Το ευ ζην στην πράξη: Τι πραγματικά σημαίνει "καλή ζωή" σύμφωνα με τους επιστήμονες

Το ευ ζην στην πράξη: Τι πραγματικά σημαίνει "καλή ζωή" σύμφωνα με τους επιστήμονες

Η ηθοποιός Μαριλού Κατσαφάδου και ο ενδροκρινολόγος και πρόεδρος της εταιρείας μεταβολισμού, διατροφής και ευζωίας, Δημήτρης Κιόρτσης, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας Vita» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για το ευ ζην.

Όταν κάνουμε λόγο για ευζωία στο μυαλό μας έρχεται η «καλή ζωή». «Καλή ζωή» για τους περισσότερος είναι να έχεις χρήματα, να κάνεις ταξίδια, να έχεις σωματική υγεία και ζωή χωρίς άγχος.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η ευζωία περιλαμβάνει και πολλά αλλά πράγματα, να έχεις υποστηρικτικό δίκτυο, να έχεις ένα καλό περιβάλλον στην δουλειά σου, να κάνεις πρόληψη και πολλά άλλα.

Η ηθοποιός μίλησε για την ευζωία.

«Πιστεύω πως άνω από όλα είναι η υγεία, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν δεν έχεις αυτό. Το ευ ζην έχει να κάνει και με την σωματική και την ψυχική υγεία. Υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα. Και όλα αυτά έχουν να κάνουν με την επικοινωνία με τους άλλους. Είναι σημαντικό να ασχοληθείς και με το σώμα σου όμως. Υπήρχαν περίοδοι που δεν ένιωθα καλά με τον εαυτό μου, απώλειες αγαπημένων μου προσώπων και άλλες προσωπικές στιγμές που με έκαναν να μην σέβομαι και να μην αγαπώ τον εαυτό μου. Το αναγνώριζα όμως και ξεκίνησα ψυχοθεραπεία και Pilates», τόνισε.

Ο κ. Κιόρτσης έδωσε την επιστημονική πλευρά.

«Η ευζωία είναι ένα συνολικό πράγμα, δεν είναι απλά να περνάμε καλά. Πρέπει να ξεφύγουμε από την ευδαιμονία και την στενά ηδονιστική κατάσταση. Να μειώσουμε τις υπερβολικές προσδοκίες, να μην βλέπουμε ότι κάποιος που είναι όμορφος εξωτερικά, είναι και καλά στην ψυχή του. ο ακρογωνιαίας λίθος για την ευζωία είναι η υγεία μας, δεύτερον η ψυχική υγεία μας και η ψυχική μας ευεξία, να έχουμε πνευματικότητα. Χρειάζεται ένα μίνιμουμ οικονομικής άνεσης όχι μόνο για το ζην αλλά και για το ευ ζην», υπογράμμισε.

«Το στρες υπάρχει σε όλον τον πλανήτη. Απλώς με κάποιους τρόπους προσπαθούν να το διώξουν. Πρέπει να είναι ρεαλιστικοί οι στόχοι  και να ξέρουμε εάν τελικά όλες οι επιλογές μας είναι μέρος της ευζωίας μας. Οι άπιαστοι στόχοι δε σημαίνει ότι αν τους πιάσουμε, αν θα έχουμε ευζωία, ευτυχία», συμπλήρωσε ο κ. Κιόρτσης.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα