Έξυπνοι τρόποι για να απαλύνετε τον πόνο στο ισχίο

Έξυπνοι τρόποι για να απαλύνετε τον πόνο στο ισχίο

Η άρθρωση του ισχίου μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενες κινήσεις και αρκετή φθορά. Παρά την ανθεκτικότητά της, η άρθρωση του ισχίου δεν είναι άφθαρτη. Με την ηλικία και τη χρήση, ο χόνδρος μπορεί να φθαρεί ή να καταστραφεί.

Οι μύες και οι τένοντες στο ισχίο μπορεί να καταπονούνται υπερβολικά. Τα οστά του ισχίου μπορεί να σπάσουν κατά τη διάρκεια πτώσης ή άλλου τραυματισμού. Οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στο ισχίο. Εάν τα ισχία σας πονάνε, ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να ανακουφιστείτε.

Μην περιμένετε: Χάστε βάρος

Για κάθε 10 κιλά επιπλέον σωματικού βάρους που κουβαλάτε, προστίθενται 50 κιλά πίεσης στα ισχία και τα γόνατά σας. Αν οι αρθρώσεις σας αισθάνονται την πίεση, βρείτε το βάρος που σας βολεύει καλύτερα και μιλήστε με το γιατρό σας για τους καλύτερους τρόπους για να αδυνατίσετε. Ανάλογα με το τι προκαλεί τον πόνο στο ισχίο σας, η απώλεια επιπλέον κιλών μπορεί να βοηθήσει και να διευκολύνει την κίνησή σας.

Αποφορτιστείτε

Το βάρος σας δεν έχει να κάνει μόνο με το σωματικό λίπος: Οι γοφοί σας απορροφούν επίσης το βάρος όλων των πραγμάτων που κουβαλάτε στα χέρια και στην πλάτη σας. Για να απαλλαγείτε από την πίεση, χρησιμοποιήστε ένα καρότσι για τα ψώνια ή αποσκευές με ρόδες. Αν κουβαλάτε τσάντα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να έχετε ένα στυλ σακιδίου πλάτης, ώστε το βάρος να είναι ομοιόμορφο στην πλάτη σας.

Διαμορφώστε ένα πρόγραμμα

Είναι λογικό να ξεκουράζετε το ισχίο σας μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος. Μόλις αυτό συμβεί, διαμορφώστε μια καθημερινή δόση άσκησης για να χτίσετε ισχυρότερους μυς και να κρατήσετε τη δυσκαμψία των αρθρώσεων σε απόσταση. Ρωτήστε το γιατρό σας αν δραστηριότητες χαμηλής επιβάρυνσης, όπως το περπάτημα, το κολύμπι ή η γιόγκα, θα βοηθούσαν στην ανακούφιση της κατάστασής σας.

Αποφύγετε την άσκηση υψηλής έντασης

Η κίνηση θα βοηθήσει τους γοφούς σας, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε τρέξιμο σε κατηφόρα. Ξεκινήστε αργά με λίγα λεπτά σε στατικό ποδήλατο ή ελλειπτικό. Καθώς ο πόνος δίνει τη θέση του στη δύναμη, μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια των προπονήσεών σας.

Προπονήσεις στο νερό

Για την απόλυτη άσκηση με χαμηλό αντίκτυπο, χρησιμοποιήστε μια πισίνα ή ένα σπα. Το νερό υποστηρίζει το σώμα σας και αποφορτίζει τις αρθρώσεις σας. Επιτρέπει επίσης πιο ελεύθερες, ομαλές κινήσεις και παρέχει καλή αντίσταση για να δυναμώσουν οι μύες σας. Μιλήστε με τον γιατρό σας ή έναν φυσικοθεραπευτή για ασκήσεις που θα βοηθήσουν τους γοφούς σας.

Τεντώστε, δυναμώστε και σταθεροποιήστε

Υπάρχουν επίσης συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν με τον πόνο στο ισχίο. Μπορούν να γυμνάσουν τα μέρη του σώματός σας που υποστηρίζουν αυτές τις αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών και του κορμού σας. Για να αποκτήσετε τη σωστή ρουτίνα και φόρμα, είναι καλύτερο να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία, όπως ένας φυσικοθεραπευτής. Και μην πιέζετε τον εαυτό σας. Αν νιώσετε πόνο κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, σταματήστε.

Χρησιμοποιήστε θερμότητα ή κρύο

Έχετε πρόχειρη μια σακούλα με κατεψυγμένα λαχανικά; Τυλίξτε την σε μια λεπτή πετσέτα και πιέστε την απευθείας στους γοφούς σας για να απαλύνετε τον πόνο. Χρησιμοποιήστε κάτι ζεστό, όπως ένα ζεστό ντους ή μια κομπρέσα για να χαλαρώσετε τους μυς ακριβώς πριν κάνετε διατάσεις.

Κινηθείτε χωρίς τακούνια

Μερικές φορές η λύση για τον πόνο στο ισχίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα δάχτυλα των ποδιών σας. Τα ψηλά τακούνια βάζουν το πόδι σας σε αφύσικη γωνία και μπορεί να διαταράξουν την ευθυγράμμιση του σώματός σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πόνο στο ισχίο. Δοκιμάστε αντί γι' αυτό φλατ παπούτσια και αποφύγετε να στέκεστε για πολλή ώρα στην ίδια θέση. Βεβαιωθείτε ότι τα φλατ παπούτσια έχουν καλή στήριξη της καμάρας και κάποια απορρόφηση για να βοηθήσουν στους κραδασμούς.

Συνταγογράφηση

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), όπως η ιβουπροφαίνη και η ναπροξένη, είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για να ανακουφιστείτε όταν πονάει το ισχίο σας. Εάν δεν μπορείτε να τα πάρετε (ίσως λόγω αλλεργιών ή στομαχικών προβλημάτων), δοκιμάστε αντί αυτών την ακεταμινοφαίνη. Ζητήστε από το γιατρό σας να σας συστήσει τον καλύτερο τύπο και δοσολογία για την κατάστασή σας. Βεβαιωθείτε ότι αυτά τα παυσίπονα είναι ασφαλή για εσάς.

Εξετάστε άλλα φάρμακα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος στο ισχίο είναι μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος, όπως η αρθρίτιδα, ένας τραυματισμός ή ένα τσιμπημένο νεύρο. Με αυτές τις καταστάσεις, θα χρειαστείτε κάτι ισχυρότερο για τον πόνο. Για παράδειγμα, αν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα (ΡΑ), ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει ένα στεροειδές για την ανακούφιση της φλεγμονής ή ένα βιολογικό φάρμακο που δρα στα τμήματα του ανοσοποιητικού σας συστήματος που προκαλούν φλεγμονή στις αρθρώσεις σας.

Δοκιμάστε μια εναλλακτική θεραπεία

Εάν οι παραδοσιακές θεραπείες δεν αποδίδουν, στραφείτε σε μια προσέγγιση του νου και του σώματος. Μπορεί να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία με τον βελονισμό, το μασάζ ή μια χειροπρακτική συνεδρία όπως το Bowtech.

Πηγή: healthstat.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα