Ο Νίκος Παππάς για τηλεοπτικές άδειες, δημοσκοπήσεις και ΕΡΤ

Ο Νίκος Παππάς για τηλεοπτικές άδειες, δημοσκοπήσεις και ΕΡΤ

Συνέντευξη Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης έδωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου για τις τηλεοπτικές άδειες ανέφερε ότι «Είναι η πρώτη φορά που το Δημόσιο εισπράττει χρήματα για τις άδειες. Από το 2015 και μετά εισέπραξε χρήματα από το φόρο διαφήμισης, ο οποίος είχε ψηφιστεί το 2010 αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ», τονίζοντας ότι «Ο κόσμος έβγαλε τα συμπεράσματά του για το ποιος δικαιώθηκε από τον αγώνα να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο».

Επίσης για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι «υποεκτιμούν συστηματικά και διαχρονικά τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012, του 2015 και το δημοψήφισμα. Κοινό σημείο αυτών το κλείσιμο της ψαλίδας και η αποδοχή των μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ».

Ερωτηθείς για το σάλο που προκάλεσαν όσα είπε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας στην εκπομπή «Δεύτερη ματιά» της ΕΡΤ είπε ότι «Το πρόβλημα με τη ΝΔ είναι ότι κορύφωσε μια σύγκρουση σε μια φράση ενός δημοσιογράφου, ενώ, ταυτόχρονα, στελέχη της σχετικοποιούν τις πρακτικές δικτατοριών» τονίζοντας πως «Η ΕΡΤ κερδίζει στοιχήματα καθημερινά, δεν χάνει. Εφάρμοσε πρώτη την υβριδική τηλεόραση, μπαίνει στην ελληνική μυθοπλασία, στηρίζει σε μεγάλη κλίματα τον ελληνικό αθλητισμό» και υποστηρίζοντας ότι «Η ΝΔ στοιχίζει περισσότερο από όλα τα άλλα κόμματα για την κάλυψη των δραστηριοτήτων της από την ΕΡΤ».

Γρηγορης Μελας

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα