Ποινική δίωξη σε βάρος του Κοντομηνά. Τι απαντά ο ίδιος

Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 48 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του προέδρου του Alpha Δημήτρη Κοντομηνά.

Ο επιχειρηματίας βρέθηκε στο επίκεντρο ελέγχου, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς συνδυάζοντας στοιχεία από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες , κατά τη διάρκεια του ελέγχου, εντοπίστηκαν αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων του επιχειρηματία, την περίοδο 2006-2008.

Ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελέων ο Δημήτρης Κοντομηνάς αρνήθηκε τη διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης και παράλληλα προσέφυγε στη Διεύθυνση Επίλυση Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επανέλεγχος δεν τον δικαίωσε.

Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια ειδικού ανακριτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας έχει μια ακόμη εκκρεμότητα με τη δικαιοσύνη καθώς είναι μεταξύ των 35 κατηγορουμένων για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η απάντηση του επιχειρηματία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Κοντομηνάς σημειώνει τα εξής:

«Σε απάντηση των σημερινών δημοσιευμάτων περί διώξεώς μου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που με προσβάλλουν βάναυσα και καταπατούν το τεκμήριο αθωότητάς μου, θέλω να δηλώσω τα εξής.

  • Στο πλαίσιο ελέγχου μου, εξ αφορμής και μόνο της κατάφωρα κατασκευασμένης σύνδεσης του ονόματός μου με τη λίστα LAGARDE (ενόσω έχει αποδειχθεί ότι ουδέποτε διατηρούσα λογαριασμούς στην HSBC Γενεύης), το ΚΕΦΟΜΕΠ υπό την ηγεσία του απομακρυνθέντος κ. Μασίνα, εξέτασε ως μη δικαιολογημένες καθ’ όλα νόμιμες και φορολογημένες συναλλαγές εταιρειών μου ύψους περί τα 100 εκ. ΕΥΡΩ. Σε συνέχεια ο έλεγχος ακύρωσε σε ποσοστό 70% το αρχικό ποσό.
  • Ήδη σήμερα έχω προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών δικαστηρίων, την κρίση των οποίων περιβάλλω με την πλήρη εμπιστοσύνη μου, για να επανεξετάσουν το σύνολο των εξηγήσεων και παραστατικών που αποδεικνύει την πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια των φορολογημένων ήδη συναλλαγών μου.
  • Η ποινική μου δίωξη, την δεδομένη στιγμή, ξεκάθαρα εντάσσεται στην προσπάθεια στοχοποίησής μου, εν σχέσει προς τις τρέχουσες εξελίξεις στην αδειοδότηση των καναλιών και αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την πρωτόγνωρη κατάλυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Media

-
Σχολιάστε το άρθρο: