5 συνήθειες που νικούν το λίπος στην κοιλιά

5 συνήθειες που νικούν το λίπος στην κοιλιά

Ηαπόφαση για απώλεια βάρους είναι και πρέπει να είναι προσωπική. Αλλά αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να χάσεις λίπος στην κοιλιά, είναι κατανοητό να αναζητάς καθοδήγηση.

Είναι σημαντικό ωστόσο να επισημάνουμε το εξής εκ των προτέρων: Δεν μπορούμε να επιλέξουμε πού θα χάσουμε βάρος. Για αυτό, είναι χρήσιμο να υιοθετήσεις μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση. Βασικά, καθώς χάνεις βάρος σε άλλα μέρη του σώματός σου, είναι πολύ πιθανό να χάσεις και λίπος από την κοιλιά. Αν θέλεις λοιπόν να κάνεις μικρότερες προσαρμογές στην καθημερινότητά σου, αυτές είναι οι καλύτερες συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου.

Πώς να χάσεις λίπος στην κοιλιά

Η απώλεια βάρους -και ειδικότερα η βιώσιμη απώλεια βάρους- είναι συνήθως μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να επιταχύνεις τη διαδικασία.

Αποδέξου ότι οι συνήθειές σου θα αλλάξουν
Ένα σημαντικό μέρος της απώλειας βάρους, είναι απλώς η επίγνωση των αποφάσεων που παίρνεις. Για παράδειγμα, όταν βγαίνεις με φίλους, μπορεί να χάσεις την αίσθηση του πόσο τρως ή πίνεις. Αλλά αν αφιερώσεις ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να κάνεις ένα βήμα πίσω και συνειδητοποιήσεις αυτό το γεγονός, μπορείς να κάνεις τις κατάλληλες επιλογές.

Περισσότερες φυτικές ίνες

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και ζάχαρη δεν μειώνουν την πείνα σου, οπότε καταλήγεις να καταναλώνεις μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού. Αντίθετα, τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες όπως ψωμί ολικής αλέσεως, βρώμη, λαχανικά, φρούτα, φασόλια, όσπρια και σπόροι, σε χορταίνουν περισσότερο. Γιατί; Oι φυτικές ίνες βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης.

Σχετική μελέτη, έδειξε ότι για όσους δυσκολεύονται να ακολουθήσουν μια αυστηρή δίαιτα, η απλοποίηση της προσέγγισης απώλειας βάρους, αυξάνοντας απλώς την πρόσληψη φυτικών ινών, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Οι γυναίκες πρέπει να στοχεύουν σε τουλάχιστον 25 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα (με βάση μια δίαιτα 2.000 θερμίδων).

Λιγότερο αλκοόλ

Για να χάσεις βάρος, απλά πρέπει να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες. Αλλά αυτό μπορεί να είναι δύσκολο όταν αρχίσουν οι λιγούρες. Ένα καλό σχέδιο δράσης; Μείωσε τις κενές θερμίδες που δεν εξυπηρετούν τους στόχους σου, ώστε να μπορείς να δημιουργήσεις περισσότερο χώρο για τα τρόφιμα που σε βοηθούν να χάσεις λίπος από την κοιλιά. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα ζαχαρούχα ποτά, αλλά και το αλκοόλ.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να κουράσει το συκώτι. Στη συνέχεια, το συκώτι δίνει προτεραιότητα στην επεξεργασία του αλκοόλ, έναντι άλλων θρεπτικών συστατικών και στη συνέχεια αποθηκεύει τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και το λίπος, ως λίπος στο σώμα. Επομένως, εάν θέλεις να καταναλώσεις αλκοόλ, φρόντισε να μένεις πιστή στις οδηγίες των ειδικών: ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και έως 2 για τους άνδρες.

Περπάτημα κάθε μέρα

Εάν δεν έχεις μια καθιερωμένη ρουτίνα άσκησης, το περπάτημα είναι ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης. Μάλιστα, σχετική μελέτη, διαπίστωσε ότι οι παχύσαρκες γυναίκες που ακολουθούσαν ένα πρόγραμμα περπατήματος για 50 έως 70 λεπτά, 3 μέρες την εβδομάδα και για 12 εβδομάδες, μείωσαν σημαντικά το λίπος στην κοιλιά.

Η προπόνηση δύναμης μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να χάσει λίπος από την κοιλιά

Είναι επίσης σημαντικό να κάνεις προπόνηση ενδυνάμωσης ολόκληρου του σώματος, εάν θέλεις να χάσεις λίπος στην κοιλιά. Ειδικά αν προσπαθείς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα, η προπόνηση δύναμης θα πρέπει να αποτελεί μέρος του σχεδίου άσκησης σχεδόν όλων.

Αυτό συμβαίνει επειδή η προπόνηση δύναμης σε βοηθά να χτίσεις μυς, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν το σωματικό λίπος. Και επειδή οι μύες διατηρούνται μεταβολικά ενεργοί, θα συνεχίσεις να καις θερμίδες, ακόμα και μετά την άσκηση, μειώνοντας έτσι το συνολικό σωματικό λίπος.

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα