Γιώργος Τράγκας: Όταν προκάλεσε τον πολιτικό κόσμο. Η επίθεση στην Λιάνη, η Χρυσή Αυγή και ο κορονοϊός

Γιώργος Τράγκας: Όταν προκάλεσε τον πολιτικό κόσμο.  Η επίθεση στην Λιάνη, η Χρυσή Αυγή και ο κορονοϊός

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 72 ετών ο Γιώργος Τράγκας έπειτα από μάχη με τον κορoνοϊό. 

Εισήχθη στο νοσοκομείο Σωτηρία στις 4 Δεκεμβρίου, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αλλά δυστυχώς κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης. Ήταν παντρεμένος δεύτερη φορά και είχε δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο.

Η δημοσιογραφική πορεία
Σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία εργάστηκε επί σειρά ετών ως αστυνομικός ρεπόρτερ, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ.

Εκτός από δημοσιογράφος, στον χώρο του Τύπου διατέλεσε και εκδότης των εντύπων Χώρα, Crash και Ανεξαρτησία.

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond), ως πολιτικός σχολιαστής. Στο ραδιόφωνο διατηρούσε εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εκδίδει, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio. Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8, εκπομπές που σάρωναν στην ακροαματικότητα.

Οι στιγμές που προκάλεσε
Πολλές ήταν οι φορές που ο Γιώργος Τράγκας είχε προκαλέσει με αυτά που έλεγε ή με τις εκπομπές του. Το topontiki.gr παρουσιάζει μερικές απ’αυτές.

Οι επιθέσεις στη Δήμητρα Λιάνη
Ο Γιώργος Τράγκας έγινε γνωστός από περιστατικό που συνέβη το 1988, όταν όντας ανταποκριτής του Ελεύθερου Τύπου στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου, πραγματοποιούσε ρεπορτάζ όταν νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. Την περίοδο εκείνη σχολίαζε δηκτικά την ερωτική σχέση του πρωθυπουργού με την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη. Αυτό δημιούργησε εντάσεις στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα ο ιδιαίτερος γραμματέας του, Μιχάλης Ζιάγκας, αρχικά να επιτεθεί σωματικά με γροθιές στον Τράγκα και στη συνέχεια να τον κυνηγήσει στους κήπους του νοσοκομείου.

Στα άδυτα της Μασονίας
Η εκπομπή του Γιώργου Τράγκα που ασχολήθηκε με την Μασονία θα φτάσει στην κορυφή της τηλεθέασης. Παρουσιάζοντας ένα θέμα Ταμπού για την εποχή εκείνη ο γνωστός δημοσιογράφος θα δεχθεί πιέσεις τόσο από πολιτικά πρόσωπα όσο και από την εκκλησία. 

Εκπομπές αφιερώματα στην Χρυσή Αυγή
Το 2013 ο Γιώργος Τράγκας θα στήσει ένα ολόκληρο πάνελ με καλεσμένους μόνο εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν όλο το χρόνο να αναλύσουν τις απόψεις τους, χωρίς κανέναν αντίλογο. Η στάση μάλιστα του δημοσιογράφου να υπερασπιστεί αυτήν του την επιλογή λέγοντας πως πρόκειται για κοινοβουλευτικό κόμμα θα του κάνει μεγάλη ζημιά αφού λίγα χρόνια αργότερα αποδεικνύεται στην πράξη ότι η Χρυσή Αυγή ήταν εγκληματική οργάνωση. Ο Γιώργος Τράγκας καλούσε συνέχεια βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής ακόμα και στα μικρότερα κόμματα.

Η κρατική διαφήμιση της εφημερίδας του
Το 2009 αποκαλύφθηκε πως ενώ η «Χώρα της Κυριακής» – τα προηγούμενα έτη (εποχής Κώστα Καραμανλή) – πουλούσε κατά Μ.Ο 1.955 φύλλα και η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας πολύ σπάνια ξεπερνούσε τα 1.000 φύλλα το Ελληνικό Δημόσιο δαπάνησε 2.611.007 ευρώ για να διαφημιστεί στην Κυριακάτική έκδοη και ακόμα 662.086 ευρώ για να διαφημιστεί στην καθημερινή έκδοση. Συνολικά , το συγκρότημα του Γιώργου Τράγκα έλαβε 3.273.093 ευρώ. Σε καιρό οικονομικής κρίσης η είδηση αυτή έγινε αφορμή για να ξεσπάσει πολιτική κόντρα με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για σκάνδαλο. 

Αντιεμβολιαστής και αρνητής κορονοϊού
Ο Γιώργος Τράγκας πίστευε και δεν πίστευε ότι υπήρχε κορονοϊός, θεωρούσε μάλιστα τα μέτρα της κυβέρνησης στο πρώτο Lockdown καταστροφικά. Όπου έβρισκε βήμα έλεγε πως ο ιός «ξέφυγε» από τα εργαστήρια της Κίνας, μιλούσε για «φυλάκιση» των Ελλήνων και πως οι «δυνάμεις εξαπλώναν τον φόβο για να κερδίσουν χρήματα». Υποστήριζε μάλιστα πως πρόκειται για μία γρίπη και πως η πανδημία έγινε «αφορμή για εκπτώσεις στα συνταγματικά και ατομικά δικαιώματα». Ο κορονοϊός άλλωστε ήταν και η αφορμή για να ιδρύσει κόμμα. 
Σε εκπομπή που είχε ανεβεί στο Youtube πριν 13 μέρες έλεγε πως «όσοι δεν θέλετε να εμβολιαστείτε, σας καλύπτει η απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου. Μόνο συναινετικός εμβολιασμός». «Ο Γιώργος Τράγκας ήθελε να εμβολιαστεί κι έδινε μάχη με τον εαυτό του, με την ψυχολογία του, με τις φοβίες του, γιατί ήξερε ότι, όπως και να ‘χει, όσο καλό ή κακό εμβόλιο και αν είναι, σε έναν βαθμό θα τον προστατεύσει. Όποιος σας πει κάτι άλλο, δεν λέει την αλήθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπός τους στον ΣΚΑΪ.

.topontiki.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα