Αλλεργίες: Πέντε μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Αλλεργίες: Πέντε μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Το 22% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από κάποιο είδος αλλεργίας, ενώ προκαλούν το θάνατο 180.000 ανθρώπων κάθε χρόνο, παγκοσμίως. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, ένας στους 3 Έλληνες θα αναπτύξει κάποιου είδους αλλεργία κατά τη διάρκεια της ζωής του. Κύριο αίτιο της αυξημένης εμφάνισης αλλεργιών είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση που «μεταλλάσσει» τη γύρη των φυτών και την καθιστά αλλεργιογόνο.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί μύθοι σχετικά με τις αλλεργίες. Ακόμη και όσοι πάσχουν από κάποια μορφή αλλεργίας, μπορεί να εκπλαγούν όταν μάθουν την αλήθεια. Με το ξεκίνημα της άνοιξης, παρακάτω παρουσιάζουμε 5 μύθους και αλήθειες για τις αλλεργίες, ώστε να διαχειριστείς καλύτερα τα συμπτώματα, να αισθανθείς καλύτερα και να απολαύσεις μία από τις ομορφότερες εποχές του χρόνου.

Μύθος #1: Οι αλλεργίες εξαφανίζονται τον χειμώνα
Όχι εάν έχεις αλλεργίες σε ακάρεα σκόνης, τρίχωμα κατοικίδιων ζώων και μούχλα. Οπότε ο χρόνος σε εσωτερικούς χώρους και η λιγότερη κυκλοφορία καθαρού αέρα, μπορεί να σημαίνει χειρότερα συμπτώματα. Τα σκονισμένα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα πράγματα που κατεβάζεις από το πατάρι και μπορεί να φιλοξενούν μούχλα, συχνά είναι ένοχοι για μια αλλεργική αντίδραση. Σε κάθε περίπτωση, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, το ξεσκόνισμα και η χρήση προστατευτικών για στρώματα και μαξιλάρια είναι οι καλύτερες επιλογές.

Μύθος #2: Μέχρι να ενηλικιωθείς, θα ξέρεις αν έχεις αλλεργίες ή όχι
Όχι απαραίτητα. Αν και οι περισσότερες εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, οι αλλεργίες μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία. Ιδιαίτερα τις εποχιακές.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα