Παιδί: 3 σημάδια ότι πρέπει να το δει άμεσα ο παιδίατρος σύμφωνα με τη Mayo Clinic

Παιδί: 3 σημάδια ότι πρέπει να το δει άμεσα ο παιδίατρος σύμφωνα με τη Mayo Clinic

Δείτε πότε πρέπει να απευθυνθείτε στον παιδίατρο και πότε μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση στο σπίτι. Στην περίπτωση που χρειαστείτε παιδίατρο ανακαλύψτε 7 τρόπους για να επιλέξετε τον καλύτερο.

Σύμφωνα με το oloygeia.gr, αν και τα περισσότερα κοινά κρυολογήματα, η γρίπη ή άλλες ασθένειες μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι, η Dr Angela Mattke, παιδίατρος στο Mayo Clinic’s Children’s Center, λέει ότι οι γονείς πρέπει να προσέχουν αυτά τα τρία σημάδια που δείχνουν ότι το άρρωστο παιδί τους μπορεί να χρειαστεί να δει ένα ειδικό.

1. Αφυδάτωση

Όταν τα παιδιά είναι άρρωστα, δεν πρόκειται να πίνουν τόσα πολλά υγρά, αλλά η Δρ Mattke λέει ότι εάν μπορούν να πίνουν αρκετά ώστε να ουρούν τουλάχιστον κάθε οκτώ ώρες, αυτό είναι μια πιθανή ελάχιστη ένδειξη ότι παραμένουν τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό ενυδατωμένα.

«Συνήθως, αν ουρούν λιγότερο από τρεις φορές σε 24 ώρες, αυτό είναι ανησυχητικό σημάδι για αφυδάτωση», λέει. Αν ανησυχείτε ότι το παιδί σας είναι αφυδατωμένο, θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να καλέσετε τον παιδίατρο.

2. Πρόβλημα στην αναπνοή

Ένα άλλο πράγμα που λέει η Δρ Mattke που πρέπει να ελέγξετε είναι πώς αναπνέει το άρρωστο παιδί σας. «Αν το παιδί σας φαίνεται να αναπνέει πιο γρήγορα, πιο δύσκολα ή φαίνεται να έχει κάποιου είδους δυσχέρεια με οποιονδήποτε τρόπο, είναι πολύ καλή στιγμή να καλέσετε τον παιδίατρο ή ενδεχομένως να το πάτε σε εκείνον ή σε παιδιατρική κλινική», λέει.

«Αν το παιδί σας δυσκολεύεται να αναπνεύσει, και δεν μπορεί να μιλήσει με προτάσεις, αυτό είναι κάτι πιο επείγον και, ενδεχομένως, θα πρέπει να το δείτε σε ένα περιβάλλον επείγουσας φροντίδας », προσθέτει η ειδικός.

3. Αλλαγές στη συμπεριφορά

«Μπορεί ένα παιδί που έχει πυρετό και συμπεριφέρεται καλά, τρέχει, τρώει, πίνει, αναπνέει καλά, ωστόσο, ειναι πιθανό ένα παιδί που μπορεί να έχει πολύ χαμηλό πυρετό, να μην είναι τόσο σε εγρήγορση ή να μην ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα σας, αυτό αποτελεί ένα σημάδι ότι πρέπει να το πάτε στο γιατρό», λέει η Δρ Mattke.

Προσθέτει ότι εάν το άρρωστο παιδί σας είναι ενυδατωμένο, αναπνέει καλά και ενεργεί κανονικά, αλλά εξακολουθείτε να έχετε προβληματισμό μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο.

7 κριτήρια για να  επιλέξετε παιδίατρο

  • Εξειδίκευση και εμπειρία
  • Επικοινωνία
  • Τοποθεσία και ωράριο
  • Συνεργασία μεταξύ γονέων και παιδιατρού
  • Συνεργασία με άλλους ειδικούς
  • Σχόλια και αξιολογήσεις
  • Δια ζώσης συνάντηση
     

Η επιλογή ενός παιδίατρου για το παιδί σας είναι μια σημαντική απόφαση. Δείτε επτά κριτήρια που θα πρέπει να λάβετε υπόψη στην επιλογή του παιδίατρου:

1. Εξειδίκευση και Εμπειρία

Βεβαιωθείτε ότι ο παιδίατρος έχει την κατάλληλη εκπαίδευση, πιστοποιήσεις και εμπειρία στην παιδιατρική. Η εμπειρία σε διάφορες περιπτώσεις και καταστάσεις ή παθήσεις είναι επίσης σημαντική.

2.Επικοινωνία

Ο παιδίατρος πρέπει να είναι καλός στην επικοινωνία με τα παιδιά και τους γονείς. Πρέπει να είναι διαθέσιμος και να ακούει τις ανησυχίες και τις ερωτήσεις σας.

3.Τοποθεσία και Ωράριο

Επιλέξτε έναν παιδίατρο που βρίσκεται κοντά στην κατοικία σας και που προσφέρει βολικά ωράρια. Η προσβασιμότητα είναι σημαντική, ιδίως σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

4.Συνεργασία μεταξύ Γονέων και Παιδιατρού

Είναι σημαντικό να νιώθετε ότι ο παιδίατρος σας συνεργάζεται μαζί σας και λαμβάνει υπόψη τις απόψεις και τις προτιμήσεις σας.

Προσέγγιση Πρόληψης: Εξετάστε αν ο παιδίατρος δίνει έμφαση στην πρόληψη των ασθενειών, όπως εμβολιασμοί, συμβουλές για υγιεινή και διατροφή.

5.Συνεργασία με Άλλους Ειδικούς

Είναι χρήσιμο αν ο παιδίατρος σας συνεργάζεται με άλλους ειδικούς, όπως παιδοψυχολόγους, λογοθεραπευτές ή διαιτολόγους, για περιπτώσεις που απαιτούνται ειδικές γνώσεις.

6.Σχόλια και Αξιολογήσεις

Διαβάστε τα σχόλια και τις αξιολογήσεις για τον παιδίατρο, είτε από άλλους γονείς είτε από ιατρικές πλατφόρμες, για να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

7.Δια ζώσης συνάντηση

Καλό είναι να κάνετε μια προσωπική συνάντηση ή συνέντευξη με τον παιδίατρο πριν λάβετε την τελική απόφαση, για να βεβαιωθείτε ότι είναι ο κατάλληλος για τις ανάγκες του παιδιού σας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα