Ποιο είναι το καλύτερο φυτικό γάλα και γιατί να το επιλέξεις;

Ποιο είναι το καλύτερο φυτικό γάλα και γιατί να το επιλέξεις;

Με μια πληθώρα επιλογών γάλακτος φυτικής προέλευσης, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να περιορίσεις ή να κόψεις την κατανάλωση ζωικού γάλακτος. Ποιο όμως είναι το κατάλληλο για τις προσωπικές σου ανάγκες;

Το κλειδί για μία ισορροπημένη διατροφή, είναι να ακολουθείς απλούς και πρακτικούς κανόνες. Όσο πιο κατάλληλα προσαρμοσμένα στις προσωπικές σου ανάγκες είναι τα πράγματα που καταναλώνεις μέσα στην ημέρα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να ακολουθείς αυτούς τους κανόνες. Με απλά λόγια: διαφορετικά πράγματα λειτουργούν για διαφορετικούς ανθρώπους. Το ίδιο ισχύει και για τα φυτικά γάλατα. Στις παρακάτω γραμμές, λοιπόν, σού παρουσιάζουμε τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις, με βάση τις δικές σου ανάγκες. Υπάρχει χώρος στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 μπουκάλια.

Επιλέγοντας το καλύτερο φυτικό γάλα

Από την κλασική σόγια μέχρι το ενδιαφέρον γάλα φιστικιού, δες πώς να επιλέξεις το φυτικό γάλα που σου ταιριάζει.

Το φυτικό γάλα του barista

Είτε χρησιμοποιείς μια pro μηχανή εσπρέσο, είτε κάνεις «μαγικά» με το αφρόγαλα, ξέρεις πώς να φτιάξεις έναν φανταστικό vegan latte καφέ στο σπίτι. Ωστόσο, το φυτικό γάλα της επιλογής σου μπορεί να σε κρατά πίσω. Για να δημιουργήσεις λοιπόν αυτόν τον ντελικάτο αφρό, προτίμησε γάλα βρώμης, σόγιας ή φιστικιού. Θέλεις επίσης κάτι που να είναι ελαφρώς ζαχαρούχο, καθώς οι ποικιλίες χωρίς ζάχαρη θα έχουν πικρή γεύση.

Αναζητάς μια επιλογή χαμηλών θερμίδων

Το θερμιδικό περιεχόμενο στα φυτικά γάλατα μπορεί να κυμαίνεται από 25 έως 140 θερμίδες ανά μερίδα, ανάλογα με το προϊόν και τη μάρκα που αγοράζεις. Το γάλα βρώμης και το γάλα αρακά τείνουν να προσγειώνονται στο υψηλότερο άκρο αυτής της κλίμακας, ενώ οι μη ζαχαρούχες ποικιλίες γάλακτος με βάση το αμύγδαλο και τα κάσιους, κλίνουν προς το κάτω άκρο.

Θέλεις περισσότερη πρωτεΐνη

Σε γενικές γραμμές, το αγελαδινό γάλα έχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα, αλλά το εύρος πρωτεϊνών για τα φυτικά γάλατα μπορεί να κυμανθεί οπουδήποτε από 1 γραμμάριο έως 8 γραμμάρια για το ίδιο μέγεθος μερίδας. Το γάλα σόγιας και το γάλα αρακά, περιέχουν 8 γραμμάρια φυτικής πρωτεΐνης, οπότε μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτά τα 2, αν αναζητάς ένα πρωτεϊνικό μπουστάρισμα.

Ψάχνεις αυτό το «κάτι» για να ενισχύσεις τα smoothies σου

Το φαγητό είναι καύσιμο και θέλεις να βελτιστοποιήσεις τη διατροφή σου με κάθε γουλιά. Η αναζήτηση ενός φυτικού γάλακτος με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες όπως είδαμε παραπάνω είναι μια καλή αρχή, αλλά μπορείς να προχωρήσεις ένα βήμα παραπέρα επιλέγοντας ένα προϊόν που να είναι εμπλουτισμένο με θρεπτικά συστατικά. Πολλές μάρκες από γάλατα φυτικής προέλευσης εμπλουτίζουν τα προϊόντα με επιπλέον ασβέστιο, βιταμίνη D και Β και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Ποιο είναι το καλύτερο φυτικό γάλα για τα δημητριακά σου;

Αυτό είναι ταυτόχρονα το πιο εύκολο και δύσκολο σενάριο, επειδή οι επιλογές σου είναι ανοιχτές σε αυτήν την περίπτωση. Πραγματικά εξαρτάται από τη γευστική σου προτίμηση. Δοκίμασε ένα μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου ή γάλα κάσιους για να απολαύσεις το αγαπημένο σου μπολ με δημητριακά ή granola, αλλά και ένα μη ζαχαρούχο γάλα macadamia, σίγουρα θα δώσει στα δημητριακά έξτρα γεύση.

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα