Δεν πρέπει ποτέ να το τρώς το πρωί με τον καφέ σου

Δεν πρέπει ποτέ να το τρώς το πρωί με τον καφέ σου

Τα αυγά είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό βασικό πρωινό, το οποίο αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, D και Β12, καθώς και πρωτεΐνης. Αλλά αν έχεις την τάση να τα τρως μαζί με τον πρωινό σου καφέ, σου έχουμε άσχημα νέα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διατροφής, ενώ μπορεί να είναι ένας ονειρικός συνδυασμός από άποψη νοστιμιάς, δεν λαμβάνεις τα πλήρη οφέλη από τα θρεπτικά συστατικά των αυγών. Η διαιτολόγος Priya Bansal, MSc Nutrition, πρώην εργαζόμενη στο νοσοκομείο Apollo στο Δελχί, εξήγησε: «Τα αυγά και ο καφές έχουν τα δικά τους ξεχωριστά οφέλη και μπορούν να απολαμβάνονται ως μέρος ενός ισορροπημένου πρωινού. Τα αυγά είναι μια δύναμη πρωτεϊνών, υγιεινών λιπών, βιταμινών και μετάλλων. Ο καφές είναι γνωστός για την υψηλή περιεκτικότητά του σε καφεΐνη, η οποία δίνει διεγερτικά αποτελέσματα».

Ωστόσο, όταν συνδυάζονται, ο Bansal προειδοποίησε ότι υπεισέρχονται διάφοροι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε πιθανές παρενέργειες σε ορισμένους ανθρώπους. Για παράδειγμα, όταν τα αυγά και ο καφές ή το τσάι καταναλώνονται μαζί, μπορεί να παρεμποδιστεί η απορρόφηση βασικών θρεπτικών συστατικών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο: ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα