Δεν θα το πιστεύετε: Αυτό το φρούτο μπορεί να καταπολεμήσει την αϋπνία

Δεν θα το πιστεύετε: Αυτό το φρούτο μπορεί να καταπολεμήσει την αϋπνία

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι θα πρέπει να αποφεύγετε το αλκοόλ, την καφεΐνη και τα βαριά γεύματα πριν από τον ύπνο. Η διατροφή μπορεί ως ένα βαθμό να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις αϋπνίες σας αλλά έχετε κατά νου ότι θα πρέπει επίσης να εφαρμόζετε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου.

Ερευνητές, συμπεριλαμβανομένων των διατροφολόγων και ειδικών στον ύπνο, έχουν πραγματοποιήσει διαφορετικούς τύπους μελετών προσπαθώντας να ανακαλύψουν τις καλύτερες τροφές για έναν ποιοτικό ύπνο. Η έρευνά τους κατέληξε σε ορισμένα συμπέρασματα, που μένει να εφαρμοστούν από τους ανθρώπους για να διαπιστωθεί η εγκυρότητά τους.

Τόσο η διατροφή όσο και ο ύπνος είναι περίπλοκες διεργασίες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιος «χρυσός» κανόνας ή κάποια μεμονωμένη τροφή που να εγγυώνται ότι μπορούν να βοηθήσουν στον ύπνο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα φαγητά και ποτά που μπορεί να διευκολύνουν τον ύπνο σας.

Σύμφωνα με ενδείξεις ορισμένες τροφές μπορεί να σας κάνουν να νυστάζετε ή να προάγουν τον καλύτερο ύπνο. Μερικές φορές αυτό βασίζεται σε μια συγκεκριμένη ερευνητική μελέτη και σε άλλες περιπτώσεις στα υποκείμενα διατροφικά συστατικά του συγκεκριμένου φαγητού ή του ποτού.

Δοκιμάστε να καταναλώσετε δύο ακτινίδια μία ώρα πριν από τον βραδινό ύπνο

Έτσι, λοιπόν σε αυτό το σημείο θα αναφερθούμε στα ακτινίδια και στο πώς μπορούν να καταπολεμήσουν την αϋπνία. Τα ακτινίδια έχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, κυρίως βιταμίνες C και E, καθώς και κάλιο και φυλλικό οξύ.

Κάποιες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ακτινιδίου μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο. Σε μια μελέτη, οι άνθρωποι που έτρωγαν δύο ακτινίδια μία ώρα πριν από τον ύπνο διαπίστωσαν ότι κατάφεραν να αποκοιμηθούν πιο γρήγορα, και ο ύπνος τους είχε μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερη ποιότητα.

Δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα γιατί τα ακτινίδια μπορεί να βοηθήσουν στον ύπνο, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο λόγος θα μπορούσε να σχετίζεται με τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες που καταστέλλουν τους φλεγμονώδεις δείκτες, την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν ανεπάρκειες φολικού οξέος ή/και υψηλή συγκέντρωση σεροτονίνης.

Πηγή: healthstat.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα