Αλλάξετε μόνιμα το χρώμα των ματιών σας με μία επέμβαση

Αλλάξετε μόνιμα το χρώμα των ματιών σας με μία επέμβαση

Όσοι έχουν γεννηθεί με γαλάζια, πράσινα ή γκρι μάτια, πιθανόν έχουν μπει λιγότερες φορές στη διαδικασία να σκεφθούν ότι θα ήθελαν να έχουν διαφορετικό χρώμα, όπως μαύρο ή καστανό. Οι υπόλοιποι, σε όσους η φύση χάρισε ένα πιο συμβατικό χρώμα ματιών, όχι μόνο σκέφτηκαν πώς θα ήταν να έχουν βλέμμα στο χρώμα του ωκεανού, αλλά φόρεσαν φακούς με χρώμα και τα απέκτησαν.

Μέχρι πρόσφατα, η χρήση χρωματιστών φακών επαφής ήταν ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει κάποιος διαφορετικό χρώμα ματιών. Πρόκειται για μια ασφαλή διαδικασία εφόσον τηρούνται όλες οι οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες τους, καθώς είναι ίδιες με αυτές των φακών επαφής για τη μυωπία.

Πλέον όμως, υπάρχει ακόμη ένας τρόπος, μία επέμβαση που μπορεί να αλλάξει μόνιμα το χρώμα των ματιών και ονομάζεται κερατοχρωματισμός. Είναι μία μέθοδος που πραγματοποιείται εδώ και περίπου δέκα χρόνια, το κόστος της ανέρχεται περίπου στα 12.000 δολάρια και διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα.

Αρχικά ο κερατοχρωματισμός ήταν μια θεραπεία για διάφορες οφθαλμολογικές παθήσεις, ωστόσο πλέον μεταπήδησε και σε υγιείς ανθρώπους που θέλουν απλά να αλλάξουν το χρώμα της ίριδας των ματιών τους για λόγους αισθητικής φύσης. Καθώς ακόμη είναι νωρίς για να γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες, η μέθοδος είναι αμφιλεγόμενη και θεωρείται υψηλού ρίσκου, ενώ δεν συστήνεται από οφθαλμιάτρους, καθώς μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μερική τύφλωση.

 
Σύμφωνα με μελέτη του British Journal of Ophthalmology, το 1/3 ανέφερε ευαισθησία στο φως, μία επιπλοκή που εμφανίζεται και σε επεμβάσεις όπως η Lasik για την αφαίρεση της μυωπίας. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά, ωστόσο πρέπει να θυμόμαστε πάντα πως η φράση «να το προσέχεις σαν τα μάτια σου» δεν βγήκε τυχαία.

@yeuxclairslaser Get yourself a FRESH new look!????✨ More results: www.yeuxclairs.com #yeuxclairs #realtreatmentresult #beforeandafter #eyecolorchange #eyecolorchangesurgery #eyecolorchanges #safeeyecolorchange #permanenteyecolorchange ♬ Tadow (ACÚSTICO) - Nahz

@yeuxclairslaser Makeba✨ #makeba #yeuxclairs #yeux #lasereyecolorchange #laser #yc #fyp #foryoupage ♬ sonido original - ~❤️NICOTINA❤️~

@baraksworld I got my eyes color changed with Laser Depigmentation by @Eyecos Clinic in Barcelona from Green to Light blue #laserdepigmentation #eyes #eyecolor #eye color change laser #greentoblue #barcelona ♬ greedy - Tate McRae

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα