Μπορεί το τυρί cottage να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Μπορεί το τυρί cottage να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Το τυρί cottage μπορεί να μην είναι το πρώτο τρόφιμο που σας έρχεται στο μυαλό όταν είστε σε διατροφή, προσπαθώντας να χάσετε κιλά. Αντιθέτως, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν το τυρί cottage είναι ένα τρόφιμο που συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το eatthis.com, οι έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και πλήρη λιπαρά, όπως το τυρί cottage, μπορεί να αυξήσει την άλιπη σωματική μάζα και να μειώσει το σωματικό λίπος. Μπορεί, όμως, η κατανάλωση τυριού cottage να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος; Την απάντηση δίνει η διατροφολόγος Destini Moody.

Μπορεί η κατανάλωση τυριού cottage να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

Το τυρί cottage περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Αυτά τα μέταλλα είναι απαραίτητα για γερά οστά και καλή γενική υγεία. Μήπως όμως κρύβουν το μυστικό για την απώλεια των περιττών κιλών;

Η υψηλή περιεκτικότητα του τυριού cottage σε πρωτεΐνες προάγει την αίσθηση πληρότητας, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε την όρεξή σας, να αποτρέψετε τις λιγούρες και να υποστηρίξετε τους στόχους απώλειας βάρους.

«Το τυρί cottage είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο απώλειας βάρους που πάρα πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ως πηγή πρωτεΐνης», λέει η Moody. «Είναι σχετικά χαμηλού κόστους και ένα φλιτζάνι μπορεί να περιέχει 24 γραμμάρια πρωτεΐνης, όσο δηλαδή και η μέση μεζούρα σκόνης πρωτεΐνης. Οι εκδόσεις με χαμηλά λιπαρά έχουν λιγότερες θερμίδες, γεγονός που τις καθιστά καλύτερες για την απώλεια βάρους, και περισσότερη πρωτεΐνη ανά μερίδα για να τροφοδοτεί τους μυς σας».

Τα οφέλη της κατανάλωσης τυριού cottage
   
Πέρα από τη δυνατότητα απώλειας βάρους, τα οφέλη από την προσθήκη του τυριού cottage στη διατροφή σας επεκτείνονται σε διάφορες πτυχές της υγείας. Γεμάτο με βασικά θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το τυρί cottage υποστηρίζει την υγεία των οστών, τον μεταβολισμό και τη συνολική ευεξία.

«Το τυρί cottage είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης καζεΐνης. Ενώ τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορούν ήδη να προάγουν τον κορεσμό και να σας αποτρέψουν από την υπερκατανάλωση τροφής, η πρωτεΐνη καζεΐνης κάνει ακόμη περισσότερα. Η καζεΐνη χωνεύεται αργά σε σύγκριση με πηγές όπως ο ορός γάλακτος και αυτός ο μηχανισμός μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα, ενώ ορισμένες μελέτες διαπίστωσαν ότι είναι εξίσου αποτελεσματική στον έλεγχο της πείνας με τα αυγά. Επιπλέον, έχει σχετικά λίγες θερμίδες σε σύγκριση με άλλες πηγές ζωικής πρωτεΐνης, γεγονός που την καθιστά ιδανική για να συμπεριληφθεί σε μια δίαιτα απώλειας βάρους», εξηγεί η Moody.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα