Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης το Mega

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης το Mega

Αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης κατέθεσαν οι τράπεζες για το Mega. Η αίτηση κατατέθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 30 Οκτωβρίου. 

Η προσωρινή διαταγή θα συζητηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου. 

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται να ακολουθηθεί το μοντέλο ΔΟΛ, ενώ η εταιρεία θα υπαχθεί στο νόμο 4307 (Νόμος Δένδια) και προβλέπεται ο πλειστηριασμός όλων των περιουσιακών της στοιχείων. 

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αφορά στη χρήση του "εργαλείου" της διαδικασίας ειδικής διαχείρισης σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις (ειδικής διαχείρισης του νόμου 4307/2014,) που αξιοποιήθηκε για πρώτη φορά με απόλυτη επιτυχία στην περίπτωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Στην περίπτωση του ΔΟΛ, μέσα σε δύο μήνες ολοκληρώθηκε μια διαδικασία πώλησης για ένα από τα δυσκολότερα, από κάθε πλευρά, assets του τραπεζικού συστήματος. 

Με το μοντέλο της ειδικής διαχείρισης του νόμου 4307/2014, οι τράπεζες προχωρούν μέσω μιας αξιόπιστης και διαφανούς διαδικασίας, σε εκποίηση της επιχείρησης, υπό την εποπτεία του ειδικού διαχειριστή που είναι συνήθως μία από τις διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες. Ο διαχειριστής αποτιμά την επιχείρηση εν λειτουργία και με αυτόν τον τρόπο αυτό μπορεί να επιτευχθεί υψηλότερο τίμημα από τη ρευστοποίηση (για παράδειγμα, μόνο των ακινήτων), ενώ επιδιώκει τον εξορθολογισμό και την παραγωγή προστιθέμενης αξίας, δίνοντας έτσι λύση για τις ίδιες τις επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους τους.

 

capital

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα