Συγκλονιστικό τέλος για το Κόκκινο Ποτάμι. Απόψε το τελευταίο επεισόδιο

 Κόκκινο ποτάμι, Δευτέρα 13 Ιουλίου – Επεισόδιο 32: Οι αποκλεισμένοι στη σπηλιά, βρίσκονται σε αδιέξοδο κι αποφασίζουν να δεχτούν την πρόταση της Ευγενίας και να βάλουν τέλος στη ζωή τους, παρά να παραδοθούν ή να σφαγιαστούν από τους εχθρούς.

Μέσα σε αυτό το κλίμα απόγνωσης, ο Παναγιώτης ζητά από τον παπά να τους παντρέψει με την Χαρά. Η Ευγενία, αφού κοινωνήσει, δίνει το όπλο στον Θέμη για να έρθει το τέλος από το χέρι του παιδιού της. Το ίδιο θα ζητήσουν και οι υπόλοιποι, επιλέγοντας ένα αξιοπρεπές τέλος από χέρι «φίλου και αδελφού». Πριν μπουν οι Τούρκοι στη σπηλιά ο Θέμης θα τραβήξει για τελευταία φορά τη σκανδάλη…

Στο μεταξύ ο Μίλτος και η Ιφιγένεια φτάνουν στο μοναστήρι και βρίσκουν τον μικρό Μιλτιάδη, αλλά και τη Λουσίν. Της ζητούν να τους ακολουθήσει, όμως εκείνη αποφασίζει να μείνει στο μοναστήρι. Παράλληλα, η Ειρήνη -συνειδητοποιημένη πια- δηλώνει στον Χότζα ότι θα παραμείνει στο πλευρό του.

Στην τουρκική πλευρά, ο Κεμάλ προτείνει στον Κερέμ να τον ακολουθήσει για τη δημιουργία μιας νέας Τουρκίας. Ο Κεμάλ αποφασίζει να κάνει τον δικό του στρατό για να εξοντώσει τους Ελληνες και τους Αρμένιους και παίρνει ως συνεργάτη του και τον Οσμάν.

Στο μοναστήρι, ο Γρηγόριος παντρεύει τον Μίλτο με την Ιφιγένεια, με παράνυμφο τον μικρό Μιλτιάδη και κουμπάρα την Λουσίν. Το ζευγάρι σχεδιάζει να βρει την οικογένεια του Μίλτου και στη συνέχεια να φύγει για το Παρίσι. Φτάνουν στην Αμισό, βρίσκουν κατάλυμα σε ξενοδοχείο, και ο Μίλτος πηγαίνει στο σπίτι του να βρεί τους δικούς του. Εκεί τον βλέπει ο Οσμάν. Τον ακινητοποιεί με το όπλο και του ανακοινώνει πως οι δικοί του δεν ζουν πια. Ο Μίλτος καταφέρνει να ξεφύγει και μετά από άγρια καταδίωξη φτάνει στο ξενοδοχείο για να πάρει την Ιφιγένεια και τον μικρό.

Εκεί ένας γάλλος αξιωματικός αποφασίζει να τους βοηθήσει να διαφύγουν, αφού έχουν γαλλικά διαβατήρια. Το ζευγάρι με τον μικρό πηγαίνει προς το λιμάνι και στη διαδρομή βλέπει το πλήθος που ακούει τον Κεμάλ, ο οποίος ξεσηκώνει τους Τούρκους ενάντια στους Πόντιους και τους Αρμένιους. Προς μεγάλη τους έκπληξη, εκεί βρίσκεται και ο Κερέμ.

Στο τελωνείο, λίγο πριν μπουν στο καράβι, ένας Τούρκος αναγνωρίζει τον Μίλτο και τρέχει να ειδοποιήσει τον Οσμάν. Ο Οσμάν , ο μουτασερίφης και ο Οντούρ καταφτάνουν και υποστηρίζοντας ότι ο Μίλτος, η Ιφιγένεια και ο μικρός είναι Ελληνες, απαιτούν να τους παραδώσουν. Ο Μίλτος, βρισκόμενος σε αδιέξοδο, ομολογεί ότι δεν είναι Γάλλος, ζητώντας από τον αξιωματικό να σώσει την Ιφιγένεια και το παιδί. Μέσα στο σούσουρο, η Ιφιγένεια και ο μικρός καταφέρνουν να μπουν στο πλοίο, ενώ ο Μίλτος συλλαμβάνεται.
Αργότερα, μαζί με άλλους μελλοθάνατους οδηγείται σε πορεία εκτέλεσης. Περνούν από ένα ποτάμι που έχει γίνει κόκκινο από ανθρώπινο αίμα όταν ο Μίλτος βρίσκει τη δύναμη και αρχίζει να χορεύει τον πυρρίχιο, παρασύροντας και τους άλλους. Λίγη ώρα μετά ο Μίλτος πέφτει κάτω εξουθενωμένος, ο Κερέμ τον πλησιάζει κι ενώ όλοι περιμένουν να τον σκοτώσει, αυτός του κόβει τα δεσμά και του ψιθυρίζει να φύγει…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα