Πέντε φρούτα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Πέντε φρούτα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη βοηθά στην ανάπτυξη των ιστών και εμπλέκεται επίσης στη λειτουργία του ανοσοποιητικού και των μυών καθώς και στην πήξη του αίματος.
Και μαντέψτε!

Η πρωτεΐνη βρίσκεται και στα φρούτα. Αρκεί να επιλέξετε εκείνα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ώστε να έχετε το μέγιστος όφελος. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

1. Γκουάβα

Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη: 4,2 γραμμάρια ανά φλιτζάνι

Η γκουάβα είναι ένα τροπικό φρούτο που προέρχεται από περιοχές όπως η Ινδία, η Ινδονησία, το Πακιστάν και η Νότια Αμερική. Εκτός από 4,2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι, η γκουάβα έχει επίσης 9 γραμμάρια φυτικών ινών.

Το φρούτο μπορεί να ενισχύσει τη μεταβολική σας υγεία. Η κατανάλωση φρούτων γκουάβα χωρίς τη φλούδα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και στη βελτίωση της χοληστερίνης σε υγιείς ανθρώπους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μελέτη σχετικά με την γκουάβα είναι μικρή και οι άνθρωποι που συμμετείχαν έτρωγαν σχεδόν 2,5 φλιτζάνια την ημέρα, επομένως απαιτείται περισσότερη έρευνα για αυτό το πιθανό πλεονέκτημα υγείας.

2. Τζάκφρουτ

Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη: 2,6 γραμμάρια ανά φλιτζάνι

Ένα ακόμα τροπικό και ταυτόχρονα πολύ θρεπτικό φρούτο από την Ασία, την Αφρική και ορισμένες περιοχές της Νότιας Αμερικής. Μάλιστα, σε ορισμένους πολιτισμούς οι σπόροι και η σάρκα του καταναλώνονται σε διάφορες μορφές. Για παράδειγμα, η σάρκα του είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ σε κονσέρβες. Το τζακφρουτ περιέχει επίσης 2 γραμμάρια φυτικές ίνες ανά φλιτζάνι, είναι μια καλή πηγή καλίου και συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Το τζακφρουτ όταν είναι πράσινο και διατίθεται σε κονσέρβα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυτικό κρέας.

3. Μαύρα μούρα

Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη: 2,1 γραμμάρια ανά φλιτζάνι

Τα μαύρα μούρα αποτελούν μία νόστιμη προσθήκη σε μια διατροφή προσφέροντας πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Μάλιστα, έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από άλλα μούρα. Επίσης, τα μαύρα μούρα περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

4. Αβοκάντο

Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη: 1,5 γραμμάριο ανά μισό αβοκάντο

Το αβοκάντο εκτός από πρωτεΐνη παρέχει επίσης φυτικές ίνες (5 γραμμάρια ανά μισό αβοκάντο) και υγιή λίπη.

5. Ρόδι

Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη: 1,5 γραμμάριο ανά μισό φλιτζάνι

Μπορείτε να τα έχετε στο πιάτο σας όλο τον χρόνο διατηρώντας τα στην κατάψυξη. Οι σπόροι του ροδιού αποτελούν μία καλή πηγή πρωτεΐνης. Εκτός από το 1,5 γραμμάριο πρωτεΐνης σε μια μερίδα μισής κούπας, αυτό το φρούτο παρέχει επίσης 3,5 γραμμάρια φυτικών ινών. Επιπλέον, τα ρόδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που ονομάζονται ανθοκυανίνες, βοηθώντας στην αντιμετώπιση της φλεγμονής, στη βελτίωση του σακχάρου στο αίμα και στην προστασία της καρδιάς.

Πηγή: healthstat.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα