Η φωτογραφία του δημοσιογράφου που έφερε την επίπληξη από την ΕΣΗΕΑ

Η φωτογραφία του δημοσιογράφου που έφερε την επίπληξη από την ΕΣΗΕΑ

Επίπληξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας, επιβλήθηκε από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ στον δημοσιογράφο Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο.

 
Υπενθυμίζεται ότι ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος στις 21 Φεβρουαρίου 2021 είχε υπογράψει κείμενο το οποίο αναρτήθηκε στο in.gr, το οποίο συνοδευόταν με παραποιημένη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα σε παλαιότερη έξοδο με την Μπέτυ Μπαζιάνα, όπου στη θέση της συντρόφου του έχει τοποθετηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Η απόφαση πάρθηκε οριακά με ψήφους 3 έναντι 2.

«Όμως, κατά την πλειοψηφία, ο συν. Ε.Χ., αντιδρώντας σε πρακτικές που προαναφέρονται, με βάση φωτογραφίες του πρωθυπουργού κ.λ.π. με τον Δημ. Λιγνάδη, επιχείρησε κάτι πολύ χειρότερο, αναρτώντας επεξεργασμένη φωτογραφία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με τον καταγγελλόμενο σκηνοθέτη και τον απαράδεκτο υπέρτιτλο, όπως διαλαμβάνεται στο κατηγορητήριο. Και αναμφίβολα δημιουργούνται οι επιδιωκόμενες εντυπώσεις, οι οποίες ίσως μετριάζονται αλλά δεν αναιρούνται από τη διευκρίνιση στο κείμενό του, πως η φωτογραφία δεν είναι γνήσια, κάτι που έχει σημασία μόνο για όσους αναγνώσουν ολόκληρο το κείμενο», αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα