Τηλεοπτικές άδειες: Την Τετάρτη ο τελικός κατάλογος με τα κανάλια που πήραν άδεια

Τηλεοπτικές άδειες: Την Τετάρτη ο τελικός κατάλογος με τα κανάλια που πήραν άδεια

Την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των αδειοδοτούμενων τηλεοπτικών σταθμών, ενημέρωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την τηλεοπτική κάλυψη των περιοχών -οι οποίες δεν έχουν σήμα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών- ο κ. Παππάς εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά την αυριανή συνεδρίαση του ΕΣΡ, «θα δούμε τον τελικό κατάλογο των αδειούχων», ώστε αμέσως να καταβάλουν και το τίμημα των αδειών.

Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι με το νομοσχέδιο για την τηλεοπτική πρόσβαση μόνιμων κατοίκων στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης τηλεοπτικής εμβέλειας, η κυβέρνηση κάνει το τρίτο βήμα για την ρύθμιση του ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου της χώρας. Περιγράφοντας την πρότερη κατάσταση ο κ. Παππάς ανέφερε ότι υπήρχε στην χώρα ένα αρρύθμιστο πλαίσιο κατά το οποίο η δημόσια τηλεόραση ήταν παρίας και κακέκτυπο, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δεν είχαν άδειες και υπήρχε και ένα ανεπαρκές δίκτυο μετάδοσης του σήματος, αφού είχε διεξαχθεί ένας διαγωνισμός - παρωδία.

«Ερχόμαστε πλέον να κάνουμε και το τρίτο βήμα», είπε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε ότι όποιος σήμερα ισχυριστεί ότι με αυτή την κυβέρνηση τα ιδιωτικά κανάλια δεν έχουν πληρώσει, ή σφάλλει ή λέει ψέματα. «Τα ιδιωτικά κανάλια έχουν πληρώσει. Δεν πλήρωσαν για το αγαθό που λέγεται "άδεια", διότι υπήρχαν νομικά, ρυθμιστικά, θεσμικά και τυπικά αδιέξοδα, τα οποία ταλαιπώρησαν και την πολιτική συζήτηση για ένα μεγάλο διάστημα» είπε και προσέθεσε ότι τώρα που θα κλείσει το θέμα «μπορούμε ψύχραιμα να το ξανασυζητήσουμε».

Ο κ. Παππάς, δεσμεύτηκε μάλιστα να προσκομίσει στην Βουλή τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ που αποδεικνύουν πόσα πλήρωσαν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί για τον φόρο διαφήμισης, έως το πέρας της συζήτησης του νομοσχεδίου, που σήμερα εισήχθη στις Επιτροπές.

«Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν πληρώσει 150 εκατ. από τον φόρο διαφήμισης» από τις αρχές του 2015. «Είναι φόρος ψηφισμένος το 2010 και ποτέ δεν υπογράφηκαν από τους υπουργούς οι καταλογισμοί με αποτέλεσμα να έχουμε έναν ψηφισμένο φόρο και καθόλου έσοδα».

Ευελπιστούμε όλοι μας να έχει ολοκληρωθεί και τυπικά η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών να έχουμε και το ακριβές νούμερο καταβολής από τους σταθμούς για τον φόρο διαφήμισης», προσέθεσε για το θέμα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

 

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα