Έξι superfoods που επιβραδύνουν τη γήρανση μετά τα 40

Έξι superfoods που επιβραδύνουν τη γήρανση μετά τα 40

Το να μεγαλώνουμε είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και θετικό, διότι αυτό δείχνει ότι είμαστε καλά και υγιείς. Ωστόσο, κάποιες μέρες για πολλούς, αυτό το γεγονός αντιμετωπίζεται ως κάτι αρνητικό, αφού οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα, στο πρόσωπο και οι πόνοι, προσδίδουν αρνητικό πρόσημο.

Η γήρανση συνεπάγεται συνήθως και νοσήματα, αφού τα κύτταρά του σώματος δεν μπορούν να παραμένουν για πάντα νέα. Το 1962, ο καθηγητής ανατομίας στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Λέοναρντ Χάιφλικ, έδειξε ότι κύτταρα αντέχουν σ’ ένα πεπερασμένο αριθμό διαιρέσεων, περίπου 50-60 φορές και ύστερα πεθαίνουν. Αν θες να επιβραδύνεις τη γήρανση, πρέπει να καθυστερήσεις τη διαίρεση των κυττάρων σου και ένας τρόπος είναι με την κατανάλωση superfoods.

Αρχικά, superfood θεωρούνται οι τροφές, οι οποίες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως, οι βιταμίνες, τα ω-3 λιπαρά οξέα, τα ιχνοστοιχεία και ένας μεγάλος αριθμός ουσιών με αντιοξειδωτική δράση. Εμείς παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε 6 superfoods, που επιβραδύνουν τη γήρανση μετά τα 40.

Blueberries ( από τα πιο γνωστά superfoods)
Είναι το γνωστό μας μύρτιλλο, δηλαδή τα μπλε μούρα με αυξημένη περιεκτικότα σε φλαβονοειδή και ανθοκυανίνες που αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής. Η δράση τους εστιάζει στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος, αλλά και στη βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας και της μνήμης, λόγω αυτών των αντιοξειδωτικών.

Φράουλες
Οι φράουλες είναι πηγή βιταμίνης C, έχει πολλές φυτικές ίνες και υδατάνθρακες, ενώ δεν λείπουν από τη σύστασή της τα ιχνοστοιχεία όπως σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο και νάτριο. Τονώνουν και κάνουν πιο απαλή την επιδερμίδα. Συσφίγγουν το δέρμα, ενυδατώνει και μειώνει τις ρυτίδες. Οι Ρωμαίες, χρησιμοποιούσαν τη φράουλα ως κρέμα τρίβοντας κομμάτια από το φρούτο στο πρόσωπό τους, για να κάνουν απολέπιση και να δώσουν λάμψη στην επιδερμίδα τους. Μειώνουν επιπλέον τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και καρκίνο.

Αβοκάντο
Εξαιτίας των θρεπτικών συστατικών (λουτείνη, ζεαξανθίνη, β- καροτίνη) που περιέχει, είναι εξαιρετικά ωφέλιμο superfood για τα μάτια, τα μαλλιά, το δέρμα και γενικότερα την υγεία των κυττάρων. Ενώ, προλαμβάνει τη φθορά του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού και την εμφάνιση καταρράκτη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα