Μπορεί το σπανάκι να δημιουργήσει πέτρες στα νεφρά;

Μπορεί το σπανάκι να δημιουργήσει πέτρες στα νεφρά;

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας ενημερώνει για τα οξαλικά οξέα που βρίσκονται σε φυτικές τροφές και τι πρέπει να γνωρίζουμε.

Τα οξαλικά οξέα σε λαχανικά όπως σπανάκι, αμύγδαλα, κάσιους, φύλλα παντζαριού έχουν αποτελέσει πολλές φορές πυρήνα ανησυχίας σε πολλούς από εσάς που ακολουθείτε φυτοφαγία ή τα καταναλώνετε συχνά κι έχετε ακούσει ότι σχετίζονται με πέτρες στα νεφρά.

Έχουμε μιλήσει γι’ αυτό με πολλούς από εσάς και δια ζώσης, αλλά και μέσω social media και ήρθε πλέον η ώρα να δούμε το θέμα αναλυτικά, καθώς ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, προτείνω συχνά αυτές τις τροφές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα