Ποιους σταθμούς ακούμε στα διαδίκτυο: Πρώτοι Real FM και Sfera

Ποιους σταθμούς ακούμε στα διαδίκτυο: Πρώτοι Real FM και Sfera

Εκ των ών ουκ άνευ είναι η ακρόαση ραδιοσταθμών μέσω διαδικτύου. Η οποία και σφυγμομετράται. Για την πρώτη εβδομάδα του έτους στα ενημερωτικά ραδιόφωνα τις περισσότερες προτιμήσεις συγκέντρωσε ο Real FM και εμφανίζεται στην πρώτη θέση της λίστας κατηγορίας του. 
Στα μουσικά- που χαρακτηρίζονται και mainstream, από τις επιλογές και τις play list που έχουν,- την καλύτερη απόδοση έχει ο Sfera 102.2, σύμφωνα με την ψηφιακή μέτρηση του e-radio.gr

Στα ειδησεογραφικά η δυναμικότητα είναι μοιρασμένη 60-40 μεταξύ Αθήνας- Θεσσαλονίκης

Αναλυτικότερα ο Real FM 97.8 στο επταήμερο 3 με 9 Ιανουαρίου απέσπασε μερίδιο 27,93%, από την ψηφιακή πίτα των ενημερωτικών σταθμών, έχοντας προσθέσει στο κομμάτι που είχε από πριν άλλον ένα 1,65%.

Δεύτερος αλλά με μεγάλη απόσταση από την κορυφή, ο Σκάι 100.3 που μάζεψε το 18% (και είχε και μια μικρή κάμψη, συγκεκριμένα μιάμιση ποσοστιαίας μονάδας).

Σχεδόν τη διαφορά που έχουν μεταξύ τους οι δύο πρώτοι, έχει σε ακροαματικότητα ο Παραπολιτικά 90.1 FM (10,27%).

Στην τέταρτη θέση εμφανίζεται το Radio Thessaloniki 94.5 με μερίδιο 7,94%, ενώ στην πέμπτη βαθμίδα των ειδησεογραφικών πλασαρίστηκε ο Alpha 9.89.

 
Το ιντερνετικό Focus 103.6 από τη Θεσσαλονίκη έχει «πιάσει» (με 2,78%) την έκτη θέση και μια θέση πιο κάτω είναι βρίσκεται ο σταθμός Sto Kokkino 1005.5 (2,63%).

Το Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ εμφανίζεται να έχει επισκεψιμότητα σε ποσοστό 2,33% μέσω ίντερνετ και για τούτο φιγουράρει στην όγδοη βαθμίδα και ακολουθείται από τον θεσσαλονικιό Status 107.7 με το ίδιο ακριβώς μερίδιο επισκεψιμότητας.

Η δεκάδα συμπληρώνεται από τον Real FM Θεσσαλονίκης που εκπέμπει στους 107.1 και μεταδίδει και ιντερνετικά, συγκεντρώνοντας προτίμηση σε μερίδιο 1,96%. 

Από Αθήνα έως Αλεξανδρούπολη
Στα mainstream μουσικά ιντερνετικά ραδιόφωνα καταγράφεται μια γεωγραφική ποικιλομορφία καθώς εμφανίζονται σταθμοί μεταξύ άλλων από Χαλκίδα και από Αλεξανδρούπολη. Στην κατηγορία του ο Sfera 102.2 πάει… σφαίρα συγκεντρώνοντας το 21,45% της επισκεψιμότητας βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας.

Στο δεύτερο σκαλοπάτι είναι ο Dromos 89.8 με 16,26% και την τριάδα ακολουθεί ο αμιγώς ιντερνετικός Arion Radio (που προτείνει τέσσερα δικά του θεματικά ραδιόφωνα, μεταξύ άλλων) με την επισκεψιμότητα του να προσδιορίζεται στο 12,1%.

Τις επόμενες δύο θέσεις έχουν «καταλάβει» οι σταθμοί της Θεσσαλονίκης Cosmoradio 95.1 και 99Fm/Radio 1 που εκπέμπουν και διαδικτυακά έχοντας 11,12% και 5,1% αντιστοίχως.

Ο Lampsi 92,3 FM είχε επισκεψιμότητα της τάξης του 3,65%, στο νούμερο επτά είναι ο My Radio 104.6 (2,7%) και στο όγδοο σκαλοπάτι βρίσκουμε τον Sok FM 104.8 της Χαλκίδας (2,02%).

Στην ένατη θέση εμφανίζεται ο Transistor 100.3 Θεσσαλονίκης (1,85%) και την δεκάδα συμπληρώνει ο NRG 98.5 της Αλεξανδρούπολης (1,43%).

 
Η μεθοδολογία
Για τη μέτρηση αυτή υπολογίζονται μόνο οι μοναδικές επισκέψεις από κάθε υπολογιστή ανά σταθμό και ανά ημέρα «και πάντα στο μέτρο του δυνατού», τονίζεται από το e-radio.

Δεν λαμβάνεται υπ’όψη η διάρκεια ακρόασης από τον κάθε χρήστη.
Από το e-radio, επίσης, αποσαφηνίζεται ότι η σφυγμομέτρηση αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση στατιστική έρευνα μέτρησης της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών.

Αποτελούν μόνο μέτρηση της επισκεψιμότητας του E-Radio Player από όποιο site και αν χρησιμοποιείται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα