Γιατί πρέπει να κοιμάστε γυμνοί ακόμα και τον χειμώνα – 4 τρόποι για να το καταφέρετε

Γιατί πρέπει να κοιμάστε γυμνοί ακόμα και τον χειμώνα – 4 τρόποι για να το καταφέρετε

Με την πιο κρύα εποχή του χρόνου και τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, οι περισσότεροι από εμάς προετοιμαζόμαστε για νύχτες με μια ζεστή σοκολάτα, χνουδωτές κάλτσες και πολλές κουβέρτες, κουκουλωμένοι στη ζεστασιά των κρεβατιών μας.

Ακούγεται σίγουρα πιο φυσιολογικό από το να κοιμάστε γυμνοί, όπως πολλοί κάνουν το καλοκαίρι, αλλά έτσι δεν είναι;

Αλλά αυτός μπορεί να μην είναι ο καλύτερος δρόμος που μπορείτε να ακολουθήσετε σύμφωνα με έναν ειδικό στον ύπνο, ο οποίος αναφέρει ότι ακόμη και τις πιο παγωμένες νύχτες, το να κοιμάστε γυμνοί είναι πραγματικά ευεργετικό για την υγεία σας.

Ο Sammy Margo, ειδικός στον ύπνο για την εταιρεία κατασκευής κρεβατιών Dreams, εξήγησε στη Metro: «Ενώ πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι τα πολλά ρούχα τον χειμώνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζεσταθούν, το να κοιμάστε γυμνοί μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας».

«Είναι ένας απρόσμενος αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να παραμείνετε άνετοι κατά τους κρύους μήνες, ενώ παράλληλα δίνετε στο σώμα σας την απαραίτητη τόνωση ευεξίας», προσθέτει.

Γιατί λοιπόν να κοιμάστε γυμνοί τον χειμώνα;

Σύμφωνα με το The Sleep Foundation, τα οφέλη του να κοιμάστε γυμνοί υπερτερούν κατά πολύ της άνεσης των πολλών ρούχων. Για παράδειγμα, το να κοιμάστε γυμνοί μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση και την υγεία του δέρματος -όταν κάποιος δεν κοιμάται αρκετά, το δέρμα του είναι πιο ευαίσθητο σε ρυτίδες, πτώση, πρήξιμο και εμφάνιση μαύρων κύκλων.

Αν λοιπόν ο ύπνος γυμνός σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα, τότε θα βελτιώσει και την υγεία του δέρματός σας.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, λέγεται ακόμη ότι το να κοιμάστε γυμνοί μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις, καθώς όταν δύο άνθρωποι κοιμούνται αγγίζοντας το δέρμα ο ένας του άλλου έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μειώνει τα επίπεδα στρες και προάγει την οικειότητα μεταξύ των ζευγαριών καθώς ενεργοποιεί την ωκυτοκίνη, που αλλιώς ονομάζεται «ορμόνη της αγάπης».

Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε τόνωση της αυτοπεποίθησης, η οποία είναι σίγουρα μια νίκη!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κοιμηθείτε γυμνοί
Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια ελαφρώς περίεργη ερώτηση, αλλά για όσους λατρεύουν τις πυτζάμες μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουν πώς να προετοιμάσουν την κρεβατοκάμαρά σας για μια νύχτα που θα κοιμηθούν γυμνοί.

Το Sleep Foundation έδωσε περαιτέρω συμβουλές.

  • Κάνετε ντους πριν κοιμηθείτε και αλλάξτε σεντόνια, για να νιώσετε φρέσκοι και άνετοι όλη τη νύχτα.
  • Επίσης, είναι χρήσιμο να εγκλιματιστείτε στις νέες συνθήκες, γι’ αυτό προσπαθήστε να κοιμηθείτε αρχικά με ένα λεπτό μπλουζάκι ή λιτά εσώρουχα πριν περάσετε στο απόλυτα γυμνό.
  • Παρόλο που δεν φοράτε τίποτα, ο χειμώνας μπορεί να ρίξει πραγματικά τις θερμοκρασίες, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε ένα απαλό, χοντρό πάπλωμα για τη νύχτα μόνο για να είστε βέβαιοι ότι θα μείνετε στα ζεστά καθώς η θερμοκρασία αλλάζει όλη τη νύχτα.
  • Τέλος, το να ενημερώσετε τον σύντροφό σας για τις νέες σας συνήθειες μπορεί να είναι χρήσιμο και το να τον ενθαρρύνετε να τις ακολουθήσει μπορεί να σας βοηθήσει να το συνηθίσετε πιο γρήγορα.

Πηγή: oloygeia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα