Έπαθα καρδιακή προσβολή στα 34 – Αυτό ήταν το Νο1 σύμπτωμα που είχα

Έπαθα καρδιακή προσβολή στα 34 – Αυτό ήταν το Νο1 σύμπτωμα που είχα

Η Gigi Campos, 35 ετών, υπέστη καρδιακή προσβολή τον Φεβρουάριο του 2023. Αν και προϋπήρχαν παράγοντες κινδύνου που θα μπορούσαν να τους βάλουν σε υποψίες, οι γιατροί της έλεγαν πάντα ότι ήταν νέα και υγιής. Όταν ανάρρωσε, η Campos εντάχθηκε στο WomenHeart, έναν εθνικό οργανισμό με επίκεντρο τον ασθενή που επικεντρώνεται σε γυναίκες με καρδιακές παθήσεις, και σήμερα μοιράζεται την εμπειρία της για να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους.

Αυτή είναι η ιστορία της, όπως την εξιστόρησε στην αρθρογράφο υγείας Julia Ries.

 «Στις 7 Φεβρουαρίου 2024, γιορτάζω μια ιδιαίτερη επέτειο: τη μέρα που “δεν πέθανα”, την επέτειο της καρδιάς μου όπως την αποκαλούν κάποιοι. Η ιστορία μου ξεκινά σε έναν από τους συνηθισμένους πρωινούς περιπάτους με τον σύζυγό μου στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Περίπου στις 6:30 το πρωί, στη μέση της βόλτας των δύο μιλίων, ένιωσα ένα σφίξιμο στο στήθος . Σκέφτηκα, “Ίσως κοιμήθηκα άσχημα, ή είμαι λίγο αγχωμένη.” Άλλωστε, είχα μια εξαιρετικά απαιτητική δουλειά σε νοσοκομείο που ήταν εκεί κοντά και ήξερα το άγχος καλά.

Τεντώθηκα, προσπαθώντας να απαλλαχθώ από το σφίξιμο, αλλά επέμενε. Γυρίσαμε σπίτι, έκανα ντους, ντύθηκα και πήγα στη δουλειά. Σε μια σύσκεψη στα μέσα του πρωινού, δεν ένιωθα ακόμα καλά. Ήταν σαν κάποιος να είχε βάλει ένα βαρίδι στο στήθος μου, ή να πίεζε το χέρι του πάνω στο στέρνο μου. Σκέφτηκα, “Κάτι δεν πάει καλά”. Μετά τη συνάντηση, πήγα οδηγώντας σε μια κλινική επειγόντων περιστατικών. Τα χέρια μου έτρεμαν καθώς συμπλήρωνα τα ατέλειωτα έντυπα εισαγωγής,...

Διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα