Αυτοί είναι οι οριστικοί δικαιούχοι των τηλεοπτικών αδειών

Αυτοί είναι οι οριστικοί δικαιούχοι των τηλεοπτικών αδειών

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ανακοίνωσε μέσω twitter τον τελικό κατάλογο των αδειοδοτούμενων τηλεοπτικών σταθμών.

Μετά από έναν διαγωνισμό που ακυρώθηκε, μια απόφαση του ΣτΕ και έναν νέο διαγωνισμό, δόθηκαν οριστικά οι νέες τηλεοπτικές άδειες. Οριστικοί δικαιούχοι άδειας για τα επόμενα δέκα χρόνια είναι ο ΣΚΑΪ, το Star , ο Alpha, ο ΑΝΤ1 TV και το Epsilon.

 Η κάλυψη της πρώτης δόσης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ θα γίνει, όπως αναφέρει το ΕΣΡ με ίδιους πόρους των σταθμών.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς με τη… επισήμανση «Habemus άδειες».

Oι οριστικοί δικαιούχοι πρέπει πλέον να προχωρήσουν στην καταβολή της πρώτης δόσης της άδειάς τους – το ποσό ανέρχεται στα 3,5 εκατ. ευρώ – εντός 15 ημερών από την δημοσιοποίηση της απόφασης.

Σε περίπτωση που δεν πληρωθεί το εν λόγω ποσό εντός των 15 αυτών ημερών, ο δικαιούχος αυτομάτως εκπίπτει από την άδεια.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με θέμα τους δικαιούχους επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής οριστικοί δικαιούχοι είναι:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΪ)

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Epsilon)

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (STAR)

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΕΣΡ: «Κατά το άρθρο 13 παρ. 2 του Ν. 4339/2015 και το Σημείο 7.2. της Προκήρυξης 1/2017 του ΕΣΡ, οι παραπάνω οριστικοί δικαιούχοι οφείλουν να προβούν στην καταβολή της πρώτης δόσεως της αδείας τους (ύψους 3.500.000 ευρώ) εντός δεκαπέντε ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης αποπληρωμής της πρώτης αυτής δόσεως, ο οριστικός δικαιούχος εκπίπτει αυτομάτως της αδείας και καταπίπτει ταυτοχρόνως η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στην προκηρυχθείσα αδειοδότηση.»

Εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών λοιπόν οι προαναφερόμενοι πέντε δικαιούχοι (ΣΚΑΪ, STAR, ALPHA, ANT1, EPSILON) πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη δόση (ύψους 3.500.000 ευρώ) για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης.

Αναλυτικά η απόφαση του ΕΣΡ, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα