Το υγιεινό πρωινό που μπορεί να σε κάνει να χάσεις ακόμα και 10 κιλά σε 2 εβδομάδες

Το υγιεινό πρωινό που μπορεί να σε κάνει να χάσεις ακόμα και 10 κιλά σε 2 εβδομάδες

Ηεύρεση του τέλειου υγιεινού πρωινού για να χάσεις κιλά αλλά και να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ενέργεια είναι το τέλειο στοίχημα για όλους μας. Η Martina Raskova, ειδικός στο fitness και TikToker αφοσιωμένη στο να βοηθά τις γυναίκες να χάσουν βάρος χωρίς περιοριστικές δίαιτες, μοιράστηκε πρόσφατα τη συνταγή της για πρωινό που όχι μόνο τη βοήθησε να χάσει 13 κιλά σε μόλις 2 εβδομάδες, αλλά και την έκανε να αισθάνεται γεμάτη ενέργεια όλη την ημέρα.

Το πρωινό της Martina περιέχει 53 γραμμάρια πρωτεΐνης και μερικά υγιεινά λιπαρά. Αποτελείται από αβοκάντο, γλυκοπατάτα, κοτόπουλο και ανανά.

Το SheFinds, αναλύει τα οφέλη για την υγεία μας κάθε συστατικού του γεύματός της και πώς αυτά τα συστατικά παίζουν ουσιαστικό ρόλο σε αυτό το φιλικό, προς την απώλεια βάρους, πρωινό που σε γεμίζει ενέργεια.

1. Αβοκάντο (Υγιεινά Λίπη – 90 γραμμάρια)

Αν και η λέξη «λίπος» έχει ένα αρνητικό πρόσημο στον κόσμο της δίαιτας, η αλήθεια είναι ότι τα υγιή λίπη είναι ένα κρίσιμο συστατικό κάθε ισορροπημένου γεύματος. Για να διασφαλίσει ότι έχει αρκετό από αυτό το μακροθρεπτικό συστατικό στο πρωινό της, η Martina ενσωματώνει γενναιόδωρα 90 γραμμάρια αβοκάντο.

Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι υγιή για την καρδιά και μπορούν να συμβάλουν στον κορεσμό, βοηθώντας στον έλεγχο της όρεξης. Αυτά τα λίπη βοηθούν επίσης στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών, προάγοντας τη συνολική υγεία.

2. Γλυκοπατάτες (Υδατάνθρακες – 43 γραμμάρια)

Μην φοβάσαι τους υδατάνθρακες! Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό συστατικό για ένα υγιεινό πρωινό. Για την πρόσληψη υδατανθράκων, η Martina επιλέγει γλυκοπατάτες που ετοιμάζει στη φριτέζα της. Οι γλυκοπατάτες είναι γεμάτες με οφέλη. Είναι ένας πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά υδατάνθρακες, πλούσιοι σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Η αργή πέψη των σύνθετων υδατανθράκων παρέχει διαρκή ενέργεια, ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Στήθος κοτόπουλου (πρωτεΐνη – 53 γραμμάρια)

Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την πρωτεΐνη. Η προσθήκη αρκετής άπαχης πρωτεΐνης στη διατροφή μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνουμε για ένα πιο υγιές σώμα. Η Martina υπογραμμίζει τη σημασία της πρωτεΐνης συμπεριλαμβάνοντας στήθος κοτόπουλου καρυκευμένο με αλάτι, πιπέρι, νιφάδες τσίλι και μια εκπληκτική προσθήκη: την κανέλα.

Αν και μπορεί να ακούγεται τρελό, η κανέλα προσθέτει πραγματικά υπέροχη γεύση και προσφέρει ακόμη και αντιφλεγμονώδη και δυνητικά οφέλη για την τόνωση του μεταβολισμού. Συνολικά, η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την επισκευή και την ανάπτυξη των μυών και η ενσωμάτωση άπαχων πηγών όπως το στήθος κοτόπουλου μπορεί να υποστηρίξει την απώλεια βάρους προάγοντας το αίσθημα πληρότητας και ενισχύοντας τον μεταβολισμό.

4. Ανανάς (φρούτα – αντιοξειδωτικά, θρεπτικά συστατικά και ένζυμα)

«Τρώω και πολλά φρούτα», σημείωσε η Martina. Αυτή τη φορά περιλαμβάνει ανανά στο πρωινό της, αναδεικνύοντας τα διατροφικά του οφέλη. Ο ανανάς δεν είναι μόνο νόστιμος, αλλά και μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών, αντιοξειδωτικών και ενζύμων που βοηθούν στην πέψη και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής. Η φυσική γλυκύτητα των φρούτων προσθέτει μια γευστική πινελιά στο πρωινό, ενώ παρέχει απαραίτητες βιταμίνες.

Το πρωινό της Martina είναι ένα καλά ισορροπημένο γεύμα, με περίπου 563 θερμίδες, 53 γραμμάρια πρωτεΐνης, 20 γραμμάρια λίπους και 43 γραμμάρια υδατάνθρακες. Αυτή η ισορροπημένη κατανομή των μακροθρεπτικών συστατικών διασφαλίζει ότι το σώμα της λαμβάνει τα απαραίτητα καύσιμα για βέλτιστη λειτουργία, διατήρηση των μυών και διαρκή ενέργεια.

Συνολικά, είναι ένα υπέροχο πρωινό για να θρέψεις το σώμα σου χωρίς φυσικά να ξεχνάς και την εντατική άσκηση. Αλλιώς δεν χάνονται τόσα κιλά σε μόλις τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Συμβουλέψου  τον διατροφολόγο σου ώστε να έχεις ισορροπημένα γεύματα για το δικό σου σωματότυπο.

Πηγή: theissue.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα