Είσαι άρρωστη; Με αυτούς τους έξι τρόπους θα να γίνεις γρήγορα καλά

Είσαι άρρωστη; Με αυτούς τους έξι τρόπους θα να γίνεις γρήγορα καλά

Ξυπνάς με πονόλαιμο. Έπειτα έρχεται ο βήχας, τα φτερνίσματα και η καταρροή ή το μπούκωμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία, είσαι άρρωστη. Και πιθανώς να αντιμετωπίζεις ένα κοινό κρυολόγημα. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να βρεις ανακούφιση από τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα;

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος ενήλικας βιώνει περίπου 2 έως 3 κρυολογήματα κάθε χρόνο και τα παιδιά ακόμη περισσότερα, καθιστώντας το κοινό κρυολόγημα μια από τις πιο διαδεδομένες ασθένειες. Εάν θέλεις να ξεπεράσεις ένα κρυολόγημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μπορείς να ακολουθήσεις μερικές (ή όλες) από τις παρακάτω συμβουλές. Απλώς έχε κατά νου, ότι το να περιμένεις να εξαφανιστεί αύριο, δεν είναι ρεαλιστικό. Τα περισσότερα κρυολογήματα προκαλούν 7-10 ημέρες συμπτωμάτων. Αν και το κοινό κρυολόγημα συνήθως υποχωρεί από μόνο του, στο μεταξύ, μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές των ειδικών για να ανακουφίσεις συμπτώματα όπως βήχα, πονόλαιμο και συμφόρηση.

Ενυδατώσου
Η κατανάλωση άφθονων υγρών αραιώνει τις βλέννες και «διαλύει» τη συμφόρηση. Προλαμβάνει επίσης τους πονοκεφάλους και την κούραση που προκαλεί η αφυδάτωση. Προτίμησε νερό και χυμούς και απέφυγε αναψυκτικά με καφεΐνη, τον καφέ και το αλκοόλ, που μπορεί επίσης να σε αφυδατώσουν.

Κοιμήσου καλά
Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει το σώμα σου να καταπολεμήσει οποιαδήποτε λοίμωξη. Προσπάθησε λοιπόν να κοιμάσαι 7-9 ώρες τη νύχτα. Εάν το μπούκωμα σε δυσκολεύει να κοιμηθείς, χρησιμοποίησε ένα επιπλέον μαξιλάρι. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση της βλέννας από τα ιγμόρειά σου, ενώ κοιμάσαι.

Φρόντισε να τρως (επίσης καλά)
Μπορεί να μην έχεις μεγάλη όρεξη ενώ είσαι άρρωστη, αλλά η λήψη αρκετών θερμίδων, βιταμινών και μετάλλων, στην πραγματικότητα μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου να καταπολεμήσει πιο αποτελεσματικά το κρυολόγημα. Δοκίμασε καταπραϋντικά, θρεπτικά γεύματα, όπως σούπες και smoothies. Οτιδήποτε έχει υγρά, φρούτα και λαχανικά και είναι της αρεσκείας σου.

Μια κουταλιά μέλι
Το μέλι είναι ιδανικό για εσένα που ταλαιπωρείσαι από βήχα ή πονόλαιμο. Αν δεν μπορείς να το καταναλώσεις σκέτο, δοκίμασε να το προσθέσεις σε ένα φλιτζάνι τσάι χωρίς καφεΐνη ή σε νερό με λεμόνι.

Χρησιμοποίησε φυσιολογικό ορό
Η συμφόρηση που αισθάνεσαι κατά τη διάρκεια ενός κρυολογήματος, προκαλείται συχνά από ιδιαίτερα παχύρρευστη ή ξεραμένη βλέννα στους παραρρίνιους κόλπους και τη ρινική οδό. Το πλύσιμο των ρινικών οδών με φυσιολογικό μπορεί να βοηθήσει στην αραίωση αυτής της βλέννας, καθιστώντας ευκολότερη την απομάκρυνσή της.

Πάρε βιταμίνη C
Η βιταμίνη C είναι ευρέως γνωστή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά η έρευνα δεν έχει αποδείξει εάν είναι αποτελεσματική στη μείωση της διάρκειας του κρυολογήματος. Μια επιστημονική ανασκόπηση διαπίστωσε ότι η τακτική λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης C, θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της διάρκειας και της σοβαρότητας του κρυολογήματος. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι εάν ξεκινήσεις να παίρνεις βιταμίνη C μόνο όταν «χτυπήσει» ένα κρυολόγημα, πιθανότατα δεν θα παρατηρήσεις μεγάλη διαφορά στο πόσο θα διαρκέσουν τα συμπτώματά σου.

πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα