Οι πιο απλοί τρόποι για να ξεφορτωθέις κιλά

Οι πιο απλοί τρόποι για να ξεφορτωθέις κιλά

Διαχρονικά υπάρχει μια ‘μάχη’ του ανθρώπινου είδους με το σωματικό του βάρος. Στη σύγχρονη εποχή ωστόσο, αυξάνονται οι σύμμαχοι μας. Τους ευχαριστούμε.

Αν κρίνω από αυτά που ακούω στο γυμναστήριο, στη δουλειά και από τους φίλους μου, το ‘πώς θα χάσω κιλά‘ παραμένει θέμα που διαχρονικά απασχολεί όλες τις γενιές.

Παραμένουν πολλοί εκείνοι που δίνουν μια ατέρμονη μάχη με το σωματικό τους βάρος. Κάποιοι για λόγους υγείας. Άλλοι στο ‘κυνήγι’ της ιδεατής εικόνας που έχουν στο κεφάλι τους για το σώμα τους.

Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει με τον εαυτό του, εφόσον δεν ενοχλεί κάποιον άλλον. Άρα ουδείς μπορεί να κρίνει τους λόγους που αναζητούμε διαρκώς εύκολους τρόπους να χάσουμε ή να διατηρήσουμε το βάρος μας.

Για αυτό και έχει κάνει σε όλον τον κόσμο θραύση μια ουσία που ‘αναλαμβάνει’ την απώλεια κιλών, χωρίς εμείς να κάνουμε πάρα πολλά.

Η πραγματικότητα βέβαια, είναι μία: για να γίνει σωστά η δουλειά, χρειάζεται υπομονή και πειθαρχία σε επίπεδο άσκησης και διατροφικών επιλογών, χωρίς ακρότητες.

Την ίδια ώρα, υπάρχει πληθώρα τροφίμων και ποτών που είναι φίλοι μας, στην καταπολέμηση του λίπους.

Δεν θα σου πω τα γνωστά. Για τους ξηρούς καρπούς (της χούφτας -των 30 γραμμαρίων), τα όσπρια, τα άλιπα κρέατα και του πόσο χορταίνει ένα αυγό.

Θα κάνουμε πιο fun μια όχι και τόσο διασκεδαστική ιστορία.

Διατροφολόγοι και personal trainers που είναι γνωστές ως Nutrition Twins πρόσφεραν το τελευταίο νέο για μια ουσία που ήταν γνωστή ως ‘φίλη’ μας στον ‘αγώνα’ με τα κιλά μας. Είπαν λοιπόν, πως 200 έως 400 mg καφέ την ημέρα (2 με 5 κούπες) μπορούν να μας βοηθήσουν να αδυνατήσουμε.

Η δήλωση που προέρχεται από εργασία που έκαναν, έρχεται σε συμφωνία με μελέτη της ιατρικής σχολής του Harvard, που έδειξε πως 4 κούπες καφέ την ημέρα μπορούν να μειώσουν το σωματικό λίπος κατά περίπου 4%.

Ο λόγος που στην πραγματικότητα δεν μας ζεσταίνει ο ζεστός καφές το χειμώνα (έρευνα έχει δείξει πως μας δροσίζει) είναι και αυτός που μας βοηθάει το συγκεκριμένο ρόφημα να ξεφορτωθούμε λίπος.

Στο επίκεντρο τίθεται η καφεΐνη.

Η ουσία αυτή έχει θερμογονική επίδραση (θεωρείται θερμογόνος ουσία) και βοηθά στην άνοδο της θερμοκρασίας στον πυρήνα του σώματος μας (την ξέρεις ως θερμοκρασία του σώματος).

Όταν πίνουμε ζεστό καφέ στο κρύο, μεταξύ της υψηλής θερμότητας του ροφήματος και της θερμογονικής επίδρασης της καφεΐνης είναι πιθανό να αυξηθεί πολύ γρήγορα η θερμοκρασία στον πυρήνα μας.

Τότε το σώμα μας πιστεύει ότι ζεσταίνεται πολύ και κινεί τις διαδικασίες για να μας δροσίσει.

Σε ό,τι αφορά την καύση λίπους, ως ουσία με θερμογόνο δράση η καφεΐνη μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό και άρα μας βοηθά να ‘κάψουμε’ περισσότερες θερμίδες.

Μελέτη έχει ενημερώσει ότι η καφεΐνη βοηθά στη μείωση του Δείκτη Μάζας Σώματος, του σωματικού βάρους και του σωματικού λίπους.

Διαβάστε τη συνέχεια: news247.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα