Κρατούνται στο Α.Τ Εξαρχείων οι δημοσιογράφοι του Φιλελεύθερου. Βίντεο

Κρατούνται στο Α.Τ Εξαρχείων οι δημοσιογράφοι του Φιλελεύθερου. Βίντεο

Ο εκδότης του «Φιλελεύθερου», Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ, Κατερίνα Γαλανού, θα παραμείνουν κρατούμενοι τουλάχιστον για απόψε το βράδυ στο Α.Τ Εξαρχείων, μέχρι να μεταφερθούν ενώπιον του Εισαγγελέα, μετά τη μήνυση του που υπέβαλλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε βάρος της εφημερίδας για δημοσίευμά της.

Νωρίτερα, οι τρεις δημοσιογράφοι είχαν παρουσιαστεί αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, έχοντας ενημερωθεί σχετικά με τη μήνυση και εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου.

 Επίσκεψη Κικίλια στους δημοσιογράφους που κρατούνται στο ΑΤ Εξαρχείων

Τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, μετά τη μήνυση του Πάνου Καμμένου, επισκέφθηκε απόψε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.
 

 Μήνυση Καμμένου κατά επτά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου

Από την Ασφάλεια τους παρέπεμψαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, (όπου επίσης μετέβησαν μόνοι τους) και πλέον ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Καταδικάζουν κόμματα και ΕΣΗΕΑ

Τη μήνυση του Πάνου Καμμένου κατά επτά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου με αφορμή δημοσίευμα για το προσφυγικό, σχολίασε η Νέα Δημοκρατία. "Ο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προέβη σήμερα σε μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη επτά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου, επειδή αποτόλμησαν να ρωτήσουν πώς κατασπαταλήθηκε ο πακτωλός των κοινοτικών χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Οι τραμπουκισμοί του κ. Καμμενου δεν φοβίζουν κανέναν. Θέλει δεν θέλει θα δώσει εξηγήσεις για την εθνική ντροπή που ονομάζεται Μόρια, όπως και οι τάχα αριστεροί ευαίσθητοι συνυπουργοί του που εξευτελίζουν καθημερινά την ανθρώπινη ύπαρξη και εκθέτουν την Ελλαδα σε όλο τον κόσμο", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για επιθυμία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ "να τα ελέγχουν όλα και να τα υποτάσσουν στη γραμμή τους", κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης σε δήλωσή του για την δίωξη των δημοσιογράφων. "Η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται. Ο κ. Καμμένος για μια ακόμη φόρα απαντά στην κριτική, με διώξεις και αυτόφωρα εναντίον των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αυτή τη φορά. Θέλουν να τα ελέγχουν όλα και να τα υποτάσσουν στη γραμμή τους. Η απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου πρέπει να σταματήσει, γιατί εξυπηρετεί μόνο τα άκρα και ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας", ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

 Τι λέει το υπ. Δικαιοσύνης

Με τη φράση «η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες» τοποθετήθηκαν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά την αναζήτηση δημοσιογράφων της ιστοσελίδας liberal.gr και της εφημερίδας Φιλελεύθερος, στα γραφεία των δύο ΜΜΕ, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον τους ο Πάνος Καμμένος. 

Οι ίδιες πηγές του υπουργείου ανέφεραν ακόμη ότι «η κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του “τυποκτόνου νόμου” έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων”.

Να θυμίσουμε ότι κρατούμενοι στο Α.Τ. Εξαρχείων θα μείνουν, τουλάχιστον απόψε το βράδυ, ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο dιευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, εν αναμονή της μεταφοράς τους ενώπιον του Εισαγγελέα. Σκληρές ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης εξέδωσαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι, ενώ την εμφάνιση των αστυνομικών στα γραφεία των δύο ΜΜΕ καταδίκασε και η ΕΣΗΕΑ.

 Δήλωση Καμμένου για τις συλλήψεις των δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου

parapolitika

 liberal.gr

athensvoice

news247

kathimerini

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα