Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας: Ποιες νόστιμες τροφές μειώνουν τη χοληστερίνη;

Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας: Ποιες νόστιμες τροφές μειώνουν τη χοληστερίνη;

Θέλετε να μειώσετε τη χοληστερίνη σας χωρίς να κάνετε …εκπτώσεις στη γεύση; Τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, που συστήνει νόστιμα και υγιεινά σνακ για να πετύχετε το στόχο σας.

 Εκτιμάται ότι ένα σημαντικό ποσοστό ενηλίκων άνω των 20 ετών, έχει υψηλή χοληστερόλη, δηλαδή υψηλότερη από 240 mg/dL. Σημειώνεται δε,  ότι η υψηλή χοληστερόλη, μπορεί να συμβάλει στο σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες και να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρδιακής προσβολής και αγγειακού εγκεφαλικού.

 Η υψηλή χοληστερόλη δεν έχει συμπτώματα και απαιτεί μια απλή εξέταση αίματος για τον έλεγχο των επιπέδων της. Γι΄αυτό το λόγο οι περισσότεροι υγιείς ενήλικες θα πρέπει να ελέγχουν τη χοληστερόλη τους τουλάχιστον κάθε 4 χρόνια ή πολύ πιο συχνά εάν υπάρχουν παράγοντες που αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, όπως το οικογενειακό ιστορικό ή ο διαβήτης.

Σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα υγιεινών για την καρδιά αντιφλεγμονωδών γευμάτων που είναι προσαρμοσμένα στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης, μπορεί κάποιος να απολαύσει γεύματα και σνακ γεμάτα με αντιφλεγμονώδη συστατικά, όπως: ψάρια, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο.

 Επίσης  άφθονα προϊόντα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως:

– μούρα, 

-κεράσια, 

-σκούρα φυλλώδη λαχανικά, 

-παντζάρια 

– μπρόκολο. 

Επειδή η απώλεια βάρους μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης σε άτομα με υπερβάλλον σωματικό βάρος ή παχυσαρκία, τίθενται σε αυτό το σχέδιο οι 1.500 θερμίδες την ημέρα, το οποίο είναι ένα επίπεδο με το οποίο πολλοί άνθρωποι θα πετύχουν απώλεια βάρους.

Για όσους έχουν άλλες ανάγκες σε θερμίδες, οι θερμιδικές τροποποιήσεις μπορούν να κυμαίνονται από 1.200 έως 2.000 θερμίδες την ημέρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα