Κορονοϊός: Επιστρέφουν οι μάσκες μετά την έξαρση κρουσμάτων

Κορονοϊός: Επιστρέφουν οι μάσκες μετά την έξαρση κρουσμάτων

Μόνο την τελευταία εβδομάδα οι εισαγωγές ασθενών έφτασαν τις 8.000, αριθμός που θορύβησε πολύ τους ειδικούς, οι οποίοι πλέον συστήνουν την χρήση μάσκας σε μέσα μεταφοράς και κλειστούς χώρους και υποχρεωτικά σε νοσοκομεία

Η έξαρση του κορονοϊού και των ιογενών λοιμώξεων έφερε μέσα στις γιορτές επιστροφή της μάσκας.

Η σύσταση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας αφορά στη χρήση μάσκας σε νοσοκομεία, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κλειστούς χώρους. Οι πολίτες, ωστόσο, αν και εξοικειωμένοι με το μέτρο, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν άμεσα.

Άλλοι, πάλι, εμφανίζονται θορυβημένοι.

Η πίεση από τη διασπορά κορονοϊού, γρίπης και ιογενών λοιμώξεων έχει γίνει ορατή και στα νοσοκομεία. Την τελευταία εβδομάδα οι εισαγωγές ασθενών άγγιξαν τις 7699. Από αυτές οι 1496 αφορούσαν ασθενείς με κορονοϊό, που νοσηλεύονται στις γεμάτες πλέον παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές. Άλλοι 54 δίνουν μάχη στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ 62 κατέληξαν.

Και στα ιδιωτικά ιατρεία όμως επικρατεί το αδιαχώρητο, με τις επισκέψεις το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ να ξεπερνούν τις 11.000. Οι περισσότερες αφορούσαν σε παιδιά έως τεσσάρων ετών.

Ο φόβος των ειδικών για περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού την περίοδο της Πρωτοχρονιάς είναι έντονος, γι’ αυτό και ζητούν να τηρούνται πιστά τα μέτρα προστασίας.

Οι ισχυρές συστάσεις των ειδικών

Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση όπου προειδοποίησε σε αυστηρό τόνο για άμεσο εμβολιασμό και μάσκες.

Οι συστάσεις που δόθηκαν αφορούν:

-Εμβολιασμός(άνω των 60 ετών και ευπαθείς ομάδες)

-Μάσκα σε νοσοκομεία και δομές υγείας

-Έγκαιρη χορήγηση αντιικών φαρμάκων

-Μάσκα σε ΜΜΜ και κλειστούς χώρους

-Απομόνωση

-Υγιεινή χεριών

-Self test

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα