Όπως το σώμα μας επηρεάζεται από την διατροφή μας, το ίδιο και ο εγκέφαλός μας. Υπάρχουν τροφές που με τις ουσίες που περιέχουν βοηθούν ώστε να κρατήσουμε το μυαλό μας κοφτερό μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Όσο μεγαλώνουμε, η διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας γίνεται όλο και πιο σημαντική και η ενσωμάτωση υπερτροφών στη διατροφή μας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της νεανικότητας και της εγρήγορσης του εγκεφάλου μας.
Τροφές και εγκέφαλος
Βατόμουρα: Αυτά τα μικρά αλλά πανίσχυρα μούρα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα φλαβονοειδή, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία. Μελέτες υποδεικνύουν ότι η τακτική κατανάλωση βατόμουρων μπορεί να συμβάλλει στην καθυστέρηση της σχετιζόμενης με την ηλικία παρακμής της εγκεφαλικής λειτουργίας.
Λιπαρά ψάρια: Πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και η πέστροφα είναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου. Τα ωμέγα-3 είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της δομής των εγκεφαλικών κυττάρων και την προώθηση της επικοινωνίας μεταξύ τους, οδηγώντας σε βελτίωση της μνήμης και των γνωστικών επιδόσεων.
Φυλλώδη λαχανικά: ...