Διάσημος σεφ αποκαλύπτει τη δίαιτα που τον κρατάει αδύνατο και υγιή – Γιατί τρώει κάθε 2,5 ώρες

Διάσημος σεφ αποκαλύπτει τη δίαιτα που τον κρατάει αδύνατο και υγιή – Γιατί τρώει κάθε 2,5 ώρες

Ο διάσημος σεφ Ρόμπερτ Ίρβιν είναι μοιράζεται μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και πρόγραμμα διατροφής που τον βοηθά να διατηρήσει υψηλό μεταβολισμό και καλή υγεία.

Ο σταρ του Food Network και βετεράνος του Βασιλικού Ναυτικού είπε στο Business Insider ότι τρώει κατά μέσο όρο 4.000 θερμίδες την ημέρα και έως και 6.500 όταν είναι ιδιαίτερα δραστήριος. Για να φτάσει εκεί, τηρεί ένα αυστηρό πρόγραμμα γευμάτων κάθε 2 ½ ώρες. Και σίγουρα δεν υποστηρίζει την τελευταία μόδα μείωσης θερμίδων.

«Η υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε σκουπίδια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις τα πράγματα νόστιμα, αλλά πρέπει να προγραμματίσεις», λέει ο Ίρβιν.

Ο πολυάσχολος σεφ είπε ότι το αυστηρό πρόγραμμα γευμάτων του τον βοήθησε να διατηρήσει τον μεταβολισμό του ισχυρό και τροφοδότησε τη ρουτίνα προπόνησης των επτά ημερών την εβδομάδα, ακόμη και όταν ταξιδεύει 345 ημέρες το χρόνο για διάφορες δουλειές του.

Το μυστικό του για να τρώει θρεπτικά γεύματα εν κινήσει; Ο Ίρβιν σχεδιάζει γεύματα μιας εβδομάδας κάθε Κυριακή, βασιζόμενος σε βασικά προϊόντα όπως κοτόπουλο, ψάρι, πατάτες, χόρτα και πλιγούρι βρώμης. Αυτή είναι η τυπική ημέρα του, με τη διατροφή του να δίνει έμφαση στα μη επεξεργασμένα τρόφιμα και τις φρέσκες γεύσεις για νόστιμα, υγιεινά γεύματα που είναι αρκετά βολικά για το πρόγραμμα του ταξιδιού του.

Τα πρωινά του γεύματα επικεντρώνονται σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες

Το τυπικό πρωινό του Ίρβιν περιλαμβάνει υδατάνθρακες για ενέργεια με τη μορφή πλιγούρι βρώμης και αποξηραμένων φρούτων. Το επόμενο γεύμα του, μια ομελέτα με ασπράδι αυγού, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη για την προώθηση της μυϊκής ανάπτυξης και αποκατάστασης.

Οι υδατάνθρακες, ιδιαίτερα από πηγές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως η βρώμη και τα φρούτα, και οι πρωτεΐνες είναι χρήσιμες για να σας κρατούν χορτάτους. Η λήψη αρκετής πρωτεΐνης και υδατανθράκων είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την τροφοδοσία δραστήριων ατόμων, όπως ο διάσημος σεφ που πηγαίνει καθημερινά στο γυμναστήριο και σηκώνει βάρη, ανεξάρτητα από τη ζώνη ώρας στην οποία βρίσκεται.

Το απόγευμα και το βράδυ περιλαμβάνουν λαχανικά με κοτόπουλο ή ψάρι

Ο Ίρβιν περιορίζει τους υδατάνθρακες καθώς περνά η μέρα, απολαμβάνοντας συχνά ένα γεύμα νωρίς το απόγευμα με βασικά προϊόντα όπως ρύζι και πατάτες. Οι κύριες πηγές πρωτεΐνης είναι το στήθος κοτόπουλου (τρώει δύο μερίδες την ημέρα) και τα ψάρια, όπως ο τόνος και ο σολομός. Όπως είπε, συνήθιζε να έτρωγε μια μπριζόλα κάθε μέρα, αλλά βαρέθηκε, οπότε τώρα το κάνει μια φορά το μήνα.

Μετά το μεσημέρι, επιλέγει τα λαχανικά -μπρόκολο, καρότα, σπανάκι και, ένα από τα αγαπημένα του, λάχανο καρυκευμένο με μαύρο πιπέρι και εσπεριδοειδή. Οξέα όπως ο χυμός λεμονιού ή το ξύδι είναι ένα σημαντικό ενισχυτικό γεύσης, σύμφωνα με τον σεφ.

Σέικ πρωτεΐνης ή μπάρες αλλά όχι περισσότερα από 2 την ημέρα

Για να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες, ο διάσημος σεφ επιλέγει ένα ρόφημα πρωτεΐνης ή μπάρα μεταξύ των γευμάτων. Ωστόσο, προσπαθεί να βασίζεται κυρίως σε ολόκληρα τρόφιμα, περιοριζόμενος σε όχι περισσότερα από δύο σέικ ή μπάρες την ημέρα.

Το να τρώει τόσο συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να φαίνεται κουραστικό, λέει ο Ίρβιν, αλλά ανακάλυψε ότι έχει περισσότερη ενέργεια από όταν έτρωγε τρία μεγάλα γεύματα την ημέρα. Τα σταθερά γεύματα παρέχουν επίσης ώθηση στο μεταβολισμό, τονίζει.

Έρευνες δείχνουν ότι η πέψη καίει ενέργεια, γνωστή ως θερμογόνο δράση των τροφίμων (αν και έχει βρεθεί ότι έχει σχετικά μικρή επίδραση στο μεταβολισμό συνολικά). «Λέω στους ανθρώπους να τρώνε περισσότερο και γελάνε. Αν αρχίσετε να τρώτε κάθε δύο ώρες, η πρώτη εβδομάδα θα ήταν εφιάλτης, αλλά μετά θα το συνηθίζετε», καταλήγει ο διάσημος σεφ.

Πηγή: oloygeia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα