Κουρασμένα πόδια: Πώς να αντιμετωπίσετε τον πόνο

Κουρασμένα πόδια: Πώς να αντιμετωπίσετε τον πόνο

Η δημοσιογράφος Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο αγγειοχειρουργός, Νίκος Τσεκούρας μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας Vita» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τον πόνο στα πόδια και λύσεις για να απαλύνουμε τον πόνο και την συσσωρευμενη πίεση.
Για το πρήξιμο στα πόδια μίλησε ο κ. Τσεκούρας.

«Το «βάρος στα πόδια», είναι κάτι συνηθισμένο και ουσιαστικά μία διαμαρτυρία του μυϊκού συστήματος ή του φλεβικού συστήματος. Οι μύες μας βοηθούν να σταθούμε στα πόδια μας και ενίοτε «διαμαρτύρονται» γιατί τους κουράζουμε είτε γιατί τους κρατάμε αγύμναστους», είπε αρχικά.

Το φλεβικό δίκτυο που έχει την ιδιότητα να διώχνει το αίμα από τα πόδια, όταν δε το καταφέρνει έχουμε στάση αίματος στα πόδια, πρήξιμο, και μας δημιουργεί κόπωση. Χρειαζόμαστε ένα μυϊκό σύστημα που δουλεύει. Να μην έχουμε το μυϊκό μας σύστημα σε αδράνεια. Είτε από καθιστική ζωή είτε από ορθοστασία. Αρκεί το περπάτημα αι είναι και λύση για όλες τις ηλικίες», συμπλήρωσε ο κ. Τσεκούρας.

Για τον ρόλο των παπουτσιών: «Παίζουνε ρόλο τα παπούτσια που φοράμε. Πρέπει να είναι πολύ άνετο το παπούτσι, και για τις γυναίκες η εκτεταμένη χρήση των τακουνιών μπορεί να επιφέρει προβλήματα. Η αφυδάτωση επίσης μπορεί να επιφέρει πόνο στα πόδια και ειδικά το καλοκαίρι. Πρησμένα πόδια δεν είναι απαραίτητα κάποιο οίδημα, μπορεί να είναι κούραση. Το βράδυ, που βγαίνει η κούραση της μέρας, είναι δύσκολο και μπορεί να ξυπνήσει κανείς και από κράμπα».

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Σύμφωνα με τον κ. Τσεκούρα, «αν έχουμε περιττά κιλά πρέπει να τα χάσουμε, να προτιμήσουμε να ανεβαίνουμε την σκάλα και όχι να παίρνουμε το ασανσέρ. Να μην χρησιμοποιούμε το αμάξι, μπορούμε να πάμε και με τα πόδια. Στο γραφείο μπορούμε να πάρουμε ένα υποπόδιο να συγκρατεί την γάμπα μας και έχει μια πο ανατομική θέση. Να σηκωνόμαστε κιόλας να περπατάμε και να έχουμε την κίνηση καθόλη την διάρκεια της μέρας. Μπορούμε να πάρουμε κάλτσες συμπίεσης με ελαφριά συμπίεση»

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα