HPV: Το εμβόλιο και πόσο προστατεύει αγόρια και κορίτσια

HPV: Το εμβόλιο και πόσο προστατεύει αγόρια και κορίτσια

Με τον ιό του HPV και τους τύπους καρκίνου που αυτός προκαλεί, καρκίνος ο οποίος μπορεί να προληφθεί, ασχολείται σήμερα η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Για το θέμα μιλά ο Ευθύμιος Δεληγεώρογλου, ομότιμος καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας, παιδικής και εφηβικής γυναικολογίας, σημειώνοντας ότι το εμβόλιο που κυκλοφορεί και πρέπει να κάνουν όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, μπορεί να προλάβει τον καρκίνο έως και να τον εξαλείψει.

«Είναι κάτι πάρα πολύ συχνό και κάτι που κάθε μέρα βλέπουμε και αναγνωρίζουμε καινούργια πράγματα όσον αφορά τη συσχέτιση της λοίμωξης από τον ιό των κονδυλωμάτων και γενικά τον ανθρώπινο οργανισμό».

Όπως λέει ο ίδιος είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνουν το εμβόλιο και τα αγόρια, ένα εμβόλιο ασφαλές το οποίο μπορεί να γίνεται και μετά την ηλικία των 18 ετών, με το κόστος του ωστόσο να μετακυλίεται στους ενδιαφερόμενους.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό όσον αφορά τα αγόρια. Τα αγόρια είναι εξίσου επιρρεπή σε αυτήν τη λοίμωξη. Η ηλικία από την οποία πρέπει κανείς να εμβολιαστεί είναι η ηλικία των 9 ετών γιατί όσο πιο μικρός είναι κάποιος ηλικιακά τόσο μεγαλύτερη ανοσοαντίσταση έχει».

Ο ίδιος σημειώνει πως:

«Έχει πάρει την αδειοδότηση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Στο διάβα του χρόνου είδαμε ότι και οι άντρες νοσούν και μερικές φορές όσον αφορά τον στοματοφάρυγγα, η επίπτωση του καρκίνου είναι μεγαλύτερη στους άντρες από ό,τι στις γυναίκες».

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα