Η Νο1 τροφή που δεν πρέπει να τρώτε αν θέλετε να χάσετε λίπος από το πρόσωπο

Η Νο1 τροφή που δεν πρέπει να τρώτε αν θέλετε να χάσετε λίπος από το πρόσωπο

Ψάχνετε τρόπους να αποκτήσετε πιο λεπτό πρόσωπο; Ήρθε η ώρα να διαγράψετε μία τροφή από την λίστα με τα ψώνια σας αφού δεν πρέπει να την τρώτε εάν θέλετε να χάσετε το λίπος και το πρήξιμο από το πρόσωπό σας.

Το Νο1 σνακ για να απαλλαγείτε από το φούσκωμα, σύμφωνα με διαιτολόγους

Η κατακράτηση υγρών είναι ένα συχνό φαινόμενο για πολλούς ανθρώπους και δυστυχώς, τα πρώτα σημάδια πρηξίματος εμφανίζονται στο πρόσωπο. Αν θέλετε να αποφύγετε το πρόβλημα του οιδήματος και να αποκτήσετε ένα πιο λεπτό πρόσωπο, καλό είναι να ξεκινήσετε ελέγχοντας το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Διαιτολόγοι εξηγούν ποια είναι η τροφή που δεν πρέπει να καταναλώνετε αν θέλετε να χάσετε λίπος από το πρόσωπο και για να αποφύγετε το πρήξιμο αυτής της περιοχής.

Η Νο1 τροφή που δεν πρέπει να τρώτε αν θέλετε να χάσετε λίπος από το πρόσωπο

Η τροφή που μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στο πρόσωπο και αύξηση του λίπους είναι τα επεξεργασμένα κρέατα (λουκάνικα, ζαμπόν, μπέικον και αλλαντικά). Αυτά τα τρόφιμα συνήθως περιέχουν υψηλές ποσότητες νατρίου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών στον οργανισμό.

Η Lauren Manaker, MS, RDN, personal trainer και συγγραφέας, τονίζει: «Για να αποφύγετε το πρήξιμο ή την αύξηση λίπους στο πρόσωπο, συνιστάται να περιορίσετε την πρόσληψη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, καθώς αυτές μπορούν να προκαλέσουν κατακράτηση υγρών, οδηγώντας σε πρήξιμο».

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα γενικά δεν είναι ευεργετικά για την υγεία για διάφορους λόγους, αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματικά για άτομα που είναι επιρρεπή σε φούσκωμα και κατακράτηση υγρών ή για όσους προσπαθούν να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος.

Η Samantha Cassetty, MS, RD, ειδικός διατροφής και ευεξίας, εξηγεί: «Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να περιέχουν σημαντικές ποσότητες νατρίου και πρόσθετης ζάχαρης, οι οποίες συμβάλουν στην αύξηση βάρους. Δυστυχώς, η αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων δεν είναι πάντα εύκολη, καθώς φαίνεται να υπάρχουν παντού.

Περίπου το 60% των θερμίδων στη διατροφή μας προέρχεται από τρόφιμα που ταξινομούνται ως υπερ-επεξεργασμένα, τα οποία τείνουν να περιέχουν κάποιο συνδυασμό υπερβολικού νατρίου, ζάχαρης και επεξεργασμένων υδατανθράκων».

Αυτές οι τροφές μπορούν να συμβάλουν στη φλεγμονή και την κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα το πρόσωπο μας να φαίνεται πιο φουσκωμένο. Αντίθετα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τρώμε λιγότερα από αυτά τα τρόφιμα και να τα αντικαταστήσουμε με ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Άλλα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε για να χάσετε λίπος από το πρόσωπό σας

Ακολουθούν ορισμένες άλλες τροφές (και ποτά) που πρέπει να περιορίσετε εάν θέλετε να αποφύγετε το πρήξιμο και την αύξηση λίπους στο πρόσωπό σας (και σε άλλα σημεία του σώματός σας):

  • Αλμυρές σούπες και σάλτσα σόγιας
  • Λευκό ψωμί και δημητριακά πρωινού
  • Αλκοόλ
  • Αλμυρές σούπες και σάλτσα σόγιας

Οποιαδήποτε τροφή με πολύ αλάτι μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο. Πέρα από τα αλλαντικά και τα επεξεργασμένα κρέατα, η λίστα αυτή περιλαμβάνει και πολλά άλλα συνηθισμένα υλικά για σάντουιτς. Η διατροφολόγος Cassetty αναφέρει ως κύριους «ενόχους» της κατακράτησης υγρών τρόφιμα, όπως η σόγια και οι αλμυρές σούπες.

Λευκό ψωμί και δημητριακά πρωινού

Σύμφωνα με την Cassetty, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφεύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες όταν είστε άρρωστοι. «Η συμφόρηση από κρυολογήματα και αλλεργίες μπορεί να συμβάλει στο φουσκωμένο πρόσωπο, ενώ οι πολύ επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί, τα δημητριακά με πολλά πρόσθετα και τα σνακ όπως τα πατατάκια και τα αλμυρά κουλούρια, μπορεί να επιδεινώσουν αυτό το φαινόμενο», εξηγεί.

«Αυτά τα τρόφιμα αυξάνουν τη φλεγμονή σε όλο το σώμα και όταν η φλεγμονή επιμείνει στις ρινικές οδούς, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι φούσκωμα στο πρόσωπο».

Η Cassetty επισημαίνει επίσης ότι αυτά τα τρόφιμα μπορούν να προάγουν την αντίσταση στην ινσουλίνη και να πυροδοτήσουν μια αλυσίδα γεγονότων που σχετίζονται με την ινσουλίνη, τα οποία μπορούν να αυξήσουν περαιτέρω την κατακράτηση υγρών και το φούσκωμα.

Αλκοόλ

Η Cassetty σημειώνει ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, που ορίζεται ως οκτώ ή περισσότερα ποτά την εβδομάδα, έχει συνδεθεί με αυξημένο πρήξιμο κάτω από τα μάτια. «Οι γυναίκες δεν πρέπει να πίνουν περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα και οι άνδρες δεν πρέπει να πίνουν περισσότερα από δύο ποτά την ημέρα», συμβουλεύει.

Γιατί ορισμένες τροφές μπορούν να προκαλέσουν πρήξιμο στο πρόσωπο

Το πρήξιμο και η αύξηση του λίπους στο πρόσωπο συχνά αποδίδεται σε συγκεκριμένα τρόφιμα που περιέχουν συστατικά που είναι γνωστό ότι προκαλούν φούσκωμα.

Η διατροφή και η κατακράτηση υγρών:

«Ορισμένα συστατικά είναι ιδιαίτερα γνωστά για το πρήξιμο που προκαλούν λόγω της τάσης τους να αυξάνουν την κατακράτηση υγρών και τη φλεγμονή», λέει η Manaker. «Το αλάτι ή το χλωριούχο νάτριο είναι ανάμεσα στους κύριους ενόχους. Όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, αυξάνει σημαντικά την κατακράτηση υγρών».

Πώς να αποφύγετε το πρήξιμο:

Για να καταπολεμήσετε το πρήξιμο στο πρόσωπο, μπορείτε να περιορίσετε την πρόσληψη αλμυρών τροφών, επεξεργασμένων φαγητών και αλκοόλ.
Επίσης, η κατανάλωση άφθονου νερού βοηθά στην αποβολή των τοξινών και στη μείωση της κατακράτησης υγρών.
Μυστικά για πιο λαμπερή επιδερμίδα:

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να θέλετε να τονώσετε λίγο τα μάγουλά σας, εάν νιώθετε ότι το πρόσωπό σας φαίνεται πολύ λεπτό. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να εστιάσετε σε υγιεινές επιλογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα.

Η Lisa Manaker συμβουλεύει: «Άτομα που θέλουν πιο γεμάτα μάγουλα ή εκείνοι που θέλουν να αποφύγουν μια αδύνατη εμφάνιση στο πρόσωπο, μπορούν να συμπεριλάβουν υγιεινά λίπη στη διατροφή τους».

Είναι σημαντική η ιατρική συμβουλή

Εάν θέλετε να ενισχύσετε την υγεία του δέρματος, του προσώπου αλλά και γενικά του σώματός σας καλό θα είναι να στραφείτε σε τροφές που είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Τέτοιες τροφές είναι για παράδειγμα:

  • ο σολομός,
  • τα αβοκάντο
  • οι ξηροί καρποί,

Η κατανάλωση περισσότερων υγιεινών λιπαρών μπορεί να παρέχει θρεπτικά συστατικά που μπορούν να συμβάλουν σε ένα πιο γεμάτο πρόσωπο (αν και πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο σε αυτό) χωρίς να δείχνετε πρησμένοι.

Αν και η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση του προσώπου σας, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή δερματολόγο εάν αντιμετωπίζετε επίμονο πρήξιμο.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα