Η απάντηση του ΑΠΕ για το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων

Η απάντηση του ΑΠΕ για το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων

Μετά την θύελλα που ξέσπασε  ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με αφορμή  ένα τηλεγράφημα που δημοσίευσε το ΑΠΕ με τίτλο «Οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων αλλά για ακύρωσή του.

Η απάντηση από το ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν άργησε να έρθει. Το πρακτορείο αναφέρει ότι εμμένει στο ρεπορτάζ των συντακτών του και επί της ουσίας ρίχνει το… μπαλάκι στους θεσμούς για την ενημέρωση των κομμάτων. Όπως αναφέρει, άλλωστε, στο επίμαχο τηλεγράφημα, τονίζεται ότι οι ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν πως ενημέρωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, χωρίς να γίνεται αναφορά στη ΝΔ!

Η απάντηση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες «οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του».

Στο τηλεγράφημα τονίζεται ότι «οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης», χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στη ΝΔ.

ΝΔ: Ψευδές το δημοσίευμα του ΑΠΕ. Δεν ενημερωθήκαμε για ακύρωση της μείωσης των συντάξεων

ΚΙΝΑΛ για αναστολή περικοπής των συντάξεων: Δεν ξέρουμε τίποτα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα