Eurovision 2019: Νίκη της Ολλανδίας. Η θλιβερή ιστορία του τραγουδιού που κέρδισε

Eurovision 2019: Νίκη της Ολλανδίας. Η θλιβερή ιστορία του τραγουδιού που κέρδισε
 

Ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά τραγούδια, εντυπωσιακά κοστούμια, συγχρονισμένα χορευτικά, ένας 25χρονος και το πιάνο του σφράγισαν τη φετινή Eurovision. 

Ο λόγος για τον Ντάνκαν Λόρενς, που από την αρχή ήταν το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού.

Ενας νεαρός με κάπως ντροπαλό ύφος, μόλις 25 ετών που για πολλά χρόνια βρισκόταν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, ως συνθέτης για άλλους ερμηνευτές. 

Τόλμησε να δοκιμάσει την τύχη του στο ολλανδικό The Voice όπου έφτασε στην ημιτελική φάση. Και φέτος μάγεψε από τη σκηνή της Eurovision, με το μελαγχολικό τραγούδι που μιλά για μια θλιβερή προσωπική του ιστορία. 

Ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι οι στίχοι του τραγουδιού μιλούν για μια πολύ προσωπική ιστορία.

«Είναι εμπνευσμένοι από την ιστορία ενός ανθρώπου που αγάπησα βαθιά και ο οποίος πέθανε σε πολύ νεαρή ηλικία». Σκοπός του Ολλανδού είναι η δική του τραυματική εμπειρία να αγγίξει τον κάθε έναν ξεχωριστά. «Μετατράπηκε από μια πολύ προσωπική ιστορία, σε μια ιστορία με την οποία ο καθένας θα μπορούσε να ταυτιστεί. Το Arcade είναι ένα τραγούδι για την προσμονή. Προσμένεις κάτι που μοιάζει απλησίαστο».

«Ερωτεύομαι το άτομο»

Σε μια από τις συνεντεύξεις του πριν τη Eurovision, ο Λόρενς δήλωσε αμφιφυλόφιλος και ερωτευμένος.

«Πριν από δυο χρόνια δήλωσα δημόσια πως είμαι αμφιφυλόφιλος. Ηταν ό, τι καλύτερο έχω κάνει στη ζωή μου. Οχι επειδή θέλω να χαριεντίζομαι τόσο με κορίτσια, όσο και με αγόρια, ούτε γιατί δεν μπορώ να επιλέξω. Μάλλον το αντίθετο: Η επιλογή μου είναι ξεκάθαρη. Ερωτεύομαι το άτομο. Και πόσο τυχερός είμαι που έχω βρει αυτό το άτομο εδώ και κάποιους μήνες»

Καθισμένος στο πιάνο του με ένα πολύ όμορφο και μελωδικό τραγούδι κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Ο εν λόγω διαγωνιζόμενος αποτελούσε ένα από τα φαβορί της φετινής Γιουροβίζιον
Ο λόγος για τον 25χρονο Dunkan Laurence που εκπροσώπησε την Ολλανδία με το τραγούδι «Arcade» και κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη.

Πρώτη η Ολλανδία, δεύτερη η Ιταλία, τρίτη η Ρωσία, 15η θέση η Κύπρος και 21η η Ελλάδα

53, Ισπανία 35, Ηνωμένο Βασίλειο 3, Σαν Μαρίνο 65, Λευκορωσία 13, Γερμανία 0, Εσθονία 48, Σερβία 54, Αλβανία 47, Σλοβενία 59, Ελλάδα 24, Νορβηγία, 291, Ισλανδία 186, Γαλλία

Κύπρος 32, Δανία 51, Μάλτα 20, Ρωσία 244, Ελβετία 212, Τσεχία 7, Αυστραλία 131, Αζερμπαιτζαν 100, Ιταλία 253, Ολλανδία 261, Β όρια Μακεδονία 58, Σουηδία 93

Σουηδία, Βόρεια Μακδονία, Ολλανδία Ιταλία και 16η η Ελλαδα

 από τις επιτροπές. Αυτά είναι τα απότελέσματα από τις επιτροπές

Ισραήλ: 12 Ολλανδία

Σλοβενία: 12 Τσεχία

Ελβετίa: 12 Βόρεια Μακεδονία

Φινλανδία: 12 Σουηδία

Γαλλία: 12 Ολλανδία

Δανία: Σουηδία

Τσεχία: 12 Σουηδία

Λετονία: 12 Ολλανδία

Ελλάδα: 12 στην Κύπρο

Γεωργία: 6 στην Κύπρο, 12 Τσεχία

Ισλανδία: 12 Σουηδία

Σερβία: 12 Βόρεια Μακεδονία

Λιθουανία: 8 σην Σουηδία, 12 Ολλανδία

Κροατία: 10 Βόρεια Μακεδονία και 12 Ιταλία

Σουηδία: 12 Ολλανδία

Βόρεια Μακεδονία, Ιταλία οι πρώτες δύο χώρες

Βέλγιο: 3 Ελλάδα και 12 Ιταλία

Γερμανία: 12 στην Ιταλία

Ρωσία: 8 στην Κύπρο, 10 στην Ελλάδα, 12 Αζερμπαϊτζαν

Αυστραλία: 12 στην Σουηδία

Ρουμανία: 12 Αυστραλία

Αρμενία: 12 στην Σουηδία

Λευκορωσια: 12 στο Ισραήλ

Ιρλανδία: 12 Σουηδία

Ουγγαρία: 10 στην Βόρεια Μακεδονία και 12 στην Τσεχία

Αλβανία: 12 στην Βόρεια Μακεδονία

Ιταλία: 12 Δανία

Βρετανία: 12 στην Βόρεια Μακεδονία

Ιταλία, Ρωσία, Ολλανδία οι πρώτες 3 χώρες

Αυστρία: 12 στην Βόρεια Μακεδονία

Ισπανία: Κύπρος 5 και το 12 στην Σουηδία

Νορβηγία: 1 Κύπρος, 12 Τσεχία

Πολωνία: 12 Αυστραλία

Εσθονία: 10 Ελβετία, 12 Σουηδία

Μαυροβούνιο: 12 Σερβία

Ολλανδία: 1 Κύπρος. 10 Ελβετία και 12 Σουηδία

Σαν Μαρίνο: 5 Ελλάδα, 6 Κύπρος, 12 Ιταλία

Σκόπια: 1  Κύπρος

Μάλτα: 4 Ελλάδα, 6 Κύπρος, 10 Ρωσία, 12 Ιταλια

Αζερμπαϊτζαν: 3 Κύπρος, 6 Ελλάδα, 12 Ρωσία

Πορτογαλία: 12 στην Ολλανδία

H Μαdonna δεν μας ενθουσίασε ... Ξεκινά η ψηφοφορία

Η Netta, μεγάλη νικήτρια πέρυσι, τραγούδησε το νέο της τραγούδι, Nana Banana. Στο ίδιο στιλ με το Toy, ενώ η ψηφοφορία συνεχίζεται.

Η Μαντόνα μιλάει τώρα στον παρουσιαστή. Σε λίγο επί σκηνής.

Στα χαμηλά στις προβλέψεις για τον νικητή η Ελλάδα (17η θέση), καλύτερα τα πάει η Κύπρος (12η θέση). Η ψηφοφορία συνεχίζεται!

Μια γρήγορη ματιά στα στοιχήματα: Πρώτη δίνεται η Ολλανδία με απόδοση 1,90 κατά μέσο όρο, δεύτερη η Αυστραλία με 4,50, τρίτη η Ελβετία με 5,50. Τέταρτη εκτινάχθηκε η Ιταλία(!) με μέση απόδοση 12,00.

Τα έσπασε η Ελένη Φουρέιρα τραγουδώντας το «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο η Verka Serduchka εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2007.
 Σε λίγο στη σκηνή θα εμφανιστούν η Μαντόνα και η Ελένη Φουρέιρα. Αλλά πριν... ο Μανς Ζέμερλοου, μεγάλος νικητής το 2015 με τη Σουηδία, τραγουδάει το «Fuego»!

 Ξεκίνησε η διαδικασία της ψηφοφορίας. Εμείς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε την Ελλάδα.

 Λοιπόν... Ολοκληρώθηκαν τα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού της Eurovision και πλέον σε λίγο αρχίζει η ψηφοφορία. Ποιες χώρες θα παλέψουν για την πρωτιά; Κατά τη δική μας εκτίμηση, Ολλανδία, Αυστραλία και Ελβετία έχουν τον πρώτο λόγο, με σχεδόν ίδιες πιθανότητες. Από κει και πέρα, ικανές για το «μπαμ» εμφανίζονται η Ιταλία και -λιγότερο- το Αζερμπαϊτζάν. Πάντως, τόσο η Ελλάδα όσο και -κυρίως- η Κύπρος τα πήγαν εξαιρετικά!

26 Μακράν το καλύτερο σκηνικό της Eurovision φέτος είναι της Αυστραλίας. Η... ιπτάμενη Kate Miller-Heidke, 38 ετών, τραγούδησε «Zero Gravity», μάγεψε το κοινό με τη φωνή της και την αέρινη -κυριολεκτικά- παρουσία της, σε ένα ιδιαίτερο τραγούδι. Κάποιοι μιλούν και για πρωτιά! Ιδωμεν... Τελευταία χώρα η Ισπανία.
25 Ο Luca Hänni τραγούδησε «She Got Me» για την Ελβετία και πραγματικά άρεσε πολύ! Εξαιρετική χορογραφία, που θύμισε... Φουρέιρα και «Fuego», για αυτό το δυνατό, ξεσηκωτικό τραγούδι, που ήταν τρίτο φαβορί πριν από την έναρξη του τελικού. Για να δούμε... Προτελευταία διαγωνιζόμενη χώρα η Αυστραλία. Δεύτερο φαβορί πίσω από την Ολλανδία!

 24 Ο Luca Hänni τραγούδησε «She Got Me» για την Ελβετία και πραγματικά άρεσε πολύ! Εξαιρετική χορογραφία, που θύμισε... Φουρέιρα και «Fuego», για αυτό το δυνατό, ξεσηκωτικό τραγούδι, που ήταν τρίτο φαβορί πριν από την έναρξη του τελικού. Για να δούμε... Προτελευταία διαγωνιζόμενη χώρα η Αυστραλία. Δεύτερο φαβορί πίσω από την Ολλανδία!

23 Η Nevena Božović ερμήνευσε το «Kruna» για τη Σερβία. Ωραία μπαλάντα, εντυπωσιακή παρουσία η Nevena, θα πάει σχετικά καλά. Ελβετία τώρα, που πάει για ψηλά!

22 Ο Mahmood, με Αιγύπτιο πατέρα και Ιταλίδα μητέρα, ήταν φαβορί πριν από μερικές εβδομάδες με το «Soldi». Μάλλον όμως η Ιταλία δεν πρέπει να ελπίζει σε πολλά. Σερβία επί σκηνής.

21 Ο Bilal Hassani τραγούδησε «Roi» για τη Γαλλία, με αγγλικό και γαλλικό στίχο. Δήλωσε ανοιχτά ομοφυλόφιλος και δέχθηκε μπούλινγκ γι' αυτό. Γλυκό τραγούδι, αλλά όχι για πολύ ψηλά. Η Ιταλία τώρα.

20 Ο Chingiz από το Αζερμπαϊτζάν ερμήνευσε το δυνατό «Truth», κερδίζοντας πολλά χειροκροτήματα από τους παρόντες στο Τελ Αβίβ. Έχει ρυθμό, έχει και λίγο... ψαλμό, θα πάει καλά. Σειρά της 21ης Γαλλίας τώρα. Άλλες πέντε χώρες μένουν.

19 Η 17χρονη Zena τραγούδησε «Like It» για τη Λευκορωσία. Όμορφη παρουσία, προσπάθησε να δώσει ρυθμό και ζωντάνια, αλλά δεν... Άλλο ένα από τα φαβορί τώρα. Αζερμπαϊτζάν!

18 Ένας Σουηδός, ο Victor Crone, εκπροσώπησε την Εσθονία με το «Storm», ένα γλυκανάλατο τραγουδάκι χωρίς ελπίδες διάκρισης. Για την ακρίβεια... κάτω από τη βάση. Πάμε Λευκορωσία!

17 Θυμάστε τους Lordi, που είχαν κερδίσει στην Αθήνα το 2006; Ε, οι Hatari είναι κάτι σαν... alter ego τους. Δυνατό τραγούδι με ηλεκτρονικούς, δυστοπικούς ήχους, ολίγον «γκάρισμα», το «Hatrið mun sigra» έχει τα φόντα να διακριθεί. Λίγο δύσκολα πάντως για την πρωτιά -αλλά... σάμπως με τους Lordi τα ίδια δεν λέγαμε;! Η Εσθονία επί σκηνής τώρα.

16 Ο νεαρός Michael Rice, που έχει δεχθεί μπούλινγκ στο παρελθόν, ερμήνευσε το «Bigger Than Us», μία μπαλάντα με ρυθμό, θέλοντας να στείλει το μήνυμα κατά του εκφοβισμού. Αντικειμενικά, από μουσικής άποψης, τίποτα το ιδιαίτερο. Σε λίγο έρχεται η 17η χώρα για να τα σπάσει! Η Φινλανδία!

15Το νεοσύστατο γκρουπ KEiiNO (μόλις 1 έτους) για πολλούς ήταν από τις εκπλήξεις των ημιτελικών, αλλά το «Spirit in the Sky» όντως είναι ένα πολύ καλό ρυθμικό-χορευτικό τραγούδι. Πανηγύρι από κάτω στο εκθεσιακό κέντρο του Τελ Αβίβ, θα πάει καλά. Πολύ καλά! Τώρα η Μεγάλη Βρετανία.

14 Το «Home» τραγούδησε ο Kobi Marimi για το Ισραήλ. Μπαλάντα με «κορώνες» σε ορισμένα σημεία, μάλλον έχουν δίκιο όσοι λένε ότι θα... πατώσει. Πάμε παρακάτω. Νορβηγία, επίσης ένα από τα φαβορί!

13 'Ηρθε η ώρα για την δική μας συμμετοχή! Υπέροχη η Ντούσκα, υπέροχη φωνή! Καλή επιτυχία Ελλάδα!

Η Κατερίνα Ντούσκα έδωσε τον καλύτερό της εαυτό με το «Better Love»! Η ιδιαίτερη, βαθιά φωνή της «κέρδισε» τους κριτές, το θέμα είναι κατά πόσο θα κερδίσει και τους τηλεθεατές.

Η εμφάνιση της Ελλάδας με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love» στη σκηνή του 64ου διαγωνισμού της Eurovision αποτελεί πια γεγονός! H 29χρονη τραγουδίστρια, που μάλιστα πολλοί παρομοίασαν την φωνή της με εκείνη της Amy Winehouse, ανέβηκε στην σκηνή του Expo και πραγματικά ταξίδεψε τόσο το κοινό που βρίσκεται εκεί όσο και τους τηλεθεατές όλου του κόσμου με την δυναμική και ταυτόχρονα ιδιαίτερη φωνή της. Η Κατερίνα δούλεψε σκληρά με την ομάδα της όλους αυτούς τους μήνες και κατάφερε να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό θέαμα στην σκηνή της Eurovision.

Φορώντας μια δημιουργία Deux Hommes σε λευκό χρώμα και έχοντας τα μαλλιά της κάτω, η ίδια εντυπωσίασε με την ρομαντική της εμφάνιση. Η Κατερίνα και η ομάδα της εφάρμοσαν την τεχνική ταμπλό βιβάν, μια τεχνική που βλέπουμε πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision. Ειδικότερα, πρόκειται για την αναπαράσταση μιας ιστορικής σκηνής με ζωντανά ακίνητα πρόσωπα, με σκοπό να δίνουν την εντύπωση πίνακα ζωγραφικής.

12 Και τώρα το ΑΠΟΛΥΤΟ φαβορί. Ολλανδία!
Ο Duncan Laurence έριξε γοητευτικά τους τόνους μετά την Τάμτα με το «Arcade». Μπαλάντα για «κούπα». Ωραία, ιδιαίτερη φωνή, δικαίως θεωρείται από τα φαβορί για τη νίκη. Και τώρα η ΕΛΛΑΔΑ!!!


11 Τάμτα σόου στο Τελ Αβίβ, με τους φαν της Eurovision από κάτω να την αποθεώνουν ασταμάτητα για το «Replay» της! Εκρηκτική παρουσία, λαμπερή στη σκηνή, κυριολεκτικά ξεσήκωσε το κοινό! Πολύ δυνατή! Μπορεί να πάει καλά!

10 Η Zala Kralj στα φωνητικά και ο Gašper Šantl στην κιθάρα παρουσίασαν το «Sebi». Ηλεκτρονικό μπιτ, γλώσσα σλοβενική, πλην όμως χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Λιγάκι μονότονο. Στα χαμηλά, λογικά. Τώρα η Κύπρος!!!

9. Σουηδία:Ένα από τα φαβορί ενόψει! Σουηδία, το 9ο τραγούδι.«Too Late for Love» τραγούδησε ο John Lundvik, ένα τραγούδι ρυθμικό-χορευτικό, με λίγο γκόσπελ. Λιτή σκηνική παρουσία, πολύ καλή φωνή, μαύρος ρυθμός, θα πάει ψηλά! Χαμός από κάτω. Σλοβενία τώρα.

8. Βόρεια Μακεδονία: Ένα υπέροχο τραγούδι αλλα κυρίως μια υπέροχη φωνή.  Κατά τα άλλα, η ξανθιά τραγουδίστρια Tamara Todevska και η μπαλάντα της «Proud» άρεσαν. Ωραία, δυνατή, μπάσα φωνή - όμορφο και λιτό σκηνικό. Θα κονταροχτυπηθεί με την Ελλάδα για το ποια θα κερδίσει στο «ένας εναντίον ενός».

 Άγιος Μαρίνος: Το τραγούδι με τα 200 και ... να, να, να! Μεγάλη έκπληξη! Ο Τούρκος Serhat, στα λευκά, όπως και οι χορεύτριες-τραγουδίστριές του, εκπροσώπησε για δεύτερη φορά στη Eurovision το Σαν Μαρίνο. Με... 244 Na Na Na ερμήνευσε το «Say Na Na Na», ένα ρυθμικό τραγούδι που φαίνεται να άρεσε το κοινό. Πάντως, είναι φαβορί για χαμηλά. Και τώρα... Βόρεια Μακεδονία!

 22:40 Το τραγούδι «Love Is Forever» ερμήνευσε η Leonora, πρώην πρωταθλήτρια Δανίας στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Γλυκιά παρουσία μεν, αδύνατο αποτέλεσμα δε. Χωρίς βλέψεις για διάκριση. Σαν Μαρίνο τώρα.

22:36 Τώρα η Δανία.

22:34 O Sergey Lazarev, «παλαίμαχος» της Eurovision, ερμήνευσε την μπαλάντα «Scream». Δημήτρης Κοντόπουλος στη σύνθεση και Φωκάς Ευαγγελινός στη δημιουργία τής επί σκηνής παρουσίας συνέδραμαν στη ρωσική συμμετοχή. Άρτια η σκηνική παρουσία, με πολλαπλά είδωλα του τραγουδιστή να τραγουδούν μαζί του, δυνατή ερμηνεία. Αουτσάιντερ.

Η φετινή εμφάνιση της Ρωσίας έχει άρωμα Ελλάδας, αφού το τραγούδι έχει την υπογραφή σε σύνθεση των Philipp Kirkorov και Δημήτρη Κοντόπουλου και σε στίχους των Sharon Vaughn και Δημήτρη Κοντόπουλου, ενώ η σκηνοθεσία ανήκει στον Φωκά Ευαγγελινό, είναι μια δυναμική μπαλάντα, για τη σύνθεση της οποίας επιστρατεύτηκε η Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός έβαλε όλη του την φαντασία για την εμφάνιση της Ρωσίας στην Γιουροβίζιον και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

22:31 Δύο Γερμανίδες, οι S!sters (που δεν έχουν συγγενική σχέση), μία ξανθιά και μία μελαχρινή, ερμήνευσαν το «Sister». Λιτό σκηνικό, με τα πρόσωπά τους σε... γιγαντοοθόνη 3D, έμοιαζε με μπαλάντα που «ανέβαινε» σε κάποια σημεία. Αδιάφορο. Δυσοίωνες οι προβλέψεις... Ένα από τα φαβορί τώρα! Η Ρωσία.

22:27 Οι Lake Malawi ερμήνευσαν το «Friend of a Friend». Ρυθμικό τραγούδι, με χορευτικά δεκαετίας '80 επί σκηνής. Ολίγον μονότονος ρυθμός, δεν προβλέπεται καλή θέση. Γερμανία τώρα, το... φαβορί για την τελευταία θέση!

22:22 Jonida Maliqi η τραγουδίστρια, «Ktheju Tokës» το αλβανικό τραγούδι. Προσπάθησε να κρατήσει έναν παραδοσιακό τόνο η Jonida, δεν έπεισε. Στα χαμηλά η πρόβλεψη. Η Τσεχία τώρα.

22:18 «Chameleon» το τραγούδι της Μάλτας, με τη Michela Pace. Ρυθμικό τραγούδι, όχι τίποτα ιδιαίτερο, ίσως «χτυπήσει» 10άδα, αλλά μέχρι εκεί. Πάμε στην Αλβανία.

22:14 Όλα έτοιμα για να αρχίσει η μουσική! Πρώτη η Μάλτα.

22:10 Περίπου 200 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολουθούν τον τελικό, όπως είπαν οι παρουσιαστές.

22:07 Η Κύπρος διαγωνίζεται στην 11η θέση και η Ελλάδα στη 13η.

22:04 Και η Dana International, φυσικά, επί σκηνής.

22:03 Τώρα γίνεται η παρουσίαση των 26 καλλιτεχνών που θα διεκδικήσουν τη νίκη. Με φαβορί την Ολλανδία και δυνατό αουτσάιντερ την Αυστραλία.

22:ο2 Με... αεροπλάνο στη σκηνή οι 26 διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες! Και τη Netta, νικήτρια του περσινού διαγωνισμού, στη θέση του πιλότου!

21:58 Από λεπτό σε λεπτό ξεκινά η μεγάλη γιορτή στο Τελ Αβίβ. Θα την παρακολουθήσουμε μαζί, LIVE!
Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2019

Η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα θα εμφανιστεί 13η στη σκηνή της Eurovision, ενώ νωρίτερα 11η στη σειρά θα ανέβει στη σκηνή η Τάμτα με το Replay. Τα προγνωστικά δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τις δύο χώρες, καθώς δεν βρίσκονται μέσα στην κορυφαία 10άδα του διαγωνισμού και μετά τους ημιτελικούς τα στοιχήματα έδειξαν το «Better Love» και το «Replay» να κατρακυλούν.

Φαβορί θεωρείται η Ολλανδία με τον Ντάνκαν Λόρενς, ενώ πίσω της βρίσκεται το απόλυτο αουτσάιντερ, η Αυστραλία.
Η Ελένη Φουρέιρα θα τραγουδήσει το «ζίμπεν ζίμπεν α λου λου» στη Eurovision

Στη σκηνή της Eurovision, μετά το περσινό σαρωτικό της πέρασμα με το Fuego θα βρεθεί η Ελένη Φουρέιρα.

Η τραγουδίστρια, που πέρυσι κατέκτησε τη δεύτερη θέση της Eurovision, θα τραγουδήσει το αγαπημένο πολλών «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο η Verka Serduchka εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2007.

Η Ελένη Φουρέιρα για την εμφάνισή της επέλεξε μια δημιουργία του Βρεττού Βρεττάκου με 250.000 κρυστάλλους.

 

Σκόπια

Σουηδία

Σλοβενία

 Κύπρος

Ολλανδία

Ελλάδα

Ισραήλ

Νορβηγία

Ηνωμένο Βασίλειο

Ισλανδία

Εσθονία

Λευκορωσία

Αζερμπαϊτζάν

Γαλλία

Ιταλία

Σερβία

Ελβετία

Αυστραλία

Ισπανία

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα