Τι είναι ο «βήχας των 100 ημερών»; – Σε αύξηση τα κρούσματα, οι οδηγίες των ειδικών

Τι είναι ο «βήχας των 100 ημερών»; – Σε αύξηση τα κρούσματα, οι οδηγίες των ειδικών

Εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων παροξυσμικού βήχα, ή «βήχα των 100 ημερών» όπως αλλιώς αποκαλείται, διότι μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες ή και μήνες, ειδικοί στον τομέα της υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν από τον κόσμο να ξεχάσει τις χειραψίες και να δείξει την αγάπη του, χτυπώντας τους αγκώνες σε χαιρετισμούς με φίλους και συγγενείς. Η πρόταση έρχεται, καθώς αυξάνονται τα παγκόσμια ποσοστά αναπνευστικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του κοκκύτη, που προκαλεί μια σοβαρή, μακροχρόνια ασθένεια με βήχα αρκετά έντονο, ώστε να σπάσει τα πλευρά ενός ατόμου.

Μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου αναφέρθηκαν 716 περιπτώσεις κοκκύτη, που είναι αριθμός τρεις φορές υψηλότερος από την ίδια περίοδο του 2022, σύμφωνα με τη βρετανική Independent, που επικαλείται την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. «Αν και τα κρούσματα κοκκύτη δεν έχουν αυξηθεί στις ΗΠΑ, είναι πάντα καλή ιδέα να εφαρμόζετε καλή υγιεινή και να ελαχιστοποιείτε την επαφή με άλλους κατά τη χειμερινή περίοδο», όπως λέει ο Δρ. Bruce Hirsch, «ειδικά καθώς τα κρούσματα COVID έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 30% πρόσφατα».

«Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι εξαιρετική περίοδος για μολύνσεις», είπε ο Hirsch, ειδικός μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο North Shore στο Manhasset, N.Y., στην «The Post». «Αν ο ξάδερφός σας βήχει, εγώ θα τον απέφευγα», είπε ο Χιρς.

«Είναι καλή ιδέα να αγγίζετε τους αγκώνες ...

Διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα