6 εύκολοι τρόποι για να τρως περισσότερα λαχανικά

6 εύκολοι τρόποι για να τρως περισσότερα λαχανικά

Ως γνωστόν τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία δεν εμπεριέχονται σε άλλες τροφές. Με αυτό το σκεπτικό οι περισσότεροι άνθρωποι προμηθεύονται πολλά φρέσκα λαχανικά από καταστήματα, για να τα εντάξουν στην καθημερινότητά τους. Αυτό όμως που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι πως καταλήγουν να σαπίζουν στο ψυγείο.

Ανεξάρτητα από τις προθέσεις μας, δυσκολευόμαστε να εντάξουμε τα λαχανικά στα γεύματά μας. Έρευνα του CDC έδειξε ότι πάνω από το 90% των ανθρώπων στις ΗΠΑ, δεν τρώνε αρκετά από αυτά. Αυτό είναι ένα πρόβλημα, καθώς πέρα από το γεγονός ότι τα λαχανικά δίνουν γεύση στο φαγητό, είναι σημαντικά και για την υγεία, λόγω της υψηλής περιοκτικότητάς τους σε απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Αν, λοιπόν, ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που ψάχνουν λύση στο πρόβλημα, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

6 εύκολοι τρόποι για να τρως περισσότερα λαχανικά

Πρόσθεσε λαχανικά σε ένα γεύμα τη φορά

Το θέμα είναι να μην «κουραστείς», πριν ακόμα ξεκινήσεις τη προσπάθεια. Μπορείς να επιλέξεις να προσθέσεις λαχανικά σε ένα από τα 3 βασικά γεύματα. Είτε στο πρωινό, είτε στο μεσημεριανό, είτε στο βραδινό. Αν ξεκινήσεις με το πρωινό, θα έχεις πετύχεις τον στόχο σου από νωρίς, οπότε δεν υπάρχει πιθανότητα να τα παραλείψεις, σε αντίθεση με τα άλλα γεύματα.

Πρόσθεσε τα σε smoothie

Πολλοί το προτιμούν. Το κατεψυγμένο κουνουπίδι και το σπανάκι είναι 2 από τα πιο κοινά λαχανικά, που χρησιμοποιούνται στα smoothies για έναν λόγο: «Η ήπια γεύση τους καλύπτεται πολύ γρήγορα με οποιοδήποτε φρούτο, βούτυρο ξηρών καρπών ή διατροφική σκόνη», όπως ισχυρίζονται διατροφολόγοι.

Μετάτρεψέ τα στα νέα σου μακαρόνια

Αντί να επιλέξεις τα κλασσικά μακαρόνια, μπορείς να πάρεις μία μαγειρική συσκευή, η οποία το κολοκύθι, τις πατάτες ή τα παντζάρια, σε μακαρόνια, ή μάλλον σε noodles. Συμπλήρωσε την αγαπημένη σου σάλτσα, όπως μια μπολονέζ ή pesto και συνόδεψέ το πιάτο σου με ένα βουτυρωμένο σκορδόψωμο, για να έχεις ένα νόστιμο και πλήρες γεύμα.

Πολτοποίησε τα όσπρια σε ένα χούμους

Πιθανότατα έχεις κονσέρβες με φασόλια ή ρεβίθια, που δεν καταναλώνεις. Χρησιμοποιήσε τα! Ανακάτεψε με λαχανικά όπως ψητές γλυκοπατάτες ή πιπεριές, για να φτιάξεις ένα χούμους. Τα dips μπορούν να ενισχύσουν και να κάνουν οποιοδήποτε γεύμα λίγο πιο ενδιαφέρον, χωρίς να σπαταλήσεις χρήματα.

Φτιάξε από λαχανικά σάλτσα pesto

Ανακάτεψε λαχανικά όπως σπανάκι ή αρακά με τυρί, ελαιόλαδο, λίγο σκόρδο, βασιλικό και ξηρούς καρπούς, για να φτιάξεις μία σάλτσα pesto. Χρησιμοποίησέ τη σε ψητά κρέατα και ψάρια ή σε ζυμαρικά, για να προσθέσεις γεύση.

Κόψε τα λαχανικά σου σε μπουκιές

Αφιέρωσε λίγο ελεύθερο χρόνο, κόβοντας λαχανικά όπως καρότα, αγγούρια ή πιπεριές σε σχήμα σαν ξυλάκια και αποθήκευσέ τα σε μερικά δοχεία στο ψυγείο, για όποτε χρειάζεσαι ένα εύκολο σνακ. Βούτηξέ τα σε χούμους, για παραπάνω γεύση.

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα