5 ξηροί καρποί για να χάσεις λίπος από την κοιλιά

5 ξηροί καρποί για να χάσεις λίπος από την κοιλιά

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη. Θέλει αφοσίωση, σκληρή δουλειά και πολλή υπομονή. Έτσι, εάν προσπαθείς να χάσεις βάρος, ήδη γνωρίζεις πόσο σημαντικό είναι να συμπεριλάβεις υγιεινές τροφές στη διατροφή σου. Στη λίστα αυτών των τροφών, οι ξηροί καρποί υπολογίζονται ως υπερτροφές.

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, υγιή λίπη, βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν επίσης στην απώλεια βάρους και στην καύση του λίπους της κοιλιάς. Έτσι, αν δεν έχεις ήδη προσθέσει αυτές τις μικροσκοπικές απολαύσεις στη διατροφή σου, τότε είναι καιρός να μάθεις την αξία τους. Παρακάτω θα βρεις 5 ξηρούς καρπούς που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος, με τον υγιεινό τρόπο.

Ξηροί καρποί για καύση λίπους στην κοιλιά και απώλεια βάρους

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα θεωρούνται μια από τις υπερτροφές της φύσης για την πλούσια περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και υγιεινά για την καρδιά λιπαρά. Τα μονοακόρεστα λιπαρά που βρίσκονται στα αμύγδαλα, θα αποτρέψουν την υπερκατανάλωση τροφής και οι διαιτητικές ίνες θα συμβάλλουν στην αίσθηση του κορεσμού, παρά την κατανάλωση μικρής ποσότητας.

Στην πραγματικότητα, είναι μια καλή πηγή ενός αμινοξέος που ονομάζεται L-αργινίνη, το οποίο σε βοηθά να κάψεις λίπος. Η κατανάλωση 3-5 αμυγδάλων καθημερινά έχει συσχετιστεί με μεγαλύτερη απώλεια βάρους και υψηλότερο μεταβολισμό λίπους. Οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη σε αυτούς τους ξηρούς καρπούς σε κρατά επίσης χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και επίσης ενισχύουν την πεπτική υγεία.

Καρύδια

Τα καρύδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά, που είναι υγιεινά για την καρδιά και τα καθιστούν ιδανικά για απώλεια βάρους. Μια χούφτα καρύδια καθημερινά θα μπορούσε να βοηθήσει στην τόνωση της απώλειας λίπους και στην προώθηση υγιούς σωματικού βάρους. Τα καρύδια είναι επίσης γνωστά για την εκπληκτική τους δύναμη στον έλεγχο της όρεξης. Χάρη στην παρουσία ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, φυτικών στερολών και βιταμινών που βοηθούν στην καταστολή της πείνας, βοηθούν περαιτέρω στην απώλεια βάρους.

Φιστίκια Αιγίνης

Τα φιστίκια Αιγίνης, έχουν μέτρια ποσότητα πρωτεΐνης. Αυτή η πρωτεΐνη σε βοηθά να μείνεις χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποτρέποντας έτσι την κατανάλωση περιττών θερμίδων. Επιπλέον, η πρωτεΐνη στα φιστίκια βοηθά στη δημιουργία νέων μυϊκών ιστών. Και αυτοί οι ξηροί καρποί, περιέχουν επίσης μονοακόρεστα λίπη, που αποδεδειγμένα ενισχύουν την απώλεια βάρους.

Brazilian nuts

Τα brazilian nuts είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, τα οποία είναι απαραίτητα για την απώλεια βάρους. Επιπλέον, είναι μια καλή πηγή σεληνίου, μαγνησίου, φωσφόρου και θειαμίνης, ουσίες οι οποίες θεωρείται ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους. Τα καρύδια Βραζιλίας περιέχουν επίσης L-αργινίνη που είναι αποτελεσματική στη διαδικασία καύσης λίπους. Βοηθούν επίσης στην ενίσχυση του μεταβολισμού.

Κάσιους

Το μαγνήσιο στα κάσιους είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση του μεταβολισμού του λίπους και των υδατανθράκων, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Τα κάσιους είναι επίσης σχετικά καλές πηγές πρωτεΐνης, η οποία είναι το «κλειδί» για την απώλεια βάρους.

Τι να προσέξεις

Ενώ οι ξηροί καρποί είναι υψηλοί σε θερμίδες, η κατανάλωση της σωστής ποσότητας καθημερινά μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Φτιάξε ένα μείγμα από όλους αυτούς τους ξηρούς καρπούς και κατανάλωσε μια χούφτα από αυτούς καθημερινά. Μην ξεχνάς να τους συνδυάζεις με μια υγιεινή διατροφή και λίγη σωματική δραστηριότητα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα