Φαγητό στο γραφείο: Tips να το απολαμβάνεις αν κάνεις διατροφή

Φαγητό στο γραφείο: Tips να το απολαμβάνεις αν κάνεις διατροφή

Είναι γεγονός ότι στο γραφείο περνάμε τις πιο πολλές ώρες της ημέρας και συχνά τρώμε τα περισσότερα γεύματά μας στο πόδι. Αν όμως θέλουμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να κάνουμε την αυτοφροντίδα αυτοσκοπό, πρέπει να μας δείχνουμε την αγάπη μας, ακόμα και τις πιο απαιτητικές στιγμές. Και επειδή “είμαστε ότι τρώμε”, σίγουρα το φαγητό που καταναλώνουμε έχει τεράστιο αντίκτυπο, όχι μόνο στο σώμα μας, αλλά και στη συνολική μας ψυχική υγεία. 

Στην περίπτωση λοιπόν που ακολουθείς και εσύ κάποιο πρόγραμμα διατροφής, ή απλά θέλεις να υιοθετήσεις πιο υγιεινές συνήθειες, παρακάτω σου έχουμε χρήσιμα tips για να απολαμβάνεις το φαγητό στην εργασία σου και να γεμίζεις με ενέργεια που θα σε κρατάει δυνατό, παρά το βαρύ σου πρόγραμμα. Πάμε να τα δούμε όλα!

Πες ναι στα ταπεράκια
Τα ταπεράκια είναι ένα μεγάλο trend που φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει και μπορεί να σου λύσει τα χέρια. Επιπλέον, αν συνοδεύεται από προετοιμασία γευμάτων, τότε πραγματικά σου εξοικονομεί πολλές ώρες μέσα στην εβδομάδα. Καθιέρωσε λοιπόν μία συγκεκριμένη μέρα, όπως είναι η Κυριακή, και δημιούργησε διάφορες παρασκευές που θα διαμορφώνουν το διατροφικό πλάνο των υπόλοιπων ημερών. Στη συνέχεια συνδύασέ τες μεταξύ τους και φτιάξε πέντε διαφορετικά ταπεράκια. Με αυτόν τον τρόπο έχεις προετοιμάσει το μεσημεριανό σου γεύμα για όλες τις ημέρες στο γραφείο.

Αν πάλι δεν είσαι λάτρης της μαγειρικής ή αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις έτοιμα γεύματα για δίαιτα, που θα σε γεμίσουν με θρεπτικά συστατικά, αλλά περιλαμβάνουν λίγες θερμίδες. Όποια λύση και να διαλέξεις, ο προγραμματισμός είναι το κλειδί που θα σε κρατήσει προσηλωμένο στο στόχο σου.

Φτιάξε ολοκληρωμένα πιάτα
Η μέθοδος του πιάτου είναι, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να “χτίσεις” σωστά και ισορροπημένα γεύματα. Πιο αναλυτικά, αν θες να ακολουθήσεις τη συγκεκριμένη τεχνική, πρέπει να γεμίζεις το μισό σου πιάτο με λαχανικά, στα οποία μπορείς να προσθέσεις ένα νόστιμο dressing. Στη συνέχεια μοίρασε ισόποσα στο υπόλοιπο μισό την πρωτεΐνη και τους υδατάνθρακες που θέλεις να καταναλώσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός ισορροπημένου πιάτου είναι το κοτόπουλο με ρύζι και σαλάτα. Φτιάξε λοιπόν τις δημιουργίες σου και τοποθέτησέ τες στα ταπεράκια. Αν πάλι θες να παραγγείλεις, κινήσου με βάση την παραπάνω μέθοδο και προτίμησε ολοκληρωμένα πιάτα που θα σου δώσουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία που έχεις ανάγκη.

Μην ξεχνάς το νερό
Κάθε σου γεύμα πρέπει να συνοδεύεται από ένα ποτήρι νερό, αν φυσικά αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι καλά, καθώς λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο σε κάθε οργανισμό. Στην περίπτωση όμως που είσαι σε διατροφή, δοκίμασε να πιεις λίγο νερό πριν το φαγητό. Η συγκεκριμένη συνήθεια δρα αποτελεσματικά, καθώς θα σου δημιουργήσει πληρότητα και έτσι θα χορταίνεις με μικρότερη ποσότητα τροφής.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού, που απλόχερα προσφέρει η φύση, είναι αναμφισβήτητες. Λίγες και μόνο γουλιές μπορούν να ενεργοποιήσουν τον οργανισμό σου, να σου προσφέρουν καθαρό μυαλό και διαύγεια και φυσικά να αποτοξινώσουν το σώμα σου. Φρόντισε λοιπόν να έχεις πάντα ένα μπουκάλι με νερό δίπλα σου, το οποίο θα γεμίζεις τακτικά. Μία καλή ιδέα είναι να θέσεις ένα στόχο που θα οδηγεί στη σταδιακή αύξηση της πρόσληψης και να πειθαρχείς σε αυτόν σε καθημερινή βάση.

Δώσε προσοχή στα σνακ
Τα σνακ είναι ιδανικά για τις ώρες που πεινάμε, αλλά δε θέλουμε να φάμε ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Αν λοιπόν νιώσεις ατονία ή κούραση ενώ είσαι στο χώρο εργασίας σου, είναι πιθανό να πεινάς (ή να διψάς!). Κάνε λοιπόν την κατάλληλη προετοιμασία και έχε μαζί σου πάντα ένα υγιεινό σνακ που θα καλύψει το κενό στο στομάχι σου πριν το μεσημεριανό γεύμα.

Αν είσαι σε διατροφή, καλό είναι να προτιμήσεις πιο υγιεινές επιλογές και να αποφύγεις τα εδέσματα που κυκλοφορούν στην αγορά και περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Ένα φρούτο, ένα αβγό ή λίγη μαύρη σοκολάτα ικανοποιούν την πείνα σου και προσφέρουν πλήθος θρεπτικών συστατικών.

Συνοψίζοντας, η υγιεινή διατροφή στο γραφείο μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί, αρκεί να κάνεις την απαραίτητη προετοιμασία και τον προγραμματισμό που χρειάζεται. Κινήσου λοιπόν έξυπνα και μεθοδικά και νιώσε καλύτερα με το σώμα σου!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα