Έξαλλος ο Μικρούτσικος με Αμβρόσιο: Γιατί δίνετε λόγο στον παραλογισμό; Ντροπή σας!

Έξαλλος ο Μικρούτσικος με Αμβρόσιο: Γιατί δίνετε λόγο στον παραλογισμό; Ντροπή σας!

Αιχμές Αμβροσίου κατά παρουσιαστών. Ο πρώην Μητροπολίτης αναφέρθηκε σε όσα σχολίασαν τα πρόσωπα της τηλεόρασης για όσα δήλωσε για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, απάντησε μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν όσον αφορά την τοποθέτησή του ότι η σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη ήταν ενδεχομένως «τιμωρία Θεού εξαιτίας του καρναβαλιού». 

«Εδώ δεν ξέρουν το “Πάτερ Ημών”. Πώς να ερμηνεύσουν ένα θεολογικό κείμενο χιλιάδων λέξεων; Μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις», ανέφερε ο πατέρας Αμβρόσιος, για όλους εκείνους που έσπευσαν να κατακρίνουν τις δηλώσεις του.

Έξαλλος ο Μικρούτσικος: «Γιατί δίνετε λόγο στον παραλογισμό; Ντροπή σας!»

Μάλιστα, ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ξέσπασε μέσω της εκπομπής «Super Κατερίνα» καθώς αναφέρθηκε ότι ο πατέρας Αμβρόσιος αποκαλεί τους παρουσιαστές αμόρφωτους.

«Γιατί δίνετε λόγο στον παραλογισμό; Γιατί δεν βάζετε ένα φρένο; Γιατί δεν σκύβετε το κεφάλι; Δεν βάλλεται, όταν λέει “ο Θεός τους τιμώρησε”», ανέφερε έξαλλος ο παρουσιαστής.

«Ας δεχτώ πως είναι ιστορικό πρόσωπο. Γιατί δεν τον αφήνετε στην ησυχία του να ολοκληρώσει τον βίο του; Γιατί να γίνεται αιχμή του δόρατος, αυτό το αντιδραστικό, φασιστικό σκυλί του πολέμου;», πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Γκουντάρας υποστήριξε τον Ανδρέα Μικρούτσικο, αναρωτώμενος «αν είναι πνευματική τοποθέτηση ιεράρχη να συγχέει το καρναβάλι με την τραγωδία που είχε 57 νεκρούς;».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος κατέληξε λέγοντας: «εγώ το προχώρησα σήμερα, είπα φασιστικό όργανο. Και θα το προχωράω όσο θα επιμένει σε έναν λόγο εκδικητικό, που καταργεί κάθε έννοια θρησκείας. Όλη η διδασκαλία η χριστιανική, είναι στο αγάπα τον πλησίον σου, στη συμπαράσταση του ανθρώπου. Να χάνεις το παιδί σου και να λες ‘’φταίει ο διάολος, το καρναβάλι και η Πάτρα;’’ Ντροπή σας. Δεν είναι ούτε πνευματικό ζήτημα ούτε τίποτα. Είναι ένα δόγμα σκληρό, απάνθρωπο, μισαλλόδοξο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα