Η έκρηξη δημοσιογράφων προς τον Τσίπρα: Μας απολύετε. Τι τους απάντησε

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού  στο πλαίσιο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δεν θα μπορούσε να μην γίνουν ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ποιο συγκεκριμένα, η έκρηξη των δημοσιογράφων του Star και του Alpha προς τον Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσε μικρή ένταση.

Κατά την απάντηση στην ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρίκα, ο πρωθυπουργός έβγαλε ένταση στη φωνή του, τη στιγμή που η δημοσιογράφος επιχείρησε να μιλήσει ενώ είχε ξεκινήσει να δίνει την απάντησή του.

Η ερώτηση της δημοσιογράφου Ευαγγελίας Τσικρικά από την τηλεόραση του Alpha, η οποία, μιλώντας σε προσωπικό τόνο, αναφερόμενη στο θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, είπε ευθέως στον πρωθυπουργό ότι νιώθει ότι την απολύει από τη δουλειά της.

«Ήξερα ότι τις απολύσεις τις κάνουν οι εργοδότες και όχι οι κυβερνήσεις» είπε η δημοσιογράφος και ρώτησε τον πρωθυπουργό «γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους;».

Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών επανήλθε η δημοσιογράφος του Star Ειρήνη Σαββοπούλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εμάς δεν μας έκλεισε η κρίση, αντέξαμε, εσείς μας κλείνετε» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πόσα κατέβαλαν τα κανάλια τόσα χρόνια.

Η κυβέρνηση θα δώσει κίνητρα ώστε να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας όσων εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν εξασφάλισαν άδεια, δήλωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για κάθε εργαζόμενο που χάνει τη δουλειά του. «Το τζάμπα πέθανε, το νταβατζιλίκι πέθανε» σημείωσε. Ακόμη, σημείωσε ότι ορισμένοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους που πιθανόν να χάσουν τη δουλειά τους.

Δείτε τα βίντεο


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα