Eurovision 2018: Νικήτρια χώρα το Ισραήλ και στη δεύτερη θέση η Κύπρος

Η νικήτρια χώρα το Ισραήλ και 2η η Κύπρος!

Η 5αδα του κοινού  είναι Δανία στην 5η θέση, 4η θέση η Τσεχία, 3η θέση η Ιταλία, 2η θέση η Κύπρος και 1η η Σουηδία

Οι 5αδα των νικητών από την ψηφοφορία των επιτροπών είναι η Αυστρία, Σουηδία, Ισραήλ, Γερμανία και πέμπτη η Κύπρος

Στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας χτυπά φέτος η καρδιά της Eurovision. Μετά τη νίκη του Salvador Sobral με το τραγούδι «Amar pelos dois» το 2017, ο 63ος Διαγωνισμός της Eurovision διαδραματίζεται στην Πορτογαλία και στο Altice Arena, όπου θα βρεθεί απόψε και η Ελένη Φουρέιρα με το Fuego!

Δες live όλα όσα γίνονται στο Altice Arena
Το πρώτο 12αρι της Κύπρου από την Λευκορωσία!

Τελος η Πορτογαλία δίνει 12 στην Εσθνία

Η Σλοβενία δίνει 8 στην Κύπρο και 12 στη Σουηδία

Η Λιθουανία δίνει 1 στην Κύπρο και 12 στην Αυστρία

Η Ελβετία δίνει 7 στην Κύπρο και 12 στη Γερμανία

Η Ρωσία δίνει 7 στην Κύπρο και 12 στη Μολδαβία

Η Φιλανδία δίνει 6 στην Κύπρο και 12 στο Ισραήλ

Η Γερμανία δίνει 3 στην Φουρέιρα και 12 στη Σουηδία

Το Μαυροβούνο δίνει 1 βαθμό μόνο στην Κύπρο και 12 στη Σερβία

Η Ελλάδα δίνει το 12 στην Κύπρο

Η Βουλγαρία δίνε 3 στην Κύπρο και 12 στην Αυστρία

Η Αρμενία δίνει το 7 στην Κύπρο και 12 στη Σουηδία

Η Κύπρος δίνει 12 στην Σουηδία

Η Εσθονία δίνει 8 στην Κύπρο και 12 στην Αυστρία

Η Ιταλία δίνει 3 βαθμούς στην Κύπρο και στην Νορβηγία το 12αρι

H Σουηδία δίνει το 5αρι στην Κύπρο και το 12 στη Γερμανία

Η Ολλανδία έδωσε 6 γα την Κύπρο

Τα Σκόπια έδωσαν 10αρι στην Κύπρο

Η Μάλτα δίνει το 12αρι και η Κύπρος στην πρώτη θέση!

Η Ισπανία δίνει το επόμενο 12αρι και η Κύπρος πάλι πρώτη

Η Δανία δίνει 5 στην Κύπρο και 12 στην Γερμανία

Η Σουηδία δίνει το 12αρι στην Κύπρο επίσης!

Η Αλβανία έδωσε το 10αρι στην Κύπρο και 12 στην Ιταλία

Η Ιρλανδία στην Κύπρο δίνει το 12αρι και πλασάρεται στην δεύτερη θέση

Η Ρουμανία δίνει το 5αρι και το 12 στην Αυστρία

Η Ισλανδία δίνει 2 βαθμούς στην Κύπρο και η Αυστρία παίρνει το 12αρι

Η Μολδαβία έδωσε 6αρι στην Κύπρο και στην Εσθονία ττο 12αρι

Από το Βέλγιο 4 βαθμους και 12 στην Αυστρία

 

Ολοκληρώθηκαν οι εμφανίσεις των 26 χωρών και τώρα ανοίγουν οι κάλπες για την ψηφοφορία!

Ιταλία – Non Mi Avete Fatto Niente – Ermal Meta e Fabrizio Moro


Μετά το φλογερό «Fuego» της Ελένης Φουρέιρα στη σκηνή οι εκπρόσωποι της Ιταλίας. Οι δημοφιλείς Ιταλοί τραγουδιστές, Ermal Meta και Fabrizio Moro, ερμηνεύουν το «Non Mi Avete Fatto Niente» (Δεν μου κάνατε τίποτα) που περιέχει ένα φορτισμένο πολιτικά μήνυμα, σχετικά με τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή αλλά και για τις τρομοκρατικές ενέργειες που έπληξαν την Ευρώπη.

Κύπρος – Fuego – Ελένη Φουρέιρα


Και τώρα η μεγάλη στιγμή. Λίγο πριν το τέλος του διαγωνιστικού κομματιού, η σέξι Ελένη Φουρέιρα που εκπροσωπεί την Κύπρο, ανεβαίνει στη σκηνή με το «Fuego».

Η Ελένη Φουρέιρα έρχεται να βάλει «φωτιά» στην φετινή Eurovision. Η εκπρόσωπος της Κύπρου και αγαπημένη τραγουδίστρια έχει ξεσηκώσει την Ευρώπη και θεωρείται το απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

Καλή Επιτυχία Κύπρος!

Ιρλανδία – Together – Ryan O’Shaughnessy


Ο Ryan O’ Shaughnessy της Ιρλανδίας ήταν ανάμεσα στις 10 χώρες που προκρίθηκαν στον Α’ Ημιτελικό, της Τρίτης.

Ο Ιρλανδός τραγουδιστής-τραγουδοποιός και πρώην ηθοποιός έχει γίνει ευρέως γνωστός από το «Βρετανία Έχεις Ταλέντο» όπου βρέθηκε στον τελικό.

Σήμερα μας τραγουδά το «Together», μια ρομαντική μπαλάντα, την οποία συνόδευσε με την κιθάρα του, ευελπιστώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ολλανδία – Outlaw In Em – Waylon


Ο Αμερικανός τραγουδιστής της country μουσικής Waylon εκπροσωπεί την Ολλανδία με το τραγούδι «Outlaw In Em».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχει στην Eurovision, καθώς το 2014 είχε εκπροσωπήσει την χώρα του με το συγκρότημα The Common Linnets, κατακτώντας την δεύτερη θέση, μετά την νικήτρια Conchita Wurst!

Ισραήλ – Toy – Netta

Και τώρα το μεγαλύτερο φαβορί της φετινής Eurovision, μετά την Ελένη Φουρέιρα. Η Netta με το τραγούδι «Toy» και την άκρως διασκεδαστική της εμφάνιση στη σκηνή του Altice Arena.

Ένα τραγούδι με ισχυρό φεμινιστικό μήνυμα, εναρμονισμένο στη δυναμική κινημάτων όπως τα #MeToo και #TimesUp, το οποίο έχει σπάσει ρεκόρ views στο Youtube.

Η Netta ξεσηκώνει το κοινό και να μας μυεί στην «τρέλα» της.

Ουγγαρία – Viszlát Nyár – AWS

Η Ουγγαρία εκπροσωπείται φέτος στην Eurovision από τους AWS με το τραγούδι «Viszlát nyá» μία σύνθεση των ίδιων και του Örs Siklósi.

Το συγκρότημα εμφανίστηκε στον Β’ Ημιτελικό και κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Η μουσική του group προσανατολίζεται στα είδη του μοντέρνου metal και post-hardcore.

Σουηδία – Dance You Off – Benjamin Ingrosso

Για ακόμη μια φορά η Σουηδία έρχεται με σκοπό μόνο τη νίκη! Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μερικές από τις πιο εξαιρετικές εμφανίσεις της Eurovision, με τον γοητευτικό Benjamin Ingrosso να θέλει να συνεχίσει την παράδοση.

Ο νεαρός τραγουδιστής και σταρ της τηλεόρασης μας τραγουδά το «Dance You Off» και μας ξεσηκώνει.

Μολδαβία – My Lucky Day – DoReDos

Με ελληνικό αέρα έρχονται στη σκηνή της Eurovision οι DoReDos από τη Μολδαβία με το τραγούδι «My Lucky Day». Τη χορογραφία τους έχει αναλάβει ο δικός μας Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ το κλιπ του τραγουδιού τους γυρίστηκε στη… Σαντορίνη.

Το συγκρότημα αποτελείται από 6 μέλη, τους: Marina Djundiet, Eugeniu Andrianov και Sergiu Mîța και με το τραγούδι τους «My Lucky Day» ευελπιστούν να κερδίσουν μία από τις πρώτες θέσεις.

Βουλγαρία – Bones – Equinox

Η Βουλγαρία, με το «Bones» των Equinox θεωρείται ένα ακόμη φαβορί και έχει καταφέρει να παίζει πολύ ψηλά στα στοιχήματα!

Το πενταμελές συγκρότημα περιλαμβάνει τους Βούλγαρους τραγουδιστές Zhana Bergendorff, Georgi Simeonov και Vlado Mihailov και τους Αμερικάνους τραγουδιστές Johnny Manuel και Trey Campbell.

Φινλανδία – Monsters – Saara Aalto


Η Saara Aalto αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς και ταλαντούχες τραγουδίστριες της Φιλανδίας. Η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε όταν βγήκε δεύτερη στη 13η σεζόν του The X Factor UK και τότε ξεκίνησε η επιτυχημένη επαγγελματική της καριέρα στη μουσική σκηνή.

Η εκπρόσωπος της Φιλανδίας θα μας χαρίσει ένα μοναδικό υπερθέαμα, τραγουδώντας και χορεύοντας το τραγούδι «Monsters».

Αυστραλία – We Got Love – Jessica Mauboy

H Jessica Mauboy είναι ανερχόμενο αστέρι της pop/R&B μουσικής σκηνής της νέας γενιάς και έρχεται από την Αυστραλία να ξεσηκώσει την Ευρώπη με τον σέξι χορό της.

To 2006 συμμετείχε στο talent show Australian Idol τερματίζοντας στην 2η θέση, ενώ δύο βδομάδες αργότερα, η Mauboy υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Sony Music Australia. Η γλυκιά Jessica θα μας τραγουδήσει το «We Got Love»!

Δανία – Higher Ground – Rasmussen


Ο Rasmussen από την Δανία έρχονται 15 στη σκηνή με το τραγούδι «Higher Ground» και μία σκηνική παρουσία που θυμίζει… Vikings!

Το τραγούδι που εκπροσωπεί την Δανία γράφτηκε από τους δύο Σουηδούς τραγουδοποιούς Niclas Arn και Karl Eurén, οι οποίοι είχαν τα περισσότερα τραγούδια στο Σουηδικό Grand Prix Melodi, το Melodifestival όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Jonas Flodager Rasmussen – όπως είναι το πραγματικό του όνομα – είναι ο βασικός τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Hair Metal Heröes αλλά έχει υπάρξει και ηθοποιός σε θρυλικά μιούζικαλ, στην Δανία.

Τσεχία – Lie to me – Mikolas Josef

Ένα από τα μεγάλα φαβορί της Eurovision είναι και ο Mikolas Josef που έβαλε στόχο να ξεσηκώσει το κοινό με το «Lie to me»!

Ο Mikolas Josef πήρε εύκολα το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό από τον A’ Ημιτελικό, έχοντας μια εξαιρετική σκηνική παρουσία, παρά τον σοβαρό τραυματισμό που έπαθε σε μία από τις πρόβες του. Ο 22χρονος Τσέχος καλλιτέχνης χτύπησε στην πλάτη κατά τη διάρκεια ακροβατικού στη πρώτη του πρόβα, με συνέπεια να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Λόγω του ατυχήματος, άλλαξε την χορογραφία του αν και ο τραυματισμός του δεν φαίνεται να τον πτοεί και έτσι δίνει τον καλύτερο του εαυτό.

Γαλλία – Mercy – Madame Monsieur

Οι Madame Monsieur έρχονται για να συγκινήσουν. Το συγκρότημα που εκπροσωπεί τη Γαλλία με το τραγούδι «Mercy» αποτελείτε από τους Jean-Karl Lucas και Emilie Satt! Η Γαλλία ευελπιστεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα – ύστερα από την 12η θέση που κέρδισε στην περσινή Eurovision – γι’ αυτό τον λόγο στέλνει τους επιτυχημένους Madame Monsieur στον φετινό Διαγωνισμό.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν δέκα χρόνια και η κοινή τους αγάπη για την μουσική οδήγησε στη συνεργασία τους. Το «Mercy» μιλάει για το προσφυγικό ζήτημα, με τους Emilie Satt και Jean-Karl Lucas να μας αφηγούνται μια αληθινή ιστορία: Η μικρή νιγηριανή Mercy γεννήθηκε εν πλω. Η μητέρα της την ονόμασε έτσι, λίγο πριν τους περισυλλέξει σκάφος της οργάνωσης SOS Μεσόγειος.

Αλβανία – Mall – Eugent Bushpepa


Ο Eugent Bushpepa ήρθε για να μείνει. Ο εκπρόσωπος της Αλβανίας θεωρείται η πιο δυνατή αντρική φωνή του φετινού διαγωνισμού και βγαίνει στο stage εκπροσωπώντας την Αλβανία με το τραγούδι «Mall», το οποίο είναι γραμμένο σε αλβανικούς στίχους.

Ο Bushpepa μπήκε στο Top Channel το 2006 ως τραγουδιστής και από τότε αποτελεί μέρος της αλβανικής μουσικής σκηνής. Σιγά-σιγά έχει γίνει ένας από τους γνωστότερους τραγουδιστές στη χώρα του.

Γερμανία – You Let Me Walk Alone – Michael Schulte

Ο Michael Schulte, ο εκπρόσωπος της Γερμανίας, μας διηγείται on stage την προσωπική του ιστορία για τον πατέρα του μέσω του τραγουδιού «You let me walk alone».

Ο γνωστός καλλιτέχνης της Γερμανίας που έχει δει τη συμμετοχή του να σκαρφαλώνει στον πίνακα στοιχημάτων έχασε τον πατέρα του, όταν ήταν μόλις 13 χρόνων και το τραγούδι του αναμένεται να συγκινήσει.

Σερβία – «Nova Deca» – Sanja Ilić & Balkanika


Το συγκρότημα Sanja Ilić & Balkanika αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή group της Σερβίας και φέτος εκπροσωπούν την χώρα τους στην Eurovision. Οι μουσικοί του παίζουν παλιά όργανα των βαλκανικών χωρών, τα οποία προσπαθούν να ταιριάξουν με την pop μοντέρνα μουσική. Το τραγούδι τους «Nova Deca» που σημαίνει «Νέα παιδιά».

Ηνωμένο Βασίλειο – Storm – SuRie

Απρόοπτο στη σκηνή με την SuRie… Ένας θεατής ανεβαίνει στη σκηνή και αιφνιδιάζει την τραγουδίστρια παίρνοντάς της το μικρόφωνο. Ευτυχώς η ασφάλεια επεμβαίνει άμεσα.

Η SuRie – το πραγματικό της όνομα είναι Susanna Marie – θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες ερμηνεύτριες της Μεγάλης Βρετανίας. Η 29χρονη τραγουδίστρια και συνθέτης γράφει μουσική από τα 12 της χρόνια, ενώ έχει εμφανιστεί και στο The Royal Albert Hall για χάρη του Πρίγκιπα Καρόλου. Η SuRie ερμηνεύει το «Storm» και περιμένει να κερδίσει την αγάπη του κοινού.

Πορτογαλία – O Jardim – Cláudia Pascoal

Η διοργανώτρια χώρα, Πορτογαλία φέρνει φέτος στη Eurovision την γλυκιά Cláudia Pascoal! Η 23χρονη τραγουδίστρια με τα ροζ μαλλιά έχει λάβει συμμετοχή τόσο στο The Voice όσο και στο X-Factor της Πορτογαλίας, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει. Η Claudia μας τραγουδά την indie pop μπαλάντα με τίτλο «O Jardim», το οποίο είναι αφιερωμένο στην γιαγιά της.

Νορβηγία – That’s How You Write a Song – Alexander Rybak

Ο γνώριμος μας Alexander Rybak επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision, εννέα χρόνια μετά από τη νίκη του στην Μόσχα! Ο νεαρός Νορβηγός τραγουδιστής είχε αναδειχθεί νικητής στην Eurovision του 2009, συγκεντρώνοντας την μεγαλύτερη βαθμολογία στην ιστορία του Διαγωνισμού, με το τραγούδι Fairytale.

Τώρα έρχεται ξανά να εκπροσωπήσει τη χώρα του με το χορευτικό τραγούδι «That’s How You Write a Song» και μια εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, πάντα μαζί με το… βιολί του!

Εσθονία – La Forza – Elina Nechayeva

Ένα ακόμη από τα μεγαλύτερα φαβορί της φετινής Eurovision θα ανέβει στη σκηνή, με σκοπό να μαγέψει για ακόμη μια φορά τους Ευρωπαίους. Η σοπράνο Elina Nechayeva από την Εσθονία με το τραγούδι «La Forza» εντυπωσίασε όχι μόνο με τη φωνή της, αλλά και το φόρεμα αξίας 65.000 ευρώ που φόρεσε.

Η συγκεκριμένη τουαλέτα δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην αποστολή, καθώς ο κρατικός φορέας ERR ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να διαθέσει το συγκεκριμένο ποσό για το φόρεμα της Elina. Κάπου εκεί άρχισε η όλη αναζήτηση χορηγών ώστε να καταφέρει η ρωσικής καταγωγής σοπράνο να έχει τη σκηνική παρουσία που χρειάζεται. Πάντως το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό!

Αυστρία – Nobody but you – Cesár Sampson

Ο Cesár Sampson κατάγεται από την Αυστρία και εκτός από ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης είναι και μοντέλο. Έχει συμμετάσχει ξανά στην Eurovision για τις ανάγκες της Βουλγαρίας, αλλά μόνο κάνοντας δεύτερη φωνή στους εκπροσώπους. Το «Nobody but you» είναι το τραγούδι που ερμηνεύει φέτος στο Altice Arena και αναμένεται να του δώσει μια καλή θέση στην τελική κατάταξη.

Η Ieva Zasimauskaitė από τη Λιθουανία ανεβαίνει στη σκηνή για να μαγέψει το κοινό με την μελωδική της φωνή και το τραγούδι «When we’re old». Είναι μόλις 24 χρόνων και εκτός από τραγουδίστρια είναι και μουσικός, μιας και της αρέσει να γράφει και τη δική της μουσική.

Μάλιστα, παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι παντρεμένη εδώ και τρία χρόνια με προπονητή του μπάσκετ, που τυχαίνει να ήταν και πρώην μέλος συγκροτήματος.

Μια από τις πιο σέξι εμφανίσεις στην φετινή Eurovision, είναι αυτή της Lea Sirk που έρχεται από τη Σλοβενία για να βάλει «φωτιά» στη σκηνή με το τραγούδι της «Hvala, ne!» αλλά και τις σέξι χορεύτριες με τα see-through και τα κορμάκια τους.

Η 28χρονη τραγουδίστρια είχε συμμετάσχει στο περσινό Your Face Sounds Familiar της Σλοβενίας και είχε… μιμηθεί τον Salvador Sobral! H Lea είχε ξαναπροσπαθήσει να συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό το 2009 και το 2010.

Ο Alfred και η Amaia εκτός από εκπρόσωποι της Ισπανίας στην φετινή Eurovision αποτελούν και ένα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι! Οι δυο τους ανεβαίνουν στη σκηνή και ερμηνεύσουν την ρομαντική μπαλάντα «Tu Cancion» παίζοντας παράλληλα πιάνο. Στόχος τους είναι να κάνουν τους Ευρωπαίους να ξεχάσουν την περσινή τους συμμετοχή, η οποία κατέκτησε την 26η θέση.

Η αυλαία της φετινής Eurovision ανοίγει με την Ουκρανία και το τραγούδι «Under the Ladder» του Mélovin. Ο νεαρός καλλιτέχνης κέρδισε το X-Factor της Ουκρανίας, όταν ήταν μόλις 18 ετών, ενώ η μεγάλη του αγάπη – πέρα από την μουσική – είναι ο γάτος του, ο Citrus.Είχε προσπαθήσει να συμμετάσχει ξανά στον Διαγωνισμό της Eurovision αλλά το 2018 ήταν τελικά η τυχερή του χρονιά και στόχος του είναι να φέρει τη νίκη στην πατρίδα του.

Το πήρε το βραβείο της η Ελένη Φουρέιρα στην Πορτογαλία.

Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα κάνει στον διαγωνισμό και σε ποια θέση θα καταταγεί, ωστόσο η εκπρόσωπος της Κύπρου πήρε το artistic award από όλους τους commentators της φετινής Eurovision.

Δείτε την λίγο πιο κάτω στην φωτογραφία που ακολουθεί να ποζάρει κρατώντας το βραβείο της, έχοντας στο πλευρό της τον Τάσο Τρύφωνος.

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2018 ξεκίνησε στην Altice Arena της Λισαβόνας! 26 χώρες διεκδικούν απόψε την πρωτιά, ανάμεσα τους και η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα και το Fuego. Η Κύπρος βρίσκεται φέτος κοντά στη νίκη όσο ποτέ άλλοτε. Η εκρηκτική τραγουδίστρια έδειξε από τον πρώτο ημιτελικό πως διεκδικεί δυναμικά την πρωτιά, με τα πρακτορεία στοιχημάτων να της έχουν δώσει εδώ και μέρες τη νίκη

Μετά από δύο ημιτελικούς με αρκετές ανατροπές αλλά πολλή μουσική και φαντασμαγορικές εμφανίσεις, ο 63ος διαγωνισμός της Eurovision είναι γεγονός!

Το Altice Arena στην καρδιά της Λισαβόνας απόψε  έγινε ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό από χιλιάδες σημαιάκια χωρών από φανατικούς θαυμαστές του διαγωνισμού που έσπευσαν να παρακολουθήσουν από κοντά τις εμφανίσεις των χωρών οι οποίες πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Οι παρουσιάστριες του διαγωνισμού καλωσόρισαν το κοινό που παρακολουθεί σε κάθε άκρη του κόσμου –μην ξεχνάμε ότι η Αυστραλία συμμετέχει από το 2015 στον διαγωνισμό και φέτος κατάφερε να εξασφαλίσει και την παρουσία της στον τελικό με την Αυστραλή τραγουδίστρια Jessica Mauboy και το τραγούδι της We Got Love- και έδωσαν το… σύνθημα στους συμμετέχοντες να βρεθούν στη σκηνή και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Να υπενθυμίσουμε ότι στον τελικό εμφανίζονται στη σκηνή 26 χώρες, δέκα αποστολές που πέρασαν από τον πρώτο ημιτελικό, 10 από τον δεύτερο ημιτελικό και οι big 5, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) όπως βέβαια και η διοργανώτρια χώρα που στον φετινό διαγωνισμό, ως γνωστόν, είναι η Πορτογαλία μετά την περυσινή νίκη του τρυφερού τραγουδιού «Amar pelos dois» που ερμήνευσε ο Σαλβαντόρ Σομπράλ.

Η Ελένη Φουρέιρα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, όπως αναφέρουν άλλωστε και τα στοιχήματα και το μόνο που απομένει είναι αν δούμε αν θα τα επιβεβαιώσει. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν θα έχει εκπροσώπηση στον φετινό μεγάλο τελικό, καθώς η Γιάννα Τερζή δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε στον πρώτο ημιτελικό.

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να περάσει από τον πρώτο ημιτελικό και έτσι η στήριξη πάει όλη στην Κύπρο.

«Καλή τύχη Κύπρος» έγραψε η Γιάννα Τερζή και ανέβασε την φωτογραφία που μπορείτε να δείτε λίγο πιο κάτω στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και συγκεκριμένα στα stories της.

Στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας χτυπά φέτος η καρδιά της Eurovision. Μετά τη νίκη του Salvador Sobral με το τραγούδι «Amar pelos dois» το 2017, ο 63ος Διαγωνισμός της Eurovision διαδραματίζεται στην Πορτογαλία και στο Altice Arena, όπου θα βρεθεί απόψε και η Ελένη Φουρέιρα με το Fuego

Eurovision LIVE, τελικός: Η Φουρέιρα καλπάζει προς τη νίκη. Τα τελευταία στοιχήματα

Αναλυτικά οι 26 χώρες που θα βρεθούν στον αποψινό τελικό:

Πέρασαν από τον Α’ Ημιτελικό: Αυστρία, Εσθονία, Κύπρος, Λιθουανία, Ισραήλ, Τσεχία, Βουλγαρία, Αλβανία, Φινλανδία και Ιρλανδία.

Πέρασαν από τον Β’ Ημιτελικό: Σερβία, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σουηδία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Σλοβενία και Ολλανδία.

Big 5: Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία.

Διοργανώτρια: Πορτογαλία

Η σειρά εμφάνισης στον Τελικό της Eurovision 2018:

01. Ουκρανία

02. Ισπανία

03. Σλοβενία

04. Λιθουανία

05. Αυστρία

06. Εσθονία

07. Νορβηγία

08. Πορτογαλία

09. Ηνωμένο Βασίλειο

10. Σερβία

11. Γερμανία

12. Αλβανία

13. Γαλλία

14. Τσεχία

15. Δανία

16. Αυστραλία

17. Φινλανδία

18. Βουλγαρία

19. Μολδαβία

20. Σουηδία

21. Ουγγαρία

22. Ισραήλ

23. Ολλανδία

24. Ιρλανδία

25. Κύπρος

26. Ιταλία

Τι λένε τα στοιχήματα για τον τελικό της Eurovision 2018…

Η Ελένη Φουρέιρα είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Ισραήλ με τη Netta Barzilai, ενώ μεγάλη άνοδο σε σχέση με χθες έχει η Ιρλανδία, η οποία από τη δέκατη θέση, βρέθηκε στην τρίτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα