Το ΕΣΡ καλεί σε απολογία τον ΣΚΑΪ για το Big Brother. Η επίσημη ανακοίνωση

Το ΕΣΡ καλεί σε απολογία τον ΣΚΑΪ για το Big Brother. Η επίσημη ανακοίνωση

Για παράβαση πέντε διατάξεων καλείται σε ακρόαση ο ΣΚΑΙ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την ερχόμενη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου. Το κανάλι του Φαλήρου, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το απαράδεκτο σχόλιο που είχε ακουστεί από παίκτη του ριάλιτι περί βιασμού στο live streaming του.

Πιο αναλυτικά. ο όμιλος εξετάζεται για παράβαση διατάξεων που αφορούν την «προβολή μέσω ιστοτόπου οπτικοακουστικού περιεχομένου με υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη», την «μη τήρηση κανόνων ευπρέπειας στη συμπεριφορά», την «προβολή και εξύμνηση εγκλημάτων», την «προσβολή ανθρώπινης αξίας» και τις «διακρίσεις στη βάση φύλου».

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, το ΕΣΡ μέσω ανακοίνωσης που έχει εκδώσει είχε αναφέρει πως πλήθος καταγγελιών (περισσότερες από 200) είχαν φτάσει στα γραφεία του και πως σιωπούσε «Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!» και πρόσθετε: «ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί - μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών - μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία έχει ήδη εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Ανδρέας Μικρούτσικος: Όλα όσα είπε για τον Αλεξανδρίδη - «Χειροκροτώ τον ΣΚΑΪ»

Στην έναρξη του live σόου του Big Brother της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου και στον απόηχο του σάλου που δημιούργησε το απαράδεκτο σχόλιο του Αντώνη Αλεξανδρίδη περί βιασμού, ο Ανδρέας Μικρούτσικος έκανε τη δική του τοποθέτηση, στηρίζοντας απόλυτα τις κινήσεις του ΣΚΑΪ και τον τρόπο που αντιμετώπισε το περιστατικό. Περιστατικό το οποίο δεν προβλήθηκε στην τηλεόραση, αλλά στο live streaming του Big Brother.

«Καλησπέρα σας, καλωσήρθατε στο 2ο live του Big Brother νέας εποχής. Ήταν μια εβδομάδα περίεργη για εμάς. Συνέβη ένα γεγονός που μας στενοχώρησε όλους πολύ. Οδήγησε φυσικά στην αποχώρηση του Αντώνη Αλεξανδρίδη από το σπίτι του Big Brother. Αυτό που συνέβη, δεν προβλήθηκε στον αέρα του ΣΚΑΙ. Μεταδόθηκε στο διαδικτυακό live streaming του Big Brother και αμέσως καταδικάστηκε τόσο από εμάς, όσο και από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία», είπε αρχικά, μεταξύ άλλων, ο Χάρης Βαρθακούρης.

Τη σκυτάλη πήρε ο Ανδρέας Μικρούτσικος - και αφού ανέφερε τη θλιβερή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου - είπε: «Εγκαλούν το ραδιοτηλεοτικό να εγκαλέσει τον ΣΚΑΪ για όλο αυτό που συνέβη. Αυτό είναι τρομακτικό. Το ραδιοτηλεοπτικό μπορεί να σταματήσει εκπομπή στο ράδιο και στην τηλεόραση. Εκεί είχαμε μια διαδικτυακή ιστορία. Ο ΣΚΑΪ με μοναδική ευαισθησία και ταχύτητα αυτό το πράγμα το απομόνωσε, έκοψε το live-streaaming, δεν έπαιξε κανένα στιγμιότυπο. Αρκέστηκε σε μία ανακοίνωση που είχε χαρακτήρα πειθαρχικό. Το έκανε με λεπτότητα, να μην εκθέσει τίποτα και κανέναν. Χειροκροτώ τον ΣΚΑΪ για την αντίδρασή του» αναφέρει ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Και συνεχίζει: «Άνθρωποι που δεν έχουν τέτοια ηθική, ηθικολογούν ασύστολα, τα λένε για τον ανταγωνισμό (...) αν έχουμε τέτοια αντίληψη για το Διαδίκτυο ξέρεις πόσες τέτοιες δηλώσεις γίνονται παγκοσμίως; Γίνεται αυτή την ελευθερία- ελευθεριότητα του Διαδικτύου να τη φρενάρουμε; Και σήμερα την ανακαλύπτουμε; Στο πρόσωπο του ΣΚΑΪ; Και για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίει ο Big Brother; Τόσα μνημόνια, τόσοι κορονοϊοί και γενικότερα προβλήματα...». Κατόπιν ο παρουσιαστής ανέφερε ότι πρότεινε να πάρει μια συνέντευξη απόψε στον Αντώνη Αλεξανδρίδη, να μιλήσει μαζί του για όλα, αλλά η παραγωγή δεν το επέτρεψε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO