Παππάς: Οι παλιοί καναλάρχες τσαλαπάτησαν το πολιτικό σύστημα

Είναι λυπηρό οι καναλάρχες να λένε κάτι και κόμματα ασθμαίνοντας να ακολουθούν, υποστήριξε, υπουργός Επικρατείας μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή γεγονός που προκάλεσε αντίδραση από βουλευτές της ΝΔ.

Απαντώντας στο γιατί ήταν μόνο τέσσερις οι άδειες είπε ότι στα κανάλια υπάρχει τα τελευταία χρόνια μείωση απασχόλησης και γεωμετρική αύξηση χρεών.

Θύμισε ότι από όλες τις πτέρυγες της Βουλής υπήρξε αντίδραση για τον πληθωρισμό καναλιών και για το ότι δεν ήταν βιώσιμος. «Ο αριθμός ‘τέσσερα’ επιλέχθει με βάση τη διεθνή εμπειρία και τις δυνατότητες της εγχώριας αγοράς», είπε.

Μίλησε για «αεροπειρατεία» που υπήρξε επί χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο και εκτίμησε ότι αυτό θα είναι θετικό για το σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά και για τις επόμενες κυβερνήσεις.

Υπογράμμισε ακόμη ότι: «Οι παλιοί ιδιοκτήτες των -παράνομων-, όπως τόσες και τόσες φορές έχει κρίνει το ΣτΕ- τηλεοπτικών σταθμών, τσαλαπάτησαν το πολιτικό σύστημα και, τελικά, τον Έλληνα πολίτη,προκειμένου να αποκτήσουν τον τίτλο και, κυρίως, την ισχύ του καναλάρχη».

Ο υπουργός απευθύνθηκε στα πολιτικά κόμματα λέγοντας πως πρέπει «να είμαστε ειλικρινείς για το αν και ποιες πιέσεις ασκήθηκαν στο πολιτικό σύστημα, αν υπήρξε όφελος από την αδειοδότηση των σταθμών για το δημόσιο συμφέρον». Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ο Νίκος Παππάς ξεκίνησε σημειώνοντας ότι έχουν ήδη εισπραχθεί 90 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν για 15.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, για την αύξηση της απασχόλησης στα νοσοκομεία που έχουν μεγάλες ανάγκες και για να υλοποιηθεί πρόγραμμα «επαναπατρισμού» Ελλήνων που θα προσφέρουν στην πατρίδα. «Είναι συνολικά νίκη για τη δημοκρατία μας η ολοκλήρωση του διαγωνισμού αυτού. Δεν είναι καλό να υπάρχουν συμφέροντα που αισθάνονται ότι μπορούν να καθυποτάξουν την Πολιτεία και ότι το δημόσιο συμφέρον θα κάμπτεται για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων», είπε ο υπουργός Επικρατείας. «Η ΝΔ να μας εξηγήσει πώς κάθε φορά που βήχει κάποιος καναλάρχης, παθαίνει η ίδια πνευμονία», είπε ο υπουργός Επικρατείας και τόνισε ότι πρόκειται για ένα λυπηρό φαινόμενο, κάνοντας πολιτική αποτίμηση στη στάση της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα