επόμενες ώρες σαν να μην τρέχει τίποτα και να κρατήσουν επτασφράγιστα τα στόματά τους για το θέμα που τους απασχολεί.

Μαρίνα, Αντιγόνη και Ιουλία έχουν παγώνουν ακούγοντας τον Ισίδωρο να τους εξηγεί πως έχουν τα πράγματα. Η οδηγίες που τους δίνει είναι απολύτως συγκεκριμένες. Η Μαρίνα θα πάει να ανοίξει κανονικά το ανθοπωλείο ενώ Αντιγόνη και Ιουλία θα κρατήσουν μυστική την εξαφάνιση του Μάνου, ακόμα και από τους πιο κοντινούς ανθρώπους τους -φυσικά η παρατήρηση αφορά κατά κύριο λόγο τον Στάθη, την κύρια αιτία ρήξης ανάμεσα στον Ισίδωρο και την αδελφή του.

Την ίδια ώρα, σε ένα ανήλιαγο δωμάτιο, ο Μάνος ξυπνάει και αναρωτιέται που βρίσκεται και γιατί.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα