Καρκίνος του παχέος εντέρου: Το Νο1 φρούτο που βοηθά στην πρόληψη της νόσου

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 542 άτομα
Καρκίνος του παχέος εντέρου: Το Νο1 φρούτο που βοηθά στην πρόληψη της νόσου

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους καρκίνους, και η διατροφή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψή του. Μια έρευνα αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση ενός συγκεκριμένου φρούτου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης αυτής της νόσου. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να προστατεύσετε την υγεία σας μέσα από τις σωστές διατροφικές επιλογές.

Το πιο σημαντικό τρόφιμο μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 9%. Ένας χειρουργός αποκάλυψε ποιο είναι το τρόφιμο που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτής της μορφής καρκίνου. Πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια εξετάζουν πώς η κατάλληλη διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου.

Επιπλέον, ένας διαιτολόγος έχει προειδοποιήσει για τη χρήση ορισμένων κοινών συμπληρωμάτων που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

Ο Karan Rangarajan, γνωστός ως Dr. Karan Rajan, ο οποίος παρέχει συμβουλές υγείας στο TikTok, αποκάλυψε ποια τροφή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

«Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε ότι οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την υγεία του εντέρου. Εκτός από αυτό, υπάρχει ένα συγκεκριμένο τρόφιμο που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου».

«Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες προωθούν τα μαλακότερα κόπρανα και αυξάνουν τη συχνότητα των κοπράνων χωρίς τις συναφείς παρενέργειες ορισμένων καθαρτικών», αποκάλυψε ο Dr. Rajan.

Τα οφέλη από το ακτινίδιο για την υγεία του εντέρου
Οι διατροφολόγοι αναφέρουν συχνά ότι το ακτινίδιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του  και τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C. Όλα αυτά μπορούν να προστατεύσουν από βλάβες που οδηγούν στην ανάπτυξη καρκίνου, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μια μελέτη του 2023 εξέτασε την κατανάλωση διαφορετικών φρούτων και τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και διαπίστωσε ότι οι τροφές όπως το ακτινίδιο, τα εσπεριδοειδή, τα μήλα και το καρπούζι μείωσαν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η υψηλότερη πρόσληψη τέτοιων φρούτων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 9%. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία εκτιμά ότι το 2024, καταγράφηκαν «περίπου 106.590 νέες περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου».

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Τα κοινά συμπτώματα 
Ο Dr. Waqqas Tai, ο οποίος ειδικεύεται στον καρκίνο, ανέφερε νωρίτερα φέτος ορισμένα συμπτώματα που μπορεί να υποδεικνύουν καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Εάν πηγαίνετε στην τουαλέτα και τα κόπρανα είναι λεπτότερα από ένα μολύβι ή στυλό, πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει ένας όγκος που συμπιέζει το παχύ έντερο με αποτέλεσμα τα κόπρανα να βγαίνουν λεπτότερα», δήλωσε ο ειδικός.

Ο γιατρός εξήγησε επίσης πώς ένας χαμηλός αιματοκρίτης αποτελεί αιτία ανησυχίας. «Εάν είστε αναιμικός σε μια πλήρη εξέταση αίματος (CBC) και είστε άνδρας, δεν είναι φυσιολογικό. Οι γυναίκες με έντονες περιόδους, δεν πρέπει επίσης να έχουν χαμηλή αιμοσφαιρίνη. Επομένως χρειάζεται να κάνουν κολονοσκόπηση», είπε ο ειδικός.

@dr.karanr

Gut health foods to improve your gut microbiome! (According to research and a GI surgeon!)

♬ original sound - Dr Karan Raj

πηγή: enikos.gr

Διαβάστε ακόμα: Κρυολόγημα, γρίπη ή Covid; Πώς να τα ξεχωρίζεις και τι να κάνεις για να αποφύγεις τα χειρότερα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα